
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: بعد از برنامه تحول سلامت، برای ارائه خدمات و مراقبتهای تغذیهای دستورالعمل و سیاستها به نحوی تدوین و تعریف شد که همه اقشار جامعه در تمام مناطق کشور از خدمات و مراقبتهای تغذیهای به صورت رایگان بهرهمند شوند.
عبداللهی با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: ارائه خدماتی مثل آموزش، مشاورههای تغذیه ای، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیتهای این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است.
وی در ادامه مهمترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلا به بیماریهای غیر واگیر بیان کرد و گفت: عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب، مهمترین عامل ابتلا به بیماریهای دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبتهای بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزشهای مناسب تغذیهای میتوانیم از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر پیشگیری کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر، چربی، نمک و فست فود، افزود: نوشیدنیهای شیرین مثل نوشابه، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیهای هستند.
عبداللهی افزود: در برنامه خودمراقبتی تغذیه ای، بستههایی تدوین و تهیه شده و تیمهایی وجود دارد که با استفاده از رسانههای جمعی، صداوسیما، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی، توصیههای تغذیهای به اقشار جامعه داده میشود.
وی بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالاست که به دنبال افزایش فشار خون، ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی و برخی سرطانها مثل سرطان معده را خواهیم داشت.
انتهای پیام/