یک کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: ایران می‌تواند براساس حقوق بین الملل از نفت کش‌هایی که نفت کشور‌های متخاصمی، چون عربستان و امارات را در تنگه هرمز حمل می‌کنند، بازرسی کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، سید رضا صدر الحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل،  در پاسخ به این سوال که به نظر وی ایران چه اقداماتی می‌تواند در برابر تحریم‌های یک جانبه آمریکا انجام دهد گفت: اگر نگاهی دقیق به روند تخاصمات آمریکا علیه ایران در طول چهل سال گذشته داشته باشیم، متوجه می‌شویم که در ماه‌های اخیر این فشار‌ها به شدت افزایش پیدا کرده است.

آن‌ها از یک طرف از برجام که یک توافق بین المللی است، خارج شده‌اند و از طرف دیگر به اروپایی‌ها نیز فشار وارد می‌کنند که به تعهداتشان در برجام عمل نکنند، آن‌ها همچنین در حال افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران هستند چنان که اخیراً مشاهده کردیم که معافیت‌های تحریمی که برای خریداران نفت ایران قائل شده بودند را به طور کامل لغو کردند و به کشور‌هایی که از ایران نفت می‌خرند فشار می‌آورند که با ایران در این حوزه تعاملی نداشته باشند.


بیشتربخوانید : استراتژی اشتباه آمریکا در جنگ سرد انرژی


وی ادامه داد: آن‌ها همچنین اعلام کردند که در ماه‌های آینده فشار‌های بیشتری را به ایران وارد می‌کنند این مسائل نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها به ظن خود به این نکته رسیده‌اند که با این فشار‌ها می‌توانند ایران را به پای میز مذاکره بکشاند و ایران نیز بر اثر این فشار‌ها از آرمان‌های خود عقب نشینی می‌کند در حالی که همان طور که مقامات ایران طی روز‌های اخیر اعلام کرده‌اند تهران زیر بار این فشار‌ها برای مذاکره نمی‌رود.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: با توجه به افزایش فشار‌ها از سوی آمریکایی‌ها افکار عمومی داخل کشور و دوستداران جمهوری اسلامی ایران منتظر هستند که ایران اقدامی هوشیارانه و قاطعانه در برابر این فشار‌ها از خود نشان دهد.

وی با بیان اینکه در راستای مقابله با تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای را تصویب کرد، ادامه داد: بعد از تصویب این مصوبه، شورای نگهبان در اقدامی مناسب به صورت سریع این مصوب را تأیید و رئیس جمهور نیز بلافاصله آن را برای اجرا ابلاغ کرد البته افکار عمومی انتظار دارند که اقدام جدی تری در برابر این فشار‌ها صورت بگیرد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه با توجه به این موضوع، پرسش اساسی این است که ایران باید چه اقدامی در برابر این فشار‌ها انجام دهد؟ خاطرنشان کرد در این چارچوب پیشنهاد می‌شود که در وهله اول براساس حقوق بین الملل، ایران از نفت کش‌هایی که نفت کشور‌های متخاصمی، چون عربستان و امارات را حمل می‌کنند بازرسی کند تا بدین وسیله اختلالاتی در بازار نفت ایجاد شود. این اقدام، آمریکایی‌ها و هم پیمانان آن را متوجه قدرت ایران می‌کنند و اینکه ایران طی سال‌های گذشته چه اقداماتی مناسبی برای حفظ امنیت این آبراه بین المللی انجام داده است.

وی گفت: علت پیشنهاد مذکور این است که کشور‌های امارات و عربستان اعلام کرده‌اند که حایگزین نفت ایران در بازار انرژی را تأمین خواهند کرد.

ایران در برابر تحریم‌های یک جانبه آمریکا چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟

صدرالحسینی همچنین با تاکید بر اینکه باید توسط قوه قضائیه و وزارت خارجه اقداماتی حقوقی علیه آمریکا در محافل بین المللی صورت بگیرد، گفت: در این راستا مناسب است که یک کارگروه مشترک تشکیل شود تا این کارگروه اقدامات اخیر آمریکا علیه ایران که موجب ایجاد محدودیت‌های شدید برای ورود کالا‌های بشر دوستانه به ایران شده است را در مجامع بین المللی مطرح و در این ارتباط در راستای محکومیت آمریکا اقدامات حقوقی جدی انجام دهد.

وی همچنین گفت: مناسب است که دوستان انقلاب اسلامی در کشور‌های دیگر نیز برای محکوم کردن اقدامات غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ایران وارد عرصه شوند و با برگزاری تجمعاتی در برابر دفاتر سیاسی این کشور از این اقدام ضد انسانی آمریکا اعلام انزجار کنند و افکار عمومی کشور‌ها را با خود در این زمینه همراه کنند.

صدرالحسینی در ادامه پیشنهاد کرد که قرارگاهی ضد آمریکایی مشابه آن چیزی که در آمریکا به فرماندهی «برایان هوک» علیه ایران ایجاد شده در کشور تأسیس شود تا این قرارگاه در راستای مقابله تهاجمی با اقدامات اخیر آمریکا راهکار‌های لازم را از منظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی تدوین کند.

وی افزود: این قرارگاه همچنین باید به صورت مستمر از طریق رسانه‌ها گزارش عملکرد خود را به اطلاع مردم برساند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

ایران چه ابزار‌هایی برای پاسخ به آمریکا در اختیار دارد؟

برچسب ها: نفت ، قیمت نفت ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.