کنگره ملی مهندسی عمران در شیراز برگزرا شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، انوار دبیر کنگره ملی مهندسی عمران گفت: از ٧٩٠ مقاله دریافت شده از سراسر کشور، ٤٩٩ برای ارائه به صورت شفاهی و پوستر انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه در کنگره ملی مهندسی عمران به ارائه آخرین دستاورد‌های علمی و فناورانه متخصصان دانشگاهی و اصحاب صنعت ساخت و ساز پرداخته می‌شود، افزود: این کنگره ملی، تعامل و تبادل اطلاعات بین مجموعه‌های دانشگاهی و دست اندرکاران این صنعت را فراهم می‌کند.

انوار تصریح کرد: این کنگره با دعوت از ٢١ سخنران کلیدی و اشاره به موضوع‌های سازه، سیل و زلزله و نقش آن در صنعت ساختمان می‌پردازد.

دبیر کنگره ملی مهندسی عمران ادامه داد: سازه‌های هیدرولیکی و دریایی، مدیریت منابع آب، ژئو تکنیک، محیط زیست، پـدافـند غـیرعامل و مدیریت بحران، سـازه و زلـزلـه، ژئودزی و ژئوماتیک، معــماری و شــهرســازی، سازه‌های هیدرولیکی و دریایی، آمــوزش و اخــلاق مهـندسی، مصالح، فنــاوری ســاخت و مـدیـریت طرح و برنامه ریزی حمل و نقل و مهندسی راه و ترابری موضوع‌هایی هستند که در ٢٧ نشست تخصصی به ارائه آنان پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه موضوع این مقالات جمع بندی می‌شود، اضافه کرد: با تفاهمی که با Isc انجام شده است، مجموعه مقالات در سایت این مرکز منتشر و در دسترس عموم برای بهره برداری قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: میزان خسارت سیل اخیر در کشور به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

محمد شکرچی‌زاده امروز در یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران اظهار کرد: مجموعه سرمایه ملی در حد و قواره مخاطراتی که سرزمین ما را تهدید می‌کند نیست و دراین راستا با احتساب میزان خسارت بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومانی به ازای هر ایرانی ۵۰۰ هزار تومان خسارت وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه آمادگی مناسب برای مقابله با وقوع سیل مهیب نداشتیم، ادامه داد: سیل اخیر هرچند ضعف‌هایی را نشان داد، اما تاثیر مثبتی بر اوکوسیستم آبی کشور وارد کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر ۳۰ میلیارد مترمکعب آب را وارد سرزمین تشنه ایران کرد، بیان کرد: این مهم یک سرمایه ارزشمند و گرانقدر را به وجود آورد که به دلیل عدم مدیریت شاهد آثار زیانبار آن هستیم.

وی ادامه داد: سیل یک سوم سرزمین ایران به ویژه ساختمان‌های مهندسی را در معرض آزمایش قرارداد تا در عملکرد طراحی‌ها، اجرا و نگه‌داری ابنیه‌ها مورد بازنگری و ارزیابی دقیق‌تری قرار گیرد.

سرفصل‌ها دروس باید متناسب با نیاز‌های جامعه باشد

شهردار شیراز نیز در این نشست گفت: سرفصل‌های دروس دانشگاهی باید تغییر و پاسخگوی دستگاه‌ها و نیاز جامعه باشد.

حیدر اسکندر‌پور ادامه داد: آموزش‌های دانشگاه‌ها باید به سمت و سوی کاربردی و ابزارمحوری حرکت کند، چرا که طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی در بعضی از مراکز علمی منطبق بر فهم مشترک با دستگاه‌های اجرایی نیست.

وی با اشاره به اینکه مشکل دستگاه‌های اجرایی باید با تحقیقات پژوهشی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی حل کرد، افزود: با کمک و استفاده از ظرفیت اقتصادی دستگاه‌های اجرایی در پشتیبانی از طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها گام‌های مثبت برداشته شود.

شهردار شیراز اضافه کرد: شهرداری آمادگی کامل دارد در حوزه مدیریت شهری با مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی تعامل و همکاری کند.

۸۰ درصد مهندسان بیکار هستند

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ هزار مهندس در کشور وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۸۰ درصد بیکار هستند.

فرج الله رجبی بیان کرد: تعداد مهندسان تا ۵ سال دیگر به یک میلیون نفر می‌رسد و با احتساب این تعداد به ازاء هر ۱۹۰ نفر یک مهندس و هر ۲۵۰ نفر یک مهندس عمران به مهندسان کشور افزوده می‌شود.

وی افزود: توجه به افزایش کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها ضروری است و هنگام وقوع حوادث غیر مترقبه به ویژه سیل و زلزله باید با کار مطالعاتی، تحقیقاتی و پژوهشی به مقابله با آفت و بلایای طبیعی گام برداشت.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگام وقوع زلزله و سیل اخیر، به دلیل عدم ماهیت، مدیریت و درک بحران نزد بعضی از مهندسان و کارشناسان شاهد بروز چنین حوادث ناگواری در کشور هستیم.

انتهای پیام/ت

برگزاری کنگره ملی مهندسی عمران در شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار