علی مریدی مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه تالابها مانعی برای ایجاد سیلهای خسارت بار هستند، اظهار کرد: اگر تالابها نبودند ابعاد خسارات ناشی از سیلهای اخیر شاید بیش از اینها میشد.
بیشتر بخوانید؛ توصیههایی هنگام وقوع سیل
وی افزود: لایروبی به موقع دریاچه ارومیه منجر شد که خسارات ناشی از سیل در آن منطقه کاسته و یا حتی هیچ خساراتی نداشته باشیم.
مریدی گفت: اگر ورودی تالابها مانند دریاچه ارومیه لایروبی می شد، ابعاد خسارات نیز کم میشد.
وی افزود: با توجه به اینکه در فصل بهار سیلابهای سهمگینی ایجاد میشوند و برفهای ارتفاعات ذوب و همراه با روان آبها به پایین دست سرزیر می شوند؛ احتمال وقوع سیل نیز افزایش پیدا میکند.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه رها سازی آب در فصل بهار بیشتر برای کشت محصولات انجام میشود، اظهار کرد: اگر بخواهیم آبی در تالاب باقی بماند نباید این رهارسازیها صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اگر تالاب ها و رودخانهها لایروبی میشدند خسارات سیل کاهش مییافت، تصریح کرد: ورودی رودخانههای اطراف دریاچه ارومیه کاملا لایروبی شده تا آب به راحتی وارد دریاچه شود.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر همین کار را در گرگان رود استان گلستان و یا در تالاب هورالعظیم انجام داده بودیم، خسارات تا حد زیادی کاهش پیدا می کرد.
مریدی با اشاره به اینکه کنترل سیلاب ها یکی از کارهای تالاب ها است، گفت: تالابها علاوه بر اینکه یک میراث زیست محیطی هستند، عامل جلوگیری از ریزگردها نیز به شمار میروند و در زمان وقوع سیلاب میتوانند خدمات مفیدی ارائه دهند.
وی افزود:حوزه های اترک رود در استان گلستان بر اثر سیلاب خسارات ناچیز دیده بود و آن نیز به دلیل لایروبی رودخانه های ورودی این رود بود.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: باید بدانیم که تالابها به نوعی مخازن طبیعی خدادادی هستند؛ به همین دلیل نگهداری از آنها می تواند در زمان های سیلاب کمک خوبی باشند .
انتهای پیام/