سلیقه گفت:کارگاه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مشارکت در مدیریت بحران و ارتقای روانشناسی و مشاوره در دانشکده علمی کاربردی پردیسان قم برگزار شد.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛رضا سلیقه در گردهمایی روانشناسان و مشاوران استان قم که به مناسبت بزرگداشت روز روانشناس و مشاور به همراه کارگاه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مشارکت در مدیریت بحران و ارتقای روانشناسی و مشاوره در دانشکده علمی کاربردی پردیسان قم برگزار شد گفت:ارتقای بهداشت و سلامت روان یک رویکرد مهم در پیشگیری از آسیب هاست.

مدیرکل بهزیستی استان قم اضافه کرد: بهزیستی تلاش‌های زیادی در مواجهه با آسیب‌ها و ارتقای سلامت روان در جامعه و مدیریت بحران‌های اجتماعی دارد.

سلیقه بیان کرد: بهداشت روان در دوره‌های قبل در کشور ما کمتر مورد توجه بود از این رو در سال‌های اخیر دچار آسیب‌های اجتماعی شده ایم. جامعه توسعه یافته، انسان‌های توسعه یافته‌ای دارد؛ اگر جامعه‌ای از نظر تکنولوژی و علم به توسعه دست یابد، اما دارای انسان‌های توسعه یافته‌ای نباشد، به تعالی و پیشرفت و شکوفایی نمی‌رسد.

وی عنوان کرد: سلامت؛ تک بعدی نیست و شامل سلامت جسمی، معنوی، اجتماعی و روانی است؛ تا همه ابعاد با هم رشد نکند، جامعه به رشد و توسعه دست نمی‌یابد، از این رو سلامت روان نیز باید همگام با سلامت جسمی و معنوی و اجتماعی رشد کند.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: فقدان سلامت روان همانند رانندگی بدون گواهی نامه است که فرد می‌تواند خود و دیگران را دچار آسیب کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در مقایسه با بهداشت جسم، در جامعه مساله بهداشت روان بسیار کمرنگ دیده می‌شود و مردم، اهمیت آن را به خوبی نمی‌دانند، اگر خانواده‌ای دچار مشکلات جسمی باشد، شماره اورژانس را حفظ هستند و می‌دانند باید به کجا مراجعه کنند، اما در مواجهه با فقدان سلامت روان و وجود آسیب ها، آگاهی چندانی از روند درمان وجود ندارد.

سلیقه اضافه کرد: باید تلاش کرد اورژانس اجتماعی ۱۲۳ نیز جایگاه خود را در ارتقای سلامت روان پیدا کند و مردم بتوانند هر گونه آسیب اجتماعی را با این شماره در میان بگذارند تا با اقدامات مداخله‌ای و کارشناسی مانع از بحران‌ها به ویژه در حوزه کودک آزاری شد.

وی ابراز کرد: رهبر انقلاب یکی از مسائل مهمی را که به عنوان دغدغه بزرگ مطرح فرمودند، بحث آسیب‌های اجتماعی بود و این امر مسئولیت همه ما را در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی سنگین‌تر می‌کند.

مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: برخی بحران‌ها و آسیب‌ها مانند سیل و زلزله ملموس است و برای رویارویی با آن همه بسیج می‌شوند، اما جامعه با آسیب‌ها و بحران‌هایی دست به گریبان است که به دلیل اینکه ملموس نیست، مورد واکاوی و بررسی قرار نمی‌گیرد و رفع نمی‌شود.

وی بیان کرد: امروز زلزله خاموش در جامعه،گسترش طلاق است،در قم روزی ۸ خانواده به دلیل این زلزله خاموش از یکدیگر متلاشی می‌شود.

وی یادآورشد: در مواقعی که افراد دچار آسیب‌های روحی و اجتماعی می‌شوند، این روانشناسان و مشاوران هستند که به درمان می‌پردازند، در مراحل اولیه باید به پیشگیری پرداخت و با ارتقای سلامت روان، آمار آسیب‌ها را کاهش داد.

سلیقه عنوان کرد: در بحث کودکان کار و خیابانی و کودک آزاری نیز دچار آسیب‌هایی هستیم که در این خصوص بهزیستی وارد عمل می‌شود و این کودکان را مورد پشتیبانی قرار می‌دهد؛ اما باید همه جامعه نسبت به آسیب‌ها و بحران ها، دغدغه‌مند باشند.

مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: نباید تنها به این افتخار کرد که بیمارستان‌های ۱۰۰۰ تخت خوابی را راه اندازی کرده ایم، هر گاه بتوان در حوزه ارتقای بهداشت روان نیز تلاش کرد می‌توان به نتیجه آن در کاهش بحران‌ها و آسیب‌ها افتخار کرد.

انتهای پیام/ح

گسترش طلاق؛ زلزله خاموش/روزانه ۸ طلاق در قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار