عضو شورای شهر تهران تصویب کلیات لایحه تأمین مالی آبفای تهران برای تکمیل زیرساختها را به شرطی مفید خواند که تصفیه فاضلاب به صورت منطقهای انجام شود.
محمد سالاری رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح کلیات طرح تمدید مصوبه قبل شورا در خصوص اجرای تبصره ۳ قانون ایجاد تسهیلات برای طرحهای آب و فاضلاب تهران اظهار کرد: در یکی از جلسات شورای شهر تهران این موضوع مهم در دستور جلسه قرار گرفت که به موجب قانون مصوب شورای اسلامی، شورای شهر میتواند با تصویب بندهای آن به شرکت آبفای تهران اجازه دهد که برای واگذاری انشعابات خانگی و غیر خانگی و آبونمان و همچنین انشعاب فاضلاب منابع مالی خود را تأمین کند تا از محل این منابع نسبت به اجرای طرحهای آب و فاضلاب شهر تهران اقدام کند.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: از آنجایی که یکی از مهمترین چالشها و نگرانیهای مردم کشور به خصوص شهر تهران، چالش کم آبی است و با توجه به جمعیت پذیری که در پایتخت ایجاد شده است، یکی از اولویتهای جدی مدیریت شهری در شورای پنجم همکاری با وزارت نیرو است.
سالاری ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب تهران برای تکمیل شبکه فاضلاب خود و مهمتر از آن ایجاد تصفیه خانههای فاضلاب شهری که از آن به صورت محلی برای آبیاری فضای سبز بوستانها و پارک جنگلی استفاده میشود، اقدامات خوبی انجام داده است.
بیشتر بخوانید: افزایش ۲۰ درصدی نرخ آب شامل همه شهروندان نمیشود
عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: متاسفانه علی رغم اینکه ۶۵ درصد طرح فاضلاب تهران انجام شده و همچنین در این رابطه مبلغ قابل توجهی از محل تبصره ۳ هزینه شده است، اما هنوز فاضلاب وارد شبکه شده و از آنجا به شبکههای جنوب پایتخت انتقال پیدا میکند و از آنجا نیز به سوی دشتهای جنوبی هدایت میشود که این امر موجب افزایش فرو نشست زمین در پایتخت میشود.
سالاری تصریح کرد: تا قبل از شبکه سراسری، جذب فاضلاب در چاههای جذبی زیر زمینی اتفاق میافتاد که این امر موجب میشد، سطح آبهای زیر زمینی کاهش پیدا نکند.
وی افزود: به همین علت یکی از دغدغههای ما این بود که در اسرع وقت نسبت به تکمیل تصفیه خانه مناطق ۲۲ و ۴ تهران که در اولویت است اقدام شود که از این طریق امکان آبیاری فضای سبز و پارکهای جنگی که تعداد آنها در این مناطق زیاد است نیز فراهم شود و نظر من و سایر همکاران ما این بود که این اقدام به گونهای باشد که فاضلاب به صورت ثقلی به سمت تصفیه خانهها هدایت شود و هزینهای برای خرید و نصب پمپها برای انتقال فاضلاب به تصفیه خانهها انجام نشود.
بیشتر بخوانید: کلیات لایحه تامین اعتبار اجرای پروژه آبفای تهران به تصویب رسید
عضو شورای شهر تهران با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی میزان آب بهای شهروندان در پایتخت پس از تصویب کلیات این لایحه گفت: اگر قرار است به مدت ۴ سال رقم قابل توجهی از محل تبصره ۳ با عنوان افزایش انشعاب خانگی و غیر خانگی یا فاضلاب هزینه شود، در مدلهای مالی در قراردادهایی که بین نهاد شهرداری تهران و آبفای تهران منعقد میشود باید این مبلغ به عنوان آورنده شهروندان و نه به عنوان آورنده دولت و وزارت نیرو و یا آورنده آبفای تهران حساب شود.
سالاری تاکید کرد: امیدوارم در جلسه بعد شورای شهر تهران، با گنجاندن تبصرههایی در کلیات آن جهت اصلاح برخی از نقاط ضعف لایحه، شاهد اجرای بهتر آن باشیم.
سالاری با مهم خواندن کلیات این لایحه گفت: اولویت شهرداری و آبفای منطقهای تهران، اقدام در راستای بهبود و تکمیل زیر ساختهای آب و فاضلاب شهری است.
وی افزود: تکمیل و احداث رینگ پیرامون پایتخت جهت انتقال آب از سد ماملو و سد امیر کبیر باعث ایجاد عدالت اجتماعی در بخش استفاده و توزیع از آب میشود.
سالاری از دیگر اقدامات آب و فاضلاب تهران را تلاش برای کاهش هدر رفت آب خواند و گفت: طبق گزارش مدیران در آبفای تهران میزان هدر رفت آب در پایخت از ۳۰ به ۲۲.۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این تلاش قابل تقدیر است، اما باید به این نکته توجه کرد که این میزان در سطح بین المللی ۱۵ درصد است.
سالاری در خصوص نحوه هزینه کرد بودجه در این بخش گفت: این هزینه باید به صورت هدفمند باشد، به طوری که فاضلاب را به سمت تصفیه خانههای محلی ببرد تا از آن برای آبیاری بوستانها و پارکهای جنگلی موجود در منطقه استفاده شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است که پس از بررسی جزئیات افزایش ۱ تا ۱۰ درصدی آب بهای شهروندان کاهش پیدا کند؟ گفت: در تمام سالهای گذشته شورا شاهد بودیم که میزان نرخ آب بها با یک شیب کارشناسی شده افزایش پیدا کرده است، اما این هزینه باید به صورت هدفمند انجام و در نهایت منجر به استفاده از پساب فاضلاب در منطقه جهت آبیاری فضای سبز شود.
انتهای پیام/