با شروع فصل بهار و اوایل اردیبهشت، غنچههای سفید نورسته در میان برگهای همیشه سبز درختان نارنج در کوچه و خیابانهای استان گلستان، آرام آرام که میشکفد و باز میشود، عطرش، مشام را سِحر میکند و جان پُر میشود از لطافتی بهشتی؛
خاله آسیه که در روستای بالاجاده زندگی میکند نیز، چون اکثر گرگانیها در این بین مشغول جمع کردن بهار نارنج میشود تا از آن مربایی شیرین و خوش عطر درست کند.
برای پختن مربای بهار نارنج، ابتدا با پهن کردن پارچه زیردرخت نارنج، شکوفههای معطر را جمع میکنند و پس از آن، گلبرگها را از یکدیگر جدا کرده و پس از شستشو شکوفهها را در دیگ مسی به همراه آب یک بار جوشانده و با افزودن مقدارکمی از آب نارنج، رنگ سفید این گلهای معطر تثبیت شده و تلخی آن از بین خواهد رفت. پس از این کار، گلبرگها را با محلول آب و شکر جوشانده، برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مجدد از مقداری آب نارنج استفاده میکنند.