به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین روز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با استقبال خوب مردم کتابخوان در هر رده سنی به پایان رسید و روز چهارم نمایشگاه نیز شاهد حاشیههایی در اطراف خود بود.
به تازگی روی پنجرههای شبستان کاغذهایی با عنوان «کتاب قاچاق نخریم» نصب شده است، اما به نظر میرسید ابعاد کوچک و محل نصب آنها نظر مخاطبان را به خود جلب نمیکند و بهتر است ایدهای مناسب برای این موضوع مطرح شود تا بیشتر نظر ناشران و مخاطبان را به خود جلب کرده یا با نکاتی ضررهای آن را گوشزد کند.
درمیان غرفههای ناشران داخلی، غرفه اهدای عضو از پر جمعیت ترین غرفهها در روز چهارم نمایشگاه بود و از طرفی دانشجویان فعال در زمینه «ایران ۲۰» نیز جوانهای بسیاری را به گفتمان و خواندن بروشور و مجلههای «ایران ۲۰» دعوت میکردند.
یکی از مسئولان غرفه در خصوص این گفتمانها اظهار کرد: ما دانشجویان در این نمایشگاه گرد آمده ایم تا درباره دست آوردهای ایران با سایر دوستان خود صحبت کنیم. ایران ما دست آوردهای بسیاری دارد، ولی به دلیل حصر رسانهای و کارهای دشمنان برای بد جلوه دادن ایران در ذهن جوانها، خیلی از ما درباره این دست آوردها و البته جایگاه ایران در دنیا اطلاع نداریم. ما در این بخش راحتتر و با گفتمان چهره به چهره به جوانان، رتبه ایران در دنیا و دستاوردهای مهم آن را بازگو میکنیم و البته در کنار این گفتمان، درخصوص گام دوم انقلاب اسلامی و صحبتهای مقام معظم رهبری نیز صحبت میکنیم.
شهرداری منطقه ۷ تهران در نمایشگاه کتاب ایدههای جالبی را به نمایش گذاشته که نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و البته به آنها گوشزد میکند تا در حفظ محیط زیست خود کوشا باشند. از جمله این اقدامات قرار دادن باکسهای شیشهای برای فیلترهای سیگار است تا افراد فیلترهای سیگار خود را به جای انداختن روی زمین در این باکسها بیندازند و محیط اطراف را پاک نگاه دارند.
در محوطه مصلی اتوبوسهایی برای سرگرمی کودکان درنظر گرفته شده که میتوانند ساعتها به نقاشی و شنیدن قصه و سایر کارهای فرهنگی بپردازند و البته این فعالیتها در غرفه آتش نشانی نیز دیده میشود با این تفاوت که کودکان آموزشهای آتش نشانی و آشنا شدن با وسایل را فرا میگیرند. در کنار این غرفه ها، غرفههای کتاب نیز با استفاده از وسایل سرگرمی، طراحی و برنامههای متنوع، کودکان را به کتابخوانی دعوت میکنند.
با وجود سردی هوا در بخشهای مختلف مصلی، اما هنوز مسئولان نمایشگاه چارهای برای آن ندارند. این در حالی است که اکثر ناشران خصوصا ناشران بخش کودک که در قسمت پایینی شبستان قرار دارند از این موضوع گلایه دارند، ولی هنوز از مسئولان پاسخی قانع کننده درخصوص سیستمهای گرمایشی مصلی دریافت نکرده ایم.
طبق آماری هم که سید رضا اکرمی معاون اجرایی نمایشگاههای بانک شهر دیروز درباره ۳ روز اول نمایشگاه ارائه کرد، ۵۳۰ هزار تراکنش تا پیش از شنبه ۷ اردیبهشت، در این دوره نمایشگاه کتاب ثبت شده است.
تعطیلی ۲۵ غرفه از شرکتکنندگان متخلف در نمایشگاه بود. به موجب اطلاعات ارائه شده، بیش از ۱۲۰ مورد تخلف انجام شده از سوی ناشران به کمیته رسیدگی به تخلفات واصل و ۲۵ رأی برای متخلفان صادر شد. تخلفاتی که در این زمینه موجب بستهشدن غرفهها شده، شامل مواردی چون عرضه و فروش کتاب و کالای غیر، عرضه کتاب بدون شناسنامه، عرضه کالاهای غیر مرتبط، واگذاری غرفهها و برگزاری برنامه بدون مجوز و هماهنگی میشود.
انتهای پیام/