سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای میزان معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۳۹۸ را اعلام کرد.

للللبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان امور مالیاتی کشور، محمدقاسم پناهی، سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، میزان معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۹۸ را براساس بند الف تبصره ۶ قانون بودجه ۹۸ به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.

بر اساس این بخشنامه با توجه به مقررات بند (الف) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مقرر شده است:

۱- سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۴ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۹۸ سالانه مبلغ ۳۳ میلیون تومان گردیده است.

۲- نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده و کارانه مازاد بر معافیت مذکور تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد یک و نیم برابر تا دو و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۵درصد و نسبت به مازاد دو و نیم برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه ۲۰درصد و نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و نسبت به مازاد شش برابر ۳۵ درصد است.

 بیشتر بخوانید: حقوق‌های زیر ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان از مالیات معاف شدند


۳- حقوق اعضا هیأت علمی دانشگاه‌ها با رعایت ماده (۵) قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به اعضای هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مصوب۱۳۶۸/۱۲/۱۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی، با رعایت معافیت‌های مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم، در سال ۱۳۹۸ مشمول مالیات به نرخ ۱۰ درصد خواهد بود.

۴- بر اساس ماده ۵ قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به پایه حقوقی اعضا رسمی هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از درآمد مشمول مالیات حقوق اعضای هیأت علمی موضوع این قانون، با رعایت معافیت‌های مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم حداکثر ۱۰ درصد به عنوان مالیات کسر می‌شود. با توجه به اینکه در بند "الف" تبصره ۶ مذکور عبارت "کارانه خارج از موارد استثنا شده مربوط به حقوق اعضای هیأت علمی به کار رفته است، بنابر این کارانه دریافتی توسط اعضای هیأت علمی مشمول نرخ ۱۰درصد نبوده و با توجه به میزانی که حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها نرخ پلکانی مقرر را پوشش می‌دهد به نرخ‌های بعدی مشمول مالیات خواهد بود.

به عنوان مثال: چنانچه حقوق و مزایای فوق العاده اعضای هیأت علمی مبلغ ۱۱۵ میلیون تومان باشد، کارانه دریافتی به نرخ‌های مربوط به درآمد مازاد بر مبلغ یاد شده (حسب مورد ۲۰،۲۵ و ۳۵ درصد) مشمول مالیات خواهد بود.

خاطر نشان می‌شود، معافیت حقوق موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم ابتدا به حقوق و مزایای فوق العاده اعضا هیأت علمی اعمال می‌شود، در صورتیکه معافیت مذکور مازاد بر حقوق و مزایای فوق العاده باشد، مازاد معافیت مذکور قابل اعمال به کارانه دریافتی اعضا هیأت علمی نیز خواهد بود.

۵- با توجه به استثنای احکام تبصره‌های (۱) و (۲) ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن از مقررات بند (الف) تبصره شش یاد شده، کلیه احکام صادره تبصره‌های یک و دو ماده واحده قانون اصلاح ماده ۸۶ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۶/۴/۲۷ (اعم از نرخ) مطابق مقررات تبصره‌های فوق در سال۱۳۹۸ کماکان لازم الاجرا است.

۶- نرخ مالیات بر درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق، موضوع بند ۲ فوق الذکر، به شرح جدول ذیل است:

انتهای پیام/

مجموع ۳۳ میلیون تومان درآمد در سال معاف از مالیات است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
والله به خدا به ما همون پایه رو هم نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
کارگر نامید
۰۴:۵۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
چرا کارگر باحق اولاد وحق شیفت ومزایا از۳میلیون بالا تر رفت باید مالیات بدهد درصورتی که مستاجراست مجبور اضافه کاری وایسه که پول کرایه خونش دربیاد مالیات بدهد واز حقوقش کم میشه درصورتی طرف ۵و۶ خونه داره مالیات نمیدهد کارگر که مستاجر ومتاهل وبچه داره وکارگر قردادی باید اصلا مالیات ندهد چون یا باید از خورد خوراک بزن یا زجر بکش یااز لباس زن بچه اش بزن مالیات کارگر مستاجر باید گرفته نشود چون تضمین برای کاروخونه ولباس زندگی برایش وجودندارد وعوض اش طرف چند خونه برای خوش گذرانی دارد باید از او گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
دیاکو
۱۰:۱۵ ۰۵ فروردين ۱۳۹۹
واقعا که سال نود ونه اصل پایه رو نهایتا ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش میدن و شعارشون اینکه که هیچکی کمتر از ۲۸۰۰ نباشه خب اینا میان رو بن و مسکن و اولاد پایه رو نزدیک به ۲۸۰۰ میکنن در حالی که خود پایه که بر اضافه کاری و سنوات و عیدی و ... تاثیر داره هیچی به هیچی تازه اون مقداری رو هم که میکشن رو بقیه بندها با مالیات پس میگیرن نمیدونم اگه خدایی بود الان باید ایران به ۲۸۰۰ قسمت مساوی تقسیم شده بود و از لجنش تا هزاران سال هیچ موجود زنده ای قادر به حیات نبود
United States of America
فرشید
۱۳:۵۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
25 یا 35 درصد علت و باعث پیشرفت نکردن دنیای تکنولوژی
Iran (Islamic Republic of)
لواسانی
۰۰:۱۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
میزان بخشودگی ماده 57 درسال 98 چقدراست؟
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۱۳:۴۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
حقوق ها هنوز افزایش نیافت است
آخرین اخبار