وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت آثار مخرب ناشی از سیلاب را مرتفع کنیم و وضع زندگی مردم در استان‎های آسیب‎دیده به ثبات برسد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،  محمد شریعتمداری عصر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال استان گلستان گفت: برکت باران در ۲۶ استان کشور اتفاق افتاد و متأسفانه برخی از مردم بر اثر سیلاب گرفتار و داغدار شدند و امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت آثار مخرب ناشی از سیلاب را مرتفع کنیم و وضع زندگی مردم در استان‎های آسیب‎دیده به ثبات برسد.

وی ادامه داد: براساس روال سابق باید مصوبات و تصمیمات آخرین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پیگیری می‎شد، اما با توجه به شرایط به‎وجود آمده و وقع سیل، ممکن است تغییری را در روند پروژه‎های اولویت‎دار استان داشته باشیم و تصمیماتی در سطح ملی اتخاذ شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مرتبط با سیل اولویت‎های ما تغییر می‎کند و امروز باید مشخص شود چه تغییراتی اعمال می‎شود و باید برآورد شود که آیا نیاز به توقف برخی از پروژه‎ها پس از وقوع سیل در گلستان است یا خیر.

شریعتمداری با بیان اینکه پیگیر سد نرماب در گلستان بودیم، ابراز کرد: ۱۲۴ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه نیاز بود و همیشه تلاش کردیم سقف اعتبارات از محل تعیین شده افزایش دهیم تا بتوانیم تکمیل سد نرماب را به اتمام برسانیم.
 

دولت در اختصاص بودجه به پروژه های اولویت دار گلستان کم توجه است

میرمحمد غراوی سرپرست استانداری گلستان نیز در این جلسه گفت: زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی اولویت دار جزو مباحث مهم در استان است که تاکنون ۳۴ هزار هکتار از این اراضی زهکشی شده است.

وی افزود: در سفر اخیر رئیس جمهور به این استان اجرای زهکشی در ۷۰ هزار هکتار به تصویب رسید در حالی‌که برای جلوگیری از خسارت‌های سیل نیاز داریم همه اراضی اولویت دار زهکشی شود.
 
سرپرست استانداری گلستان ادامه داد: براساس مطالعاتی که جهادکشاورزی استان انجام داده اجرای زهکشی در ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی استان به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اجرای آن می‌تواند بخشی از مشکلات ما را حل کند.

وی اضافه کرد: سد نرماب یکی دیگر از پروژه‌های اولویت دار است که ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر دولت بدهکاری ۲۵۰ میلیارد تومانی در این پروژه را به پیمانکار که قرارگاه خاتم الانبیا (ص) است پرداخت می‌کرد چنین حجم خسارتی را شاهد نبودیم.

غراوی افزود: اگر دولت سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان از بدهی پیمانکار را پرداخت می‌کرد امسال سد نرماب تکمیل و آبگیری می‌شد، اما به رغم پیگیری‌ها این اتفاق رخ نداد.

وی گفت: در پیوست بودجه امسال هم رقم چندانی برای این پروژه پیش بینی نشده است و با توجه به این شرایط امکان تکمیل آن تا پایان سال وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه سد نرماب ظرفیت ذخیره ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه‌های نرماب، خرمارود و چلچای را دارد، بیان کرد: سد آقدکش با هدف کنترل و مدیریت سیلاب آق قلا در دستور کار قرار گرفت، اما وقتی یک میلیارد تومان به آن اختصاص داده می‌شود، نمی‌شود کاری انجام داد.

به گفته غراوی پیگیری‌های زیادی هم برای اجرای پروژه‌های اولویت دار از جمله سد آقدکش انجام دادیم، اما همواره از سوی مدیران ارشد کشور اعلام شد که محدودیت بودجه داریم.

تصویب ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارات سیل گلستان

محمدولی روزبهان عصر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال استان گلستان که با حضور وزیر تعاون در حال برگزاری است، اظهار کرد: سیلاب تأثیر منفی بر اقتصاد استان گلستان گذاشته و باید راهکار‌هایی اتخاذ شود تا اثرات منفی سیلاب بر بخش‎های مختلف استان از بین برود.

وی تأکید کرد: اگر تمهیدات لازم برای جبران خسارات سیل اتخاذ نکنیم و اقداماتی برای مهار و جلوگیری از سیلاب دوباره اندیشیده نشود خسارات جبران‎ناپذیری را شاهد خواهیم بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان با بیان اینکه خسارت سیل تنها تخریب منزل مسکونی، اراضی کشاورزی، تأسیسات، راه‎ها، پل و .. نیست، بیان کرد: کاهش درآمد استان گلستان و افت شدید گردش مالی و نقدینگی از دیگر آثار منفی سیل است.

روزبهان اضافه کرد: سیل آثار منفی در تمام زمینه‎ها گذاشته و بسیاری از دستگاه‎های اجرایی، تجار، هتل‎ها و بازرگانان که خود را برای ایام نوروز آماده کرده بودند بر اثر سیلاب متضرر شدند.

وی گفت: کاهش درآمد واحد‌های تولیدی، صنعتی، گردشگری و ... از دیگر آثار سیل است، متأسفانه بیش از چندین هزار کارگر بر اثر سیل بیکار شدند که باید گفت این نوع خسارات به راحتی قابل جبران نیست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان با تأکید بر اینکه وقوع سیل در فصل برداشت گندم، کلزا و .. بود و با نابودی مزارع بر اثر سیلاب بسیاری از کارگران این بخش بیکار شدند، یادآور شد: درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی ۲۶ درصد، در صنعت ۲۷.۶ درصد و در بخش گردشگری و خدمات ۴۶.۴ درصد است.

روزبهان با بیان اینکه متأسفانه بیشترین خسارت سیل به کشاورزی گلستان بود، تصریح کرد: اگر تدبیری اندیشیده نشود روند بیکاری سرعت می‎گیرد و در فصل بهار، بیکاری گسترده‎ای را در بخش کشاورزی و در کل استان خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سیل زمینه مساعد از مهاجرت روستا به شهر را به وجود آورده است، افزود: ۴۷ درصد جمعیت استان روستایی است و در حالی که ۱۱ درصد ارزش افزوده کشور در بخش کشاورزی است در استان این مقدار ۲۲ درصد و دو برابر میانگین کشور است و آثار تخریب در این زمینه بیشتر است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا نسبت به تخصیص مناسب اعتبارات تملکی، هزینه‎ای و ردیف‎های ملی و متفرقه تسریع شود تا از این طریق تخریب گسترده که بر ریل اقتصادی استان تأثیر گذاشته جبران شود و پرداخت کامل خسارت‎های سیل در زمینه‎های هزینه‎ای تملکی و تسهیلات بانکی جبران شود.

روزبهان بیان کرد: دولت برای جبران خسارت‌های سیل ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مصوبه گذرانده که ۲ هزار میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات بانکی است و اگر در این روند دچار اخلال شویم روند تخریب استان سرعت می‎گیرد و بخش‎های مختلف در استان دچار مشکل می‎شوند.

وی تأکید کرد: گلستان بیش از ۱۰ درصد گندم، ۴۴ درصد سویا و ۲۷ درصد کلزا کشور و حدود ۱۰ درصد گوشت مرغ کشور را تأمین می‎کند و اگر این روند به شرایط طبیعی برنگردد ضربات جبران‎ناپذیری به استان وارد می‎کند و آثار تورمی را به کشور می‎زند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از شما درخواست داریم ابتدای هر ماه یک جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان گلستان را با حضور شما و یا یکی از مدیران ارشد وزیر تعاون داشته باشیم تا بتوانیم پروژه‎های مهم استان و همچنین مسائل مربوط به سیل را دنبال کنیم.

سرپرست استانداری توجه بیشتر دولت به اولویت‌های گلستان را خواستار شد

سرپرست استانداری گلستان با ابراز گلایه از تخصیص دیرهنگام اعتبار برای پروژه های اولویت دار استان همچون سدهای نرماب و آقدکش خواستار تغییر این رویه به منظور مهار سیلاب ها شد.

میرمحمد غراوی عصر پنجشنبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال گلستان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اگر این پروژه ها در اولویت تخصیص اعتبار و تکمیل قرار می گرفت شاید خرابی های ناشی از سیل استان در این حد نبود.

به گفته وی در پیوست بودجه امسال هم رقم چندانی برای تکمیل سدهای گلستان پیش بینی نشده است بنابراین امکان تکمیل آن تا پایان سال وجود ندارد.

سرپرست استانداری گلستان اضافه کرد: سد آقدکش با هدف کنترل و مدیریت سیلاب آق قلا در دستور کار قرار دارد اما با اعتبار 10 میلیارد ریالی نمی توان آن را به سرانجام رساند.

غراوی با بیان این که از ۲۸۰ هزار هکتار اراضی اولویت دار گلستان برای زهکشی تنها ۳۴ هزار هکتار زهکشی شد، ادامه داد: برای جلوگیری از خسارت سیلاب های آتی این طرح باید در اولویت قرار گیرد و اجرای ۷۰ هزار هکتار که مصوبه سفر رییس جمهوری را دارد، باید در کمترین زمان تخصیص اعتبار یابد.

خسارت سیل به بیش از ۲۰ اثر تاریخی گلستان

ابراهیم کریمی عصر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال استان گلستان که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ببرگزار شد اظهار کرد: باید نسبت به ضعف و نقصی که در مدیریت بحران کشور وجود دارد برنامه‎ریزی شود.

وی ادامه داد: در استان گلستان سیل اتفاق افتاد و سه شهرستان درگیر سیل شدند، اما در حوزه رسانه‎ای آنچنان به سیل پرداخته شد که ۹۰ درصد از گردشگران که اقامت در مراکز اقامتی و هتل‎های استان را رزرو کرده بودند آن را کنسل کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ادامه داد: فعالان بخش گردشگری و اقتصادی استان گلستان یک سال تلاش کردند و منتظر ارتزاق در ایام نوروز بودند، اما متأسفانه بر اثر حادثه سیل و اطلاع‎رسانی نادرست متضرر شدند.

کریمی افزود: هر چه تلاش کردیم گزارشی ارائه بدهیم و اعلام کنیم که شرایط برای پذیریش گردشگر در استان گلستان آماده است، اما موفق نشدیم و حتی یک گزارش به بخش گردشگری اختصاص نیافت.

وی تأکید کرد: باید مدیریت بحران به سمتی حرکت کند که در زمان بحران کارکرد بقیه حوزه‎ها دستخوش تغییرات نشود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با بیان اینکه سیلاب ۱۹۹ میلیارد تومان به بخش گردشگری گلستان خسارت وارد کرد، اذعان کرد: سیل به بیش از ۲۰ مورد از آثار تاریخی در حوزه میراث فرهنگی خسارت زد.

کریمی متذکر شد: راه و پل از دست رفته را می‎توان دوباره ساخت و یا کشاورزی از دست‎‎رفته را می‎توان احیا کرد، اما آسیب به آثار تاریخی و میراث فرهنگی مانند برج قابوس و پل تاریخی آق‎قلا قابل بازگشت نیست.

وی ادامه داد: نگرانی عمده در خصوص برج قابوس، پل تاریخی آق‎قلا و ... وجود دارد و غفلت از این آثار تاریخی و توجه به سایر حوزه‎ها آینده ما را دستخوش تغییرات می‎کند و خسارات جبران‎ناپذیر و غیرقابل بازگشت به‎وجود می‎آورد.

شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز پنجشنبه از برخی مناطق سیل زده گلستان از جمله شهرک صنعتی آق قلا دیدن کرد.

شریعتمداری در جریان این بازدید اعلام کرد کشاورزان و کارگرانی که بخاطر سیل بیکار شده اند ؛ حقوق بیکاری می گیرند.

وی اضافه کرد: تخصیص اعتبار طرحهای مهم گلستان بویژه ساخت سدها هم شتاب می گیرد.


انتهای پیام/م

 

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.