به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مبارزه با ملخهای صحرایی از ۱۳ اسفند ماه سال گذشته در مناطق وشنام، دمبدف، نوبندیان، دهگندر، اسلام آباد، گومازی، کچو و سماج شهرستان چابهار آغاز و همچنان ادامه دارد.
ورود نخستین دستجات پروازی ملخ صحرایی به بندر نخیلو استان هرمزگان نهم بهمن پارسال گزارش شده بود که بعد از این گزارش ملخهای انفرادی در استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان با تراکم پائین مشاهده شدند.
پس از حمله ملخهای صحرایی ستاد مبارزه با ملخ در ستاد سازمان حفظ نباتات کشور، ستاد استانها، شهرستانها و تشکیل تیمهای ردیابی و مبارزه در تمامی نقاط آلوده شکل گرفت و کار ردیابی، دیده بانی و مبارزه با کمک دستگاه ایلوکاست ۳ و فرمهای دیده بانی از ملخهای صحرایی از اواخر ماههای سال گذشته آغاز شد.
ایران از ۲ جبهه جنوب و جنوب شرقی از عربستان، عمان، قطر، امارات متحده، کویت، هند و پاکستان همیشه مورد تهدید این آفت بوده و همچنین در برخی از مناطق جنوبی کشور از جمله جازموریان، چابهار و ایرانشهر این آفت در چند سال اخیر پس از ورود به کشور تخم ریزی کرده و بصورت انفرادی زیست میکنند و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی افزایش تراکم پیدا خواهند کرد.
هم اینک بیش از ۱۴ هزار و ۱۰۰ هکتار از مراتع شهرستانهای کنارک، چابهار، قصرقند، نیکشهر و دلگان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
در صورت عدم موفقیت در کنترل پوره و دستجات پروازی ورودی احتمال دارد استانهای دیگر هم مورد هجوم ملخ صحرایی در نسل بعدی قرار گیرند.
پیش بینی میشود سطحی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی که از اواخر اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا خرداد سالجاری ادامه دارد.
مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان بدون تخصیص اعتبار از محل منابع داخلی استان در حال انجام است و نیاز است اعتبارات ملی و توجه وزارت جهاد کشاورزی بیشتر شود.
از آنجایی که بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی (فائو) مرحله بعدی حمله ملخ به سیستان و بلوچستان از اردیبهشت ماه جاری در راه است دیده بانی و مبارزه با ملخ صحرایی با جدیت همچنان ادامه دارد.
دستههای پر تراکم این ملخها هر نوع سرسبزی اعم از علوفه، غلات، صیفی جات و حتی علفهای هرز را که در مسیر خود ببینند مورد هجوم قرار داده و از بین میبرند.
مدیر جهادکشاورزی اظهار داشت: مبارزه با ملخهای صحرایی در این شهرستان از سطح چهار هزار هکتار گذشته و این روند همچنان ادامه دارد.
نورالدین میرلاشاری با بیان اینکه برای مقابله با ملخهای صحرایی سه تیم عملیات دیده بانی و چهار تیم عملیات مبارزه انجام میدهند گفت: عملیات دیده بانی توسط مردم محلی، اعضای شوراهای اسلامی روستاها، قشرهای مختلف مردم، دهیاران و از طریق بخشداریها نیز انجام میشود.
وی ادامه داد: پس از گزارشهای مردمی و اعلام به مدیریت جهاد کشاورزی تیمهای مبارزه با ملخ صحرایی به محل اعزام میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت:مبارزه با ملخهای صحرایی از سموم مالاتیون و دلتامترین استفاده میشود.
انتهای پیام/گ