دولت در ۶ سال گذشته برنامه منظمی برای کنترل بازار مسکن نداشته استگفت و گوی ویژه خبری امشب پنجشنبه با موضوع طرح‌های جدید دولت برای رونق کنترل قیمت مسکن برگزار شد.


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مازیار حسینی معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب پنجشنبه (۱۲اردیبهشت) که به موضوع طرح‌های جدید دولت برای رونق کنترل قیمت مسکن اختصاص داشت اظهار کرد: بحث مسکن بسیار مهم است و برای تک تک مردم اهمیت دارد.

وی افزود: نمیتوان به صورت تک مولفه‌ای درباره مسکن به اظهار نظر پرداخت، مسکن مانند دیگر پارامتر‌های اقتصادی ما از اصول اولیه علم اقتصاد پیروی میکند.

حسینی تصریح کرد: قاعدتا زمانی که تقاضا خوب پیش بینی نشده و یا بیش از انتظار ما باشد و تولید به خوبی تنظیم نشود عدم تعادل در بازار به وجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: در طول سال‌های گذشته شاهد افت تولید مسکن بعد از پروژه مسکن مهر بوده ایم و با فرض این که ممکن است تقاضا به اندازه کافی نباشد و عرضه باید کاهش پیدا کند سیاست‌های انقباضی را در دستور کار قرار دادیم.

معاون مسکن وزارت راه و شهر سازی بیان کرد: مجموعه‌ای از پارامتر‌های مختلف باعث ایجاد رکود و تورم در بازار مسکن می‌شود.

در ادامه برنامه محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مسکن یکی از اضلاع مهم اقتصاد است، اما از نگاه قانون گذار مسئول کنترل این امر وزارت راه و شهر سازی بوده که موظف است نقش رگولاتوری خود را ایفا کرده و بازار را تنظیم کند البته مجلس نیز باید در نقش نظارت ایفای نقش کند.

حسینی تصریح کرد:گاهی مواقع تشکیلات به دلیل درگیر شدن با برخی مشکلات از وظایف اصلی باز می‌ماند.

وی ادامه داد: ما منحنی قیمت ۲۸ سال گذشته مسکن و نرخ تورم عمومی را ترسیم کرده ایم و هر ۴ الی ۵ سال یک رکود قیمت و به دنبال آن یک جهش اتفاق می‌افتد.

معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: سال گذشته این جهش اتفاق افتاد، اما با کاهش ارزش پول ملی قدرت خرید مردم پایین آمد.

دامادی گفت: دولت در ۶ سال گذشته برنامه منظمی برای کنترل بازار مسکن نداشته است و بعد از پروژه مسکن مهر که قاعدتا دارای ایراداتی بود قرار شد که دولت از مسکن اجتماعی رونمایی کند که تا کنون این اتفاق نیفتاده لذا دوشنبه هفته آینده وزیر راه و شهر سازی باید در کمیسیون عمران در این رابطه پاسخ دهد.

در ادامه برنامه ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در ارتباط زنده تلفنی اظهار کرد: ما در طی سالیان گذشته و با افزایش سقف حساب‌های بانکی سعی کرده ایم که قدرت خرید دریافت کنندگان تسهیلات را افزایش دهیم؛ اما به دلیل اتفاقاتی که افتاد عدم تعادل بین عرضه و تقاضا به وجود آمد.

وی افزود:۵۷ الی ۵۸ درصد معاملات بازار مسکن برای واحد‌های مسکونی زیر ۸۰ متر مربع است، در حالی که بیشتر پروانه‌های صادر شده برای واحد‌های صد و چهل متر است.

مدیر عامل بانک مسکن تصریح کرد: اکنون قدرت خرید مردم کاهش یافته چرا که با توجه به افزایش قیمت‌ها حقوق و دستمزد‌ها بیشتر نشده است لذا اگر در چنین شرایطی تسهیلات افزایش پیدا کند مردم قدرت باز پرداخت وام‌های دریافتی را نخواهند داشت.

دامادی ادامه داد: بانک مسکن تنها یکی از ابزار‌ها است و ما نباید وظایف خود را به آن محول کنیم، اگر نتوانیم نزدیک به ۷۰ درصد قیمت مسکن به مردم تسهیلات ارائه کنیم یک فرد با حقوق ۴ میلیون تومانی باید ۳۰ الی ۳۵ سال برای خرید خانه صبر کند.

حسینی افزود: زمانی که تولید به اندازه تقاضا نباشد، نمیتوان تقاضا را تحریک کرد، ما وامی به نام وام مشارکت ساخت داریم که اگر قابلیت تبدیل به فروش اقساطی پیدا کند قدرت خرید کنترل می‌شود.

جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه‌ساران ایران در تماس تلفنی با بیان اینکه ۹۷ درصد بخش مسکن توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود، گفت: اما متاسفانه در تصمیم‌گیری‌های کلان به این بخش توجه نمی‌شود. ما با پیشنهاد جدید وزارت موافقیم، اما موانعی بر سر راه تولید وجود دارد که باید آن را برداریم و مسکن را به متقاضیان اصلی بدهیم و برای این امر باید دید بازار چقدر نیاز دارد و چقدر مستاجر داریم. سوال ما این است که چرا قانون عرضه و سازماندهی اجرا نشده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به برزگر با تاکید بر اینکه ابزار مجلس سوال و استیضاح است، گفت: ما از آن استفاده کردیم و اکنون استاندار مازندران وزیر راه و شهرسازی شده است.

دامادی افزود: در سرشماری نفوس و مسکن آخرین آمار از سال ۹۵ است که جمعیت ایران بیش از ۷۹ میلیون نفر است و میانگین سنی ۲۷ سال است. متاسفانه تعداد خانه‌های خالی ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار گفته شده که نسبت به سرشماری گذشته ۵۵ درصد افزایش پیدا کرده و در عین حال موجودی خانه‌ها ۱۷ درصد اضافه شده است.

وی با تاکید بر اینکه ما در بخش تقاضا مشکل داریم، گفت: طبق آمار‌ها ۴ میلیون خانوار به منزل نرسیدند و این نشان می‌دهد که توزیع مناسب نیست و اکنون می‌بینیم در شمال شهر تهران یک نفر سه خانه دارد، اما در جنوب یک نفر هیچ خانه ندارد و برای این امر باید طرح جامع داشته باشیم که بگوید کجا بسازیم.

معاون مسکن و وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح جامع وجود دارد، گفت: تحلیل آماری برای دهک‌های دهگانه شده است که دهک ۱ تا ۷ مورد حمایت قرار بگیرند یعنی دهک یک تا ۳ نیاز به حمایت دارند و بین ۳ تا هفت باید از طریق توانمدسازی آن‌ها حمایت شوند.

حسینی با اشاره به اینکه طرح وزارتخانه بر مبنای طرح جامع و شناسایی نیاز و غیرمتمرکز مطرح شده است، گفت: در طرح اقدام ملی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان دولت باید تمام شود و ۵۰۰ هزار واحد باقی از مسکن مهر را هم به پایان می‌رسانیم.

وی تصریح کرد: ما قائل به تفکیک افراد برحسب درآمد نیستیم و می‌خواهیم جامعه همگن داشته باشیم و به گونه‌ای برنامه ریزی شده است که از ۱۰۰ واحد مسکن تولیدی چند واحد آن به صورت استیجاری باید در اختیار افرادی قرار بگیرد که نمی‌توانند سرپناه داشته باشند.

معاون مسکن و وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه امسال گفت: بر اساس طرح امسال باید زمین‌های ۱۰۰هزار واحد بر مبنای ۸۰ هزار واحد در شهر‌های جدید و ۲۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن در شهر‌های زیر ۵۰ هزار نفر تامین شود و همین هفته گذشته ۵ هزار واحد در پردیس تحویل داده شد.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: ما وارد فضا‌های جدیدی شدیم که قبلا وارد نشده بودیم و در این طرح جدید قرار است از سایر پتانسیل‌هایی که در گذشته کمتر استفاده شده بود، استفاده شود.

رحیمی انارکی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری جدید توجه بیشتر به بخش عرضه است، گفت: در بحث‌های اعتباری افزایش سقف مشارکت‌های مدنی برای شهر‌های تهران حداکثر ۱۷۰ میلیون شده است که پارسال ۱۱۰ میلیون بود و برای مراکز استان‌ها ۱۶۰ میلیون برای شهر‌های کوچکتر ۱۳۰ و برای شهر‌های محروم ۱۱۰ میلیون در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در بخش تقاضا در گذشته از سقف‌های تسهیلات ثابت استفاده می‌کردیم اکنون بر اساس قدرت خرید و توان پرداخت متقاضی تسهیلات متغیر می‌شود که این امر نیاز به مصوبه شورای پول و اعتبار دارد.

معاون مسکن و وزارت راه و شهرسازی گفت: در این طرح کسانی می‌توانند در مشارکت شرکت کنند که بین ۸۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان در ماه اقساط پرداخت کنند که این قدرت خرید خانه را تا حدود ۷۰ درصد پوشش می‌دهد. روش‌های جدید ما مثل لیزینگ مسکن و سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن است.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به سقف تسهیلات قابل انتقال به خریداران گفت: سقف این تسهیلات در تهران برای یک نفر ۱۰۰ و برای زوجین ۱۶۰ میلیون تومان است که با نرخ سود ۱۸ درصد محاسبه می‌شود.

معاون مسکن و وزارت راه و شهرسازی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر در مصالح رکود حاکم شود تولیدات پایین می‌آید، گفت: بازار تعهدی مصالح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بانک مسکن راه اندازی شده است که یک مزیت آن خرید عمده و دیگر مزیت آن تخفیفات قابل ملاحظه تا ۳۰ درصد است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس با حقوق کمتر از ۲میلیون فقط باید دنبال نون و اب دوید وفکر خانه را از سر بیرون کرد علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
من بخاطر نداشتن خونه نمیتونم کاری هم پیدا کنم.بخاطر نداشتن کار هم نمیتونم خونه پیدا کنم...!! پول اجاره هم ندارم....لیسانس مدیریت...مجرد....حقوق 45هزار تومن معادل سه کیلو سیب زمینی....به به خیلی قشنگه نیست؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
با چهار میلیون هزینه اب و برق و گاز و مالیات و خوراک و پوشاک و تلفن و اینترنت و مدرسه و خرج درمان و کرایه و اجاره‌ و یک ماه خوراک چیزی هم برای پس انداز می مونه و در ضمن تورم سالانه چی!
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۹:۴۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
مسولین این همه گرانی شد کاری نکردن حالا بیان خانه رو مدیریت کنن؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۰۸:۴۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
با حقوق پانصد هزار تومان به نظر شما چند سال با صبر کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
مثل عشایر باید در بیا بانها چادر زد و زندگی کرد
Iran (Islamic Republic of)
سیدحسین
۰۶:۲۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
با این شرط که اگر فقط اگر در این مدت ۳۵ سال قیمت خانه کران نشود شاید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
باحقوق یک ملیونی چ باید کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
ماکه معلمیم و۲۵۰۰می گیریم چکارکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
فردا زمین واگذار می‌کنند اونم اولویت اول کارمندان هستن عدالت یعنی این
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوش به حالش 4میلیون کجا ما کجا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
بااین‌حساب‌من‌کارگرکه‌زیر۲ملیون‌حقوق‌میگیرم‌بایدنزدیک۹۰سال‌طول‌بکشه‌که‌صاحب‌خونه‌بشم‌تازه‌‌اونم‌اگه‌عمری‌باشه‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
کدوم حقوق ۴ میلیونی ؟!
آخرین اخبار