آبگرفتگی روستای آبیل و تخلیه روستا به همت بسیجیان سپاه سلمان و نیروهای امدادی
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،بارشهای سیل آسا از ابتدای سال ۹۸ در کشور موجب سیلابی شدن برخی از استانها و اختلال در زندگی مردم شد.
میزان خسارات سیل در سه استان لرستان، خوزستان و گلستان بیش از سایر استان هاست و این مسئله باعث شد تا مردم فهیم کشورمان از سراسر ایران اسلامی به کمک و یاری سیل زدگان بشتابند.
اما با ورود سامانه های بارشی جدید در اواخر فروردین ماه به کشور بخش جنوب و شمال شرقی نیز در پی ادامه بارندگی و سیل منجر به طغیان رودخانه شد که در حال حاضر بیش از پنج روستا در استان سیستان و بلوچستان تخلیه شده است.
هلال احمر استان سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد مکانهایی با ظرفیت ۵۰۰ خانوار در شهرستان هیرمند برای اسکان اضطراری سیل زدگان پیش بینی شده است.
همچنین محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران گفت نفربرهای زرهی سپاه برای انتقال سیل زدگان شهرستانهای شمالی سیستان و بلوچستان به محل های امن در منطقه مستقر شدهاند.
آبگرفتگی و سیل در استان خوزستان نیز همچنان ادامه دارد. مسیر خرمشهر به آبادان و همچین مسیرهای ارتباطی بخشی از شادگان قطع است.
این سیل تاکنون براساس آمارهای رسمی ۷۸ کشته و هزار نفر زخمی برجای گذاشته است و تخمین زده شده حدود ۱۰ میلیون نفر تحت تأثیر مستقیم و غیرمسستقیم این سیل قرار گرفتهاند.
۲۵ استان از ۳۱ استان ایران به طور همزمان یا در فاصله زمانی کوتاه دچار سیل شدند و ۲۳۵ شهر و ۴۳۰۴ روستا تحت تاثیر خسارات سیل قرار گرفتند.
معاونت خدمات شهری شهرداری خرمشهر گفت: مناطق حاشیه شهر خرمشهر عمدتا همجوار با رودخانه کارون با احداث سیل بند از سیلاب ایمن شدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان گفت: سیلاب اخیر، ۶۴۵ میلیارد تومان به زیرساختهای جادهای استان خسارت وارد کرده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: امداد رسانی به سیل زدگان فروردین ماه جنوب این استان بعد از ۱۰ روز فعالیت مستمر نیروهای هلال احمر بکار خود پایان داد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در حساب توییتری خود از نیاز لرستان به بودجه هشت هزار میلیاردی برای جبران خسارت سیل خبر داد.
نخستین کاروان خادم یاران آستان قدس رضوی به مناطق سیل زده خوزستان اعزام شد.
فرماندار گمیشان گفت: سیل به ۳هزار و ۷۸۲ واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان خسارت وارد کرد.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش لرستان گفت: به منظور جبران عقب ماندگی آموزشی دانش آموزان مناطق سیلزده لرستان، همه این دانش آموزان زیر پوشش آموزش الکترونیکی قرار میگیرند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: فعالان اقتصادی کشور ۴۰ میلیارد ریال به سیلزدگان استان کمک کرده اند.
رییس اداره گاز شهرستان شوشتر از وصل شدن گاز در ۱۰ روستای بخش شعیبیه این شهرستان خبر داد.
معاون راهداری حمل و نقل جادهای استان همدان گفت: ۱۶ نفر از پرسنل راهداری همدان به همراه ۱۴ دستگاه ماشین آلات برای بازگشایی راهها به لرستان اعزام شدند.
فرمانده سپاه خرمشهر از جوانان این شهر خواست تا برای کمک به تقویت خاکریز تازه احداث شده در سه راه حسینیه این شهر حضور پیدا کنند.
مسئول قرارگاه کمکهای مردمی استان قم گفت: پاکسازی و شست وشوی هزار خانه توسط نیروهای جهادی از جمله اقدامات انجام شده توسط این قرارگاه در استان لرستان است.
معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش آبادان از برگزاری جلسه ستاد امتحانات در این شهرستان خبرداد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان از امدادرسانی ۲۱۸ تیم این جمعیت به بیش از ۲۵۰ هزار نفر سیل زده در استان خبر داد.
معاون راهداری و حمل و نقل جادهای ایلام گفت: ۷۵۰ پل بزرگ و کوچک در ایلام بر اثر سیلاب ۱۲ فروردین ماه خسارت دیده است.
مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان گفت: بازگشایی و بازسازی ۲۵ کیلومتر از محورهای جادهای با پشتیبانی ۲۶ دستگاه ماشینآلات سنگین راهسازی از اداره راه استان اصفهان با کمک ۳۰ نفر نیروی عملیاتی تحقق یافت .
۴۰۰ میلیون تومان از کمکهای مردمی استان قزوین به مناطق سیل زده استان گلستان ارسال شد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان گفت: با دخل و تصرفهای انجام شده در رودخانه زیارت، وضعیت زیارت نگران کننده و نسبت به تلفات سنگین در گرگان هشدار میدهیم.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری اهواز بر تسریع عملیات پاکسازی خیابان ها و جاده ساحلی اهواز توسط شهرداری اهواز تاکید کرد.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، وضعیت سدهای استان را عادی توصیف کرد.
مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی استان خوزستان از آغاز فعالیت مجدد کتابخانه مرکزی اهواز خبر داد.
اداره آبفا بندر امام خمینی (ره) اطلاعیهای درخصوص قطع آب در این شهرستان، طی فردا، چهارشنبه ۴ اردیبهشت ماه خبر داد.
معاون امور جوانان جمعیت هلالاحمر خوزستان از خدمت رسانی تیمهای سحر ۵ استان به سیل زدگان استان خبر داد.
فرماندار دلفان گفت: درجریان سیل اخیر ۲۷ روستای این شهرستان دچار رانش زمین شده است.
مدیرجهاد کشاورزی دلفان گفت: درسیل اخیر ۲ هزار و ۱۶۰ میلیون ریال به بخش کشاورزی، دامداری و زیرساختهای این شهرستان خسارت وارد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان، برآورد اولیه سیلاب به بخش کشاورزی این شهرستان را بیش از یک هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست هرمزگان گفت:در سیلهای اخیر هیچ پساب نفتی از بندرعباس وارد دریا نشده است.
فرماندار شادگان گفت:چهار روستای رگبه ، حزبه ، صراخیه و آلبشلوگ تخلیه تعدادی از آنها در منازل مسکن مهر شادگان و اردوگاه های اسکان موقت شدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان سیستان و بلوچستان گفت: محورهای هیرمند-نیمروز و هیرمند-بنجار در حال حاضر مسدود بوده و تردد از محور هیرمند-زابل نیز با محدودیت انجام میشود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: از هیچ تلاشی برای کمک رسانی به مردم سیل زده دریغ نمی کنیم.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد مازندران گفت: مردم مازندران تاکنون ۶ میلیارد تومان به صورت نقدی و غیر نقدی به مددجویان آسیب دیده از سیل اخیر کمک کردند.
بارندگیهای سیلآسای ابتدای سال ۹۸ پردهای دیگر از چهره محروم و توسعه نیافته خراسان شمالی را رو کرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: تا زمانی که سیل در خوزستان وجود دارد درس طلاب نیز در این مناطق و به صورت عملی است.
جانشین قرارگاه فرهنگی حضرت صاحبالامر(عج) لرستان گفت: نیروهای جهادی با یک نرمافزار کاملاً طراحیشده فضای میدانی بحران را رصد کردند .
مدیر کل کمیته امداد مازندران گفت: دو دستگاه تریلی حامل کمکهای غیر نقدی مردم مازندران به خوزستان ارسال شد.
نوروز ۹۸ یکی از پرچالشترین تعطیلات ایرانیان بود، تنها ۳۶ ساعت مانده به آغاز سال نو، شهرهای آق قلا و گمیشان به زیر آب رفتند تا ایران با چهرهای سیلابی به استقبال نوروز برود.
رییس جهادکشاورزی شهرستان آزادشهر از لایروبی آب بندان های این شهرستان با هدف افزایش ظرفیت آبگیری خبر داد.
معاون اجرایی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به امدادرسانی سازمان بسیج در استانهای سیلزده گلستان، مازندران، خوزستان و لرستان گفت: زیرساختهای شهرستان پلدختر آسیب جدی دیدهاست.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان از مستقر شدن گروه های دامپزشکی سایر استان ها در خوزستان خبر داد.
بخشدار مرکزی آبادان گفت:عملیات استحکام بخشی سیل بند روستاهای تنگه ۱، ۲ و ۳ در بخش مرکزی آبادان در ساحل بهمنشیر با شتاب در حال انجام است.
فرمانده انتظامی لرستان گفت: خوشبختانه هیچگونه ناامنی در منطقه سیل زده پلدختر رخ نداد.
فرماندار شهرستان گمیشان گفت: آبگرفتگی در این شهر به کمتر از یک درصد رسید و بیشتر نقاط آن خشک است.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی گفت: خسارت های وارده سیل به استان، امروز به وزارت کشور اعلام میشود.
جشن ازدواج ۲ زوج سیل زده خوزستانی در ورزشگاه تختی اهواز برگزار شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل مشکل در تردد دانشآموزان در پی سیلاب برای رفتن به مدرسه مدارس روستاهای تحت تاثیر سیلاب در سیستان تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: نیازهای مردم سیل زده با نیاز سنجی مدیریت شود.
مدیر پایانه راه آهن خرمشهر گفت: خط ریلی خرمشهر - اهواز پس از تعمیرات اساسی بازگشایی شده و قطار محلی ریل باس سه شنبه پس از مدتی توقف مجددا از خرمشهر راهی اهواز شد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: تا کنون ۸۳۱ سیل زده در قالب ۱۵۷ خانوار در روستاهای شهرستان هیرمند اسکان داده شدند.
وزیر ورزش و جوانان گفت: سیل زدگان برای ترک محلهای اسکان اضطراری عجله نکنند و لزومی به تخلیه فوری محلهای اسکان نیست.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی خرمشهرگفت: به دلیل تعمیر خط لوله غدیر آب مناطق روستایی زیر پوشش تاسیسات شهید منصوری از رودخانه کارون برداشت می شود.
فرماندار شادگان از ایجاد شکاف در جاده شادگان-دارخوین به منظور مهار سیلاب در این محور خبر داد.
وضعیت منازل روستاهای حدبه وگرمه ازتوابع شهرستان شادگان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت ۹ روستای نمرودی، دشک، آبیل، اسماعیل علی، شندک غلامرسول، لورگ خاری، یوسف زهی، بلوچ آبیل و خانههای عبدالله هیرمندبراثر سیلاب دچارآبگرفتگی شدند.
تلاش مردم شادگان برای ایجاد سیلبند و جلوگیری از ورود سیلاب
فرماندار شادگان از ایجاد شکاف در جاده شادگان-دارخوین به منظور مهار سیلاب در این محور خبر داد.
معاون امور معدنی و اکتشافات سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: سیل نوروز امسال موجب خسارت ۴۰۰ میلیارد ریالی به حدود ۳۰ معدن استان شده است.
فرماندار شهرستان گنبدکاووس گفت:با وجود بارشهای مناسب، آبگرفتگی در شهر نداریم و وضعیت نگران کننده نیست.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان گفت: چهارهزار طلبه لرستانی در امدادرسانی به سیل زدگان فعالیت داشتند.
بخشدار مرکزی اهواز با اشاره به فروکش کردن سیلاب در اغلب روستاهای این بخش گفت: هنوز سه روستای بخش مرکزی اهواز زیر آب هستند.
شهردار اهواز گفت: برای حفاظت از اهواز در برابر سیل ۶۲.۵ کیلومتر دایک حفاظتی در همین روزهای اخیر احداث شد.
انتهای پیام/م
اجازه ندهید مردم در خونه هایی که تا یک و یا دو متر اب توش بوده .بر گردند .زبان لال شده .زیر اوار نمانند .حالا خدای نکرده کشته زیر اوار داشته باشیم