وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹۷ درصد از محصولات داخلی را با پشتوانه داروسازان صنعتی و بخش‌های واحد تحقیق و توسعه خودمان تولید می‌کنیم.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز در آیین افتتاح دو طرح بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه صنعت داروسازی کشور را عده‌ای با خون دل نگهداشتند و داروسازان صنعتی این کشور روز‌های سختی را تحمل کردند گفت: وقتی شرکت‌های چند ملیتی از ایران رفتند ما ۲۵ درصد از داروی مورد نیازمان را با کمک آن‌ها تولید می‌کردیم، اما امروز بدون آن‌ها با پشتوانه داروسازان صنعتی و بخش‌های R&D واحد تحقیق و توسعه (RESEARCH & DEVELOPMENT) خودمان داریم ۹۷ درصد از محصولات داخلی را با فرم‌های پیچیده‌تر از آن زمان تولید می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در سال گذشته ۹۷ درصد داروی تولید داخل این مملکت ۵۵۰ میلیون دلار ارز را هزینه کرد و سه درصد داروی وارداتی یک و سه دهم (۱.۳) میلیارد دلار ارز را هزینه کرد یعنی اگر این دندانه واژگون شود و خدایی نکرده روزی صنعت فرو ریخت و ما خواستیم این ۹۷ درصد را هم وارد کنیم تمام منابع نفت، مالیات و گمرک را هم صرف کنیم بیش از ۵۰ درصد داروی کشور را نمی‌توانیم وارد کنیم.

به گفته وی، حمایت از گروه تولید صنعت داروسازی کشور وظیفه اخلاقی، شرعی و ملی ما است به همین دلیل من از فرد فرد شما همکاران در سراسر استان‌ها می‌خواهم که به دو پدیده حتما توجه کنید نخست به حمایت از تولید داخل صنعت داخلی را به ولنگاری نکشید یعنی استاندارد‌های ما در حمایت از مردم نباید پاک شود همانطور که رانت واردکننده نمی‌دهیم به تولیدکننده هم رانت نباید بدهیم هاما باید او را حمایت کنیم و دستش را بگیریم.

وزیر بهداشت، با تاکید بر مقاومت بر رعایت استاندارد‌ها و اینکه اولین نقش وی به عنوان وزیر بهداشت دفاع از سلامت مردم و رساندن داروی سالم به آن‌ها است گفت: دوم اینکه کارخانه‌های در استان‌ها را واقعا حمایت و یاری کنیم و نگذاریم کارشناسی بی جهت داروی غیراستاندارد را تایید کند و قفلی بر قفل‌های مردم زده شود.

 نمکی، نظارت حتمی و جدی بر بازار پراکنده و عریض دارو و صدور پروانه‌ها در کنار رعایت استاندارد و انجام مرتب آزمایش‌های دوره‌ای را تاکیدکرد و گفت: نگذاریم کسی بتواند در سیستم به هر شکلی بخواهد بی قانونی کند.

وی، ایستادگی بر رعایت استاندارد در تولید داروی با کیفیت مناسب و رسیدن آن به دست مردم ضمن رعایت حال تولیدکننده را خواستارشد و گفت:پیشنهاد من اینست که نمایشگاه دارویی از شرکت‌های دانش بنیان و بضاعت‌های ملی را داشته باشیم تا بتوانیم تولید داخلی و تولیدکنندگان بومی را در عرصه تولید و توزیع بیشتر معرفی و حمایت کنیم.

شیوه‌های پخش دارویی در کشور هنوز شیوه سنتی است

به گفته وی، نکته مهم دیگر در توزیع و عرضه دارو دانست و گفت: هنوز شیوه‌های پخش ما شیوه سنتی است که مدت‌ها است عمر آن در دنیا تمام شده است.

وزیر بهداشت، اظهار کرد :اگر شرکت‌های ما هر روز ورشکست می‌شوند بدلیل اینست که نظام توزیع ما هنوز نظام توزیع علمی و به روز نیست.

 نمکی، هزینه‌های نقل و انتقال را بالا عنوان کرد و گفت:ما باید نظام توزیع را چه در سطح پخش و چه لینکی که به سازمان غذا دارو و چه لینکی که به داروخانه می‌رساند به گونه‌ای ترتیب دهیم که به عنوان جزئی از پرونده الکترونیک سلامت که به شدت روی آن کار می‌کنیم در دل آن جای داده شود تا همه موارد را بتوانیم به روز چک کنیم.

نظام عرضه دارو هم در داروخانه‌ها نظام مناسبی نیست

وی با اشاره به اینکه نظام عرضه دارو هم در داروخانه‌ها متاسفانه نظام مناسبی نیست تصریح کرد: باید در داروخانه‌ها چند نکته رعایت شود.

به گفته وی، متاسفانه در بعضی داروخانه‌های ما تکریم ارباب روجوع بی رنگ و گُم می‌شود و حتی بعضی اوقات همکار جوان داروساز ما به چهره شخص نگاه نمی‌کند ما باید اول جایگاه را با مهربانی و محبت برای خودمان پیدا کنیم نمی‌توانیم جایگاه را برای خودمان تعریف کنیم بلکه جایگاه را با مهربانی به مردم می‌توانیم برای خود بین آن‌ها تعیین کنیم.

 نمکی، با تاکید بر اینکه عزت را حکومت به ما نمی‌دهد و عزت را مردم به ما می‌دهندگفت: اگر برای مردم ارزش و مهربانی قائل شدیم و از مردم دور نشدیم و با آن‌ها درست زندگی کردیم می‌توانیم موفق و سربلند باشیم به همان شیوه‌ای که اطباء قدیم با مردم زندگی می‌کردند و به آن‌ها حکیم می‌گفتند و حتی به مطب آن‌ها محکمه می‌گفتند.

تهدید توسعه داروخانه‌ها به موارد آرایشی بهداشتی جدی و خطرساز است

وی، با اشاره به اینکه ما به سمت توسعه موارد آرایشی بهداشتی می‌رویم و قسمت داروخانه مرتب کوچکتر می‌شود، چون متاسفانه سود در لوازم بهداشتی است گفت: تکلیف ما را با این قضیه روشن کنید که شما مرکز عرضه لوازم بهداشتی یا داروخانه دارید؟

به گفته وی، قسمت آرایشی بهداشتی داروخانه حتی با یک منشی جوان و شیک به شدت فعال و قسمت داروخانه بسیار غریب است.
 
نمکی گفت: همکاران داروساز ما بدانید اگر این رویه را ادامه دهید بدانید به مرور زیر چکمه این قر و اطفار له خواهید شد و وجاهت داروساز را نخواهید داشت، چون یک قسمت لوکس و شکی با آدم‌های خاص آن و یک قسمت دردآلود و آشفته با بیماران آن که باید این را دریابید.

وی، گفت: قسمت کوچکی برای دارو و قسمت اعظمی برای لوازم آرایشی بهداشتی ویترین قشنگی برای داروخانه نیست.

 نمکی همچنین افزود: همکاران وضعیت غذا را نیز باید دریابید.

کوچکترین اپیدمی در مناطق سیل زده نداشتیم

وزیر بهداشت، در ادامه ضمن خسته نباشید به همه همکاران دانشگاه‌های علوم پزشکی در یاری سیل زدگان که ۲۵ استان کشور را درگیر کرده است گفت: ۹ سفر در تعطیلات نوروز به استان‌های سیل زده داشتم و تلاش همکارانمان را با دقت و وسواس بالا و پیگیری مجدانه در این مناطق دیدم که مردمان سیل زده گرفتار مشکلات ناشی از کسری دارو و خدمات درمانی نباشند.

 نمکی، اظهارداشت: همکاران این مجموعه همه با هم در وزارت بهداشت افتخاری خلق کردند که در تاریخ این سرزمین همانطور که در دفاع مقدس ماندگار شد کار شما هم بدون هر کمک خارجی ماندگار شد و توانستیم با لطف خدا و همت همه همکاران، مردم و همکاری دیگر دستگاه‌ها و نهاد‌ها حتی یک مورد اپیدمی نداشته باشیم که این مطلب سازمان‌های تخصصی جهانی را نیز متحیر کرد.

وی، با آرزوی عطای اجر و خیر خداوندی برای تمامی یاری کنندگان به مردم مناطق سیل زده گفت: در مورد دارو لازم است چند نکته مهم را بیان کنم.

نگذاریم بیماری در این ایام دغدغه نبود دارو را داشته باشد

 نمکی، با تاکید بر اینکه امسال سال سختی است که در تحریم‌های ظالمانه آمریکا به این مملکت قرارداریم، اما به طور قطع و یقین مثل همه سال‌ها که در تنگنا‌های تحریم بودیم با سرافرازی این دوران را نیز پشت سرخواهیم گذاشت گفت: ناگفته نماند که این ایام دوران سخت و پیچیده‌ای است، اما باید مواظب باشیم مبادا بیماری در این ایام در کنار مشکلات اقتصادی دغدغه نبود دارو را داشته باشد.

به گفته وی، همکاران علوم پزشکی با دقت بر رصد روزانه امور در استان‌ها بر موجودی دارو با سیستم به روز و آنلاین پیگیری کنید تا دارویی که در یک منطقه از استان و هست به منطقه یا حتی استان مجاور که این دارو وجود ندارد قابل دسترسی باشد.

وزیر بهداشت، طراحی هوشمندانه سیستم و نظارت مستمر را در این راستا به همکاران علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: دومین مساله اینست که آن‌ها کمبود دارویی یک منطقه یا استان را به استان‌هایی که تمایل به کمک و همکاری دارند اعلام کنند.

 نمکی، با تاکید بر اینکه امسال نگذارید مردم ما در کنار مشکلات اقتصادی اضطراب کمبود دارو و دغدغه درمان را نیز تحمل کنند گفت:دومین مساله مورد اهمیت دیگر بخش اصالت و حمایت تولید است.

پاکدستی و کار بلدی بدون رانت دهی و رانت خواری موثر در رونق تولید است

وی با اشاره به انتخاب خود در انتصاب دکتر میرصالحی در ۱۶ دیماه ۹۶ به عنوان بهترین گزینه با توجه به حساسیت‌هایی که وی برای این انتخاب داشته است گفت: نخستین ویژگی کسیکه در این مجموعه می‌خواهد مشغول شود پاکیزگی، پاکدستی و کار بلدی در خدمت است که اهل رانت دهی و رانت خواری نباشد که دکتر میر صالحی یکی از ارزنده‌ترین مهره‌ها و گزینه‌های صنعت دارو و داروسازی در مدیر عاملی دارو پخش است.

به گفته وی، وزارت بهداشت حتی قبل از نامگذاری مقام معظم رهبری در سال ۹۸ با عنوان «رونق تولید» گفت وی با نوشتن این بند «اولین گام ما باید جلوگیری از واردات بی رویه دارو و حمایت از تولید باشد» در حکم دکتر میرصالحی به پیشواز این فرمایش معظم له رفت و آنرا با اعتقاد کامل مورد اهمیت و عمل تاکیدکرد.

 نمکی در پایان، با تقدیر از نماینده خوش فکر و فعال کاشان و تبریک روز معلم گفت: اولین آموزگار خلقت پرودگار و بعد انبیا بود و اولین درسی که پروردگار به ما آموخت درس عشق بود.

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.