به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درحالی که به پایان مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران نزدیک میشویم و روزهای پایانی فصل هجدهم درحال انجام شدن است، یکی از اصلیترین مباحث مطرحشده در رسانهها، ماجرای محسن فروزان، دروازهبان تیم تراکتورسازی است. این گلر ۳۱ ساله ابتدا یک ماه از هرگونه فعالیت فوتبالی محروم شد و سپس خبر دستگیری او به همراه همسرش از طرف احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی اعلام شد.
بیشتربخوانید: برانکو: حیف که مقابل تراکتور پیروز نشدیم/ دیدار سختی مقابل پاختاکور داریم/ من هم می توانم با باشگاه های دیگر مذاکره کنم
حالا مسئولان باشگاه تراکتور و همچنین سیاسیون شهر تبریز خواستار این هستند تا به خاطر اشتباهات عجیب فروزان در بازی تراکتورسازی مقابل سپیدرود که منجر به باخت ۳ بر یک تیم تبریزی شد، کمیته انضباطی و اخلاق، نتیجه مسابقه مذکور را عوض کرده و ۳ بر صفر به سود تراکتورسازی کنند. این صحبتهای عجیب درحالی مطرح شده که در هیچکجای دنیا برای اتفاقاتی شبیه به این، چنین مجازاتی در نظر گرفته نشده و نتیجه تغییر نکرده است.
جوی بارتون، بازیکن جنجالی و ۳۴ ساله انگلیسی که در این سالها بارها به خاطر خشونتهای داخل و بیرون زمینش محروم شده است، اینبار به خاطر شرطبندیهای متعدد در بازه ۱۰ ساله به ۱۸ ماه محرومیت محکوم شد. اتحادیه فوتبال انگلیس سال گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد جوی بارتون به دلیل نقض قوانین این اتحادیه به مدت ۱۸ ماه از انجام بازی فوتبال و هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال محروم است.
براساس اعلام FA، هافبک ۳۴ ساله تیم فوتبال برنلی به دلیل انجام ۱۲۶۰ مورد شرطبندی در بازه زمانی ۱۰ ساله با این محرومیت مواجه شده است. او بین ۲۶ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۳ می۲۰۱۶، روی ۱۲۶۰ مورد ازجمله نتیجه بازیها، صعود تیمها و هر اتفاقی که مربوط به بازیهای فوتبال میشده، شرطبندی کرده و این یعنی نقض آشکار قوانین اتحادیه فوتبال انگلیس. کمیسیون مستقل تنظیم مقررات اتحادیه فوتبال انگلیس همچنین هافبک پیشین منچسترسیتی را به پرداخت ۳۰ هزار پوند جریمه نقدی محکوم کرد و نسبت به رفتارهای این بازیکن در آینده هشدار داد. بارتون در تیمهای منچسترسیتی، نیوکسل، کویینز پارک رنجرز، برنلی و رنجرز بیش از ۴۰۰ بازی انجام داده و ۳۷ گل به ثمر رسانده است. او بعد از محرومیتش در یک مصاحبه جنجالی گفت: «۵۰ درصد بازیکنان و مربیان حرفهای در سایتهای شرطبندی فعالیت دارند و قمار میکنند.»
در آوریل ۲۰۱۸ بردلی وود، مدافع سابق تیم دسته دومی لینکولنسیتی به خاطر شرکت کردن در ۲۵ مورد شرطبندی به ۶ سال محرومیت تا می ۲۰۲۴ محکوم شد. او روی کارت زرد گرفتنش در بازی برابر تیمهای ایپسویچتاون و برنلی شرط بسته و حدود ۴ هزار پوند به جیب زده بود و البته ۲۳ مورد دیگر هم در ادامه از او کشف شد. لینکولن بعد از ۱۰۳ سال توانست بهعنوان تیمی دسته دومی راهی یکچهارم نهایی افایکاپ شود، ولی بعد از این رسوایی برای مدافع سابقش، تغییری در نتایج آنها به وجود نیامد. در ضمن قرارداد این بازیکن هم در اواخر سال ۲۰۱۷ فسخ شد. این بازیکن شرطبندیهای مذکور را به کمک ۷ نفر دیگر و دوستان نزدیکش انجام میداد و در روز مسابقه با تیمهای ایپسویچ و برنلی ۴۲ و ۵۲ تماس و پیام از او با این افراد ثبت و ضبط شد. طبق قانون FA بازیکنان و نزدیکان آنها نباید در مسابقاتی که این بازیکنان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با آن در ارتباط هستند، شرطبندی داشته باشند و در این سایتها فعالیتی از آنها دیده شود.
چندی پیش تیمهای استنلی و بری در دسته دوم لیگ انگلیس به دیدار هم رفتند که بری با دو گل به برتری رسید و فصل را به پایان رساند. ۴ بازیکن تیم استنلی روی باخت تیمشان شرط بسته بودند و یک مهره تیم بری هم روی برد تیمش قمار کرده بود و بعد از به ثبت رسیدن این نتیجه مبالغ قابلتوجهی را به دست آوردند. با این حال، خیلیزود ماجرا لو رفت و آنها با محکومیتهای چند جلسهای روبهرو و جریمه مالی هم شدند. نکته جالب این است که فقط دو تن از این ۵ بازیکن در بازی به میدان رفتند، اما با این حال محرومیت در نظر گرفتهشده برای همه آنها تقریبا یکسان بود. مواردی حول و حوش قمار و شرطبندی برای فوتبالیستهای بزرگ دنیا گهگاه رخ داده است. وین رونی چندی پیش در یک شرطبندی زیرزمینی ۵۰۰ هزار پوند باخت. او علاقه زیادی به قمار و شرطبندی دارد و به خاطر همین با همسر خود کالین اختلاف دارد. چند سال قبل پدر و عموی او هم به خاطر شرطبندی دستگیر شده بودند.
پل اسکولز هم بهتازگی زیر ذرهبین قرار گرفته است. اتحادیه فوتبال انگلیس پل اسکولز، ستاره سابق منچستریونایتد را به دلیل نقض قوانین شرطبندی فوتبال متهم میداند. در آن زمان، او یکی از سهامداران باشگاه سالفوردسیتی بود. با این حال، دیلیمیل گزارش میدهد در ۱۴۰ بازی که اسکولز در نتایج آن متهم شده، او در بازیهای سالفوردسیتی وجود نداشته است. اسکولز ۴۴ساله در پاسخ به این اتهام هیچنظری نداده است. طبق قوانین اتحادیه فوتبال انگلیس، هرکسی در هر رده فوتبال این کشور، حق شرطبندی ندارد. فعالیت اسکولز در آن برهه زمانی مربوط به حضور در کادر مدیریتی سالفوردسیتی بوده است. جریمه در این زمینه بسته به شدت آن، میتواند در حد تذکر کتبی برای رفتارهای آینده و جریمه نقدی باشد یا حتی به قیمت چندین سال محرومیت از حضور در فوتبال تمام شود.
سایر موارد
بازی دوستانه بحرین و ایران که با برتری ۴ بر ۲ بحرینیها تمام شد و داور مسابقه در وقتهای اضافه نیمه دوم یک پنالتی برای بحرینیها گرفت. این داور با سایتهای شرطبندی در تماس بود. همچنین در جدال ایران با غنا یکی از سایتهای شرطبندی باعث شد چند ستاره تیم ملی غنا به دلایل عجیب از حضور در بازی برابر ایران سرباز زدند. با این حال، هیچوقت نتایج دو مسابقه ذکرشده تغییر نکرد.
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/