به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارکنان گوگل و دیگر شرکتهای بزرگ حوزه فناوری به خاطر همکاری با آنها از مزایای زیادی برخوردار میشوند که از حقوق و پاداش بالا گرفته تا خدمات بیمهای جامع و مرخصیهای طولانی مدت مناسبتی را شامل میشود، اما در طول سالیان درازی که از آغاز به کار شرکتی مانند گوگل میگذرد این کمپانی تمام تلاش خود را به کار بسته تا نتنها محیطهایی سرگرم کننده برای کارکنانش بسازد بلکه به لحاظ زیست محیطی نیز این محیطها را بهینه سازی کند.
همین حالا که این مطلب را میخوانید گوگل در بیش از ۱۶۰ شهر دنیا شعبه دارد و بالغ بر ۹۸ هزار نفر در این دفاتر کار میکنند؛ بنابراین کربن تولیدی گوگل با در نظر داشتن تعداد کارکنان و مساحت کل دفاتر آن میتواند قابل توجه باشد.
مدیران ارشد گوگل نیز ضمن آگاهی از این مساله راههای مبتکرانهای را برای کم کردن پسماندهای غذایی و تصاعدات خودرویی خود در نظر گرفته اند و حتی عسل مورد نیاز کافههای موجود در شعبههای مختلف خود را نیز به صورت کاملا داخلی تولید میکنند.
در ادامه این مطلب روشهای مبتکرانه گوگل برای پایدار سازی هر چه بیشتر عملیاتها در محیط کاری اش را خواهیم خواند.
۱- ناوگانی از دوچرخههای رنگارنگ با نام جی بایک عبور و مرور کارکنان گوگل در محوطه بزرگ شعبات آن را بر عهده دارند
طرح جی بایک در سال ۲۰۰۷ میلادی کلید خورد و تا به امروز ادامه دارد. در حال حاضر بالغ بر هزار دوچرخه در ناوگان جی بایک فعال هستند و براساس گزارشی که وال استریت ژورنال اخیرا منتشر کرده بالغ بر یکصد دوچرخه نیز هر هفته در کمپ گوگل واقع در مانتین ویو گُم میشوند که از مدارس منطقه ای، چمنزارهای مجاور به آن و حتی گاهی پشت بام کافههای این شهر سر در میآورند؛ بنابراین گرچه گوگل این دوچرخههای رنگارنگ را برای نقل و انتقال کارکنان خودش طراحی کرده، اما تقریبا اغلب ساکنان مانتین ویو از آنها استفاده میکنند. جالب است بدانید که حتی شهردار مانتین ویو هم بعد از یک ملاقات رسمی در مقر گوگل سوار بر یکی از این دوچرخهها به سالن سینمای شهر رفت.
گوگل اعلام کرده هر کدام از این دوچرخهها روزانه ۴.۸ کیلومتر را طی میکند. البته این شرکت تلاش نموده تا مانند لوگوی ملون خود به گزینههای پیش روی کارکنانش در شهرهای مختلف تنوع بدهد و مثلا در سیاتل پدال بورد، در نیویورک اسکوتر و در سیدنی کایاک را برایشان در نظر گرفته است.
۲- خرید میوهها و سبزیجات درجه دو از اولویتهای گوگل است
گوگل میگوید بخشی از این محصولات مستقیما سر از سطلهای زباله در میآورند، چون با انتظارات زیبایی شناسی فروشگاههای خواربار همخوانی ندارند هرچند که این محصولات از داخل کاملا سالم و خوشمزه هستند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی این کمپانی اعلام کرد که بالغ بر ۴۵۰ کیلوگرم میوه و سبزیجات درجه دو خریداری کرده که شامل هویج، گوجه، فلفل، موز و مواردی از این دست میشود.
۳- کارکنان ۲۵ شعبه گوگل در اقصی نقاط دنیا خودشان مواد غذایی موردنیازشان را پرورش میدهند
گوگل اعلام کرده که کارکنان این شعبات تاکنون محصولاتی نظیر گوجه فرنگی، کدو، گل کلم، بروکلی، لوبیا، مریم گلی، اورگانو و بسیاری محصولات دیگر را پرورش داده اند.
تیم غذایی گوگل نیز در ادامه از این سبزیجات تازه در تهیه غذای کارکنان استفاده میکند.
۴- پرورش زنبورهای عسل از آداب قدیمی در مانتین ویو است
کارکنان دفتر مرکزی گوگل در سال ۲۰۱۰ میلادی نخستین کلونی زنبورهای عسل را در آن ایجاد کردند و امروز از این عسل در کافههای گوگل استفاده میشود.
دفاتر تورنتو و آمستردام نیز کمی بعد از این ایده استقبال و آن را در محل کار خود پیاده کردند.
۵- گوگل به منظور کم کردن از بار ترافیکی مانتین ویو شاتلهای رایگانی را برای نقل و انتقال کارکنانش به محل کار در نظر گرفته است
در منطقه خلیج سانفرانسیسکو نیز حدودا یک سوم از کارکنان گوگل از شاتلهای رایگان آن برای رفتن به محل کار استفاده میکنند.
گوگل اعلام کرده که شاتلهای خلیج سانفرانسیسکو سالانه ۴۰ هزار تن از حجم CO۲ تولیدی خودروها را کم میکنند که این رقم برابر استفاده روزانه از ۸۷۶۰ خودرو در سطح خیابان هاست.
۶- گوگل از روش مقرون به صرفه هیدروپونیک برای کشت برخی محصولات کشاورزی اش کمک میگیرد
گوگل برای مقرون بصرفهتر نمودن هرچه بیشتر کشت محصولاتش از روش آب کشت یا هیدروپونیک در گلخانه هایش استفاده میکند. این شرکت اعلام کرده که با استفاده از لامپهای LED و آب مملو از املاح میتواند محصولاتی نظیر کاهو را با آب و انرژی کمتر نسبت به روشهای سنتی درون جعبههای فروش محصول تولید کند. گوگل از سیستم هیدروپونیک خود با نام ماشین سبز یاد کرده است.
۷- تیم غذایی گوگل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از هدررفت مواد غذایی میکند
گوگل از سیستمی به نام LeanPath در بیش از ۱۶۰ کافه خود در ۲۲ کشور مختلف استفاده میکند تا به درک بهتری از مقدار پسماندهای غذایی تولیدی دست پیدا کند.
LeanPath با کمک چند دوربین از موادی که کارکنان یا خدمه آشپزخانه در زمان آماده سازی غذاها دور میریزند تصویربرداری میکند. این سیستم همچنین دارای نوعی ترازو است که پسماند غذا را اندازه گیری میکند و یک تبلت هم در آن برای اعضای تیم در نظر گرفته شده که اطلاعات اضافه در حین طبخ غذاها را به سیستم اضافه کند. بعد از ثبت تمامی این اطلاعات تیمهای فعال در آشپزخانهها میتوانند تنظیمات و تغییرات لازم را برای جلوگیری از هدررفت مواد غذایی در نظر بگیرند و برای نمونه از حجم مواد غذایی که برای طبخ غذاها خریداری میشود کم کنند.
طبق برآوردهای گوگل این شرکت از سال ۲۰۱۴ میلادی از هدر رفت دو میلیون و هفتصد هزار کیلوگرم مواد غذایی جلوگیری کرده و این موفقیت نیز مرهون استفاده از سیستم LeanPath است.
۸- گوگل دوست حیوانات است
در سال ۲۰۱۲ میلادی یک تمساح وارد آبریز خنک کننده در مرکز دیتای جنوب کالیفرنیا شد. گوگل، اما به جای آنکه این تمساح را بگیرد و به نقطه دیگری انتقال دهد به آن اجازه داد که در همانجا رشد کند و طول بدنش از ۱۲۰ سانتی متر به سه متر برسد. امروز این تمساح به همراه بچه هایش همچنان در آن کانال آب زندگی میکند.
۹- گوگل از تکنولوژی پمپ حرارتی ژئوترمال برای گرمایش و سرمایش مقر جدیدش در خلیج سانفرانسیسکو استفاده میکند
مقر جدید گوگل در خلیج سانفرانسیسکو در زمستان از تکنولوژی پمپهای حرارتی ژئو ترمال (سیستم حرارت مرکزی در زمین) برای جذب گرمای زمین و ارسال حرارت اضافه از دفاتر به زمین استفاده میکند تا در مواقع نیاز از این حرارت استفاده نماید.
گوگل اعلام کرده که پمپهای حرارتی ژئوترمال آن نیاز به گرمایش بنا با استفاده از گاز طبیعی را مرتفع خواهند کرد.
۱۰- گوگل در مواردی که امکان پذیر باشد از مصالح ساختمانی قدیمی برای ساخت بناهای جدید استفاده میکند
دفتر پلایا ویستا گوگل در کالیفرنیا در واقع بنای تغییر کاربری یافته Spruce Goose Hangar است که در سال ۱۹۴۳ میلادی برای تولید هواپیما، هلیکوپتر و مهمات ساخته شده بود. به بیان دیگر این شرکت به جای آنکه کل دفتر جدید را از نو بسازد بخش اعظمی از بنای اصلی را بازیابی کرده و در ساخت دفتر جدیدش از آن کمک گرفته است.
دفتر پیتزبورگ گوگل نیز با پیروی از استراتژی استفاده مجدد، درون یک کارخانه کلوچه سازی بنا شده است.
منبع:دیجیاتو
انتهای پیام/