به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، سیارک Apophis (الهه بی نظمی مصر) در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۸ میلادی از فاصله ۳۱ هزار کیلومتری زمین عبور میکند. این فاصله با موقعیت برخی ماهوارههایی که هم اکنون در مدار زمین قرار دارند برابری میکند.
اغلب پژوهشگران احتمال برخورد این سیارک ۳۴۰ متری به زمین را مردود دانسته اند، با این حال معتقدند که فاصله آن حین عبور از مجاورت زمین به قدری کم خواهد بود که امکان مشاهده و بررسی دقیق آن را برای اخترشناسان فراهم میگردد (شاید بد نباشد اشاره کنیم باقی سیارکهایی که از مجاورت زمین عبور میکنند بیش از اندازه کوچک هستند که بشود آنها را بررسی نمود).
سیارک
به گفته مارینا بروزویچ از دانشمندان راداری لابراتوار پیشرانه جت ناسا در پاسادنا نزدیک شدن Apophis به زمین در سال ۲۰۲۹ فرصتی فوق العاده برای علم خواهد بود. او در ادامه گفت:
ما سیارکها را هم با تلسکوپهای اپتیکال و هم راداری بررسی میکند و به لطف مشاهدات راداری خود میتوانیم جزئیات سطح اجرامی را مشاهده کنیم که ابعادشان شاید تنها چند متر باشد.
طبق گفته دانشمندان زمانی که سیارک Apophis بر فراز اقیانوس اطلس قرار میگیرد در ساعت ۶ بعد از ظهر به وقت محلی احتمالا به نزدیکترین موقعیت خود به زمین میرسد.
براساس اعلام ناسا، اما سیارک مذکور قبل از این ساعت در آسمان قابل رویت خواهد بود. Apophis نخست در نیم کره جنوبی در آسمان شب رویت میشود و افراد مستقر در سواحل شرقی استرالیا میتوانند آن را مشاهده کنند. در ادامه مسیر خود را به سمت غرب در پیش میگیرد تا در بعد از ظهر به خط استوا برسد و راس ساعت ۷ بعد از ظهر از فراز ایالات متحده آمریکا عبور میکند.
شانس برخورد این سیارک با زمین یک در صد هزار خواهد بود
سرعت حرکت این سیارک به قدری زیاد خواهد بود که در کمتر از یک دقیقه از مقابل ماه عبور خواهد کرد. البته فاصله ۳۱ هزار کیلومتری از زمین ممکن است در نگاه نخست زیاد به نظر برسد، اما آژانس فضایی آمریکا اعلام کرده به ندرت پیش میآید سیارکی با این ابعاد تا این اندازه به زمین نزدیک شود.
خوشبختانه شانس برخورد این سیارک با زمین هم بسیار کم است.
علیرغم محاسبات اولیه که شانس برخورد این سیارک با زمین را ۲.۷ درصد اعلام کرده بود دانشمندان حالا با ارزیابی دوباره مدار حرکت آن اعلام کرده اند که این شانس یک در صد هزار خواهد بود.
منبع: دیجیاتو
انتهای پیام/