سیلاب در سیستان باعث تخریب بخشی از سیل بند نیاتک در شمال سیستان وبلوچستان و آبگرفتگی برخی روستا‌های شهرستان هیرمندشدند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سیلاب‌های غیر قابل کنترل افغانستان از اواخر اسفند سال گذشته در منطقه سیستان جاری شده است.

روستای شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان نیز براثر شدت یافتن سیلاب رودخانه هیرمند در معرض آبگرفتگی قرار گرفتند.

سیلاب در سیستان‎ / دسنگاه های دولتی درآماده باش کامل / ساکنان سه روستای سیستان به مکان‌های امن انتقال داده شدند

عصر امروز براثر آب ورودی به سیستان از رودخانه هیرمند بخشی از سیل بند شهرستان نیمروز دچار تخریب شد که برای جلوگیری از مشکلات سه روستا در این شهرستان تخلیه و ساکنان آن‌ها به مکان‌های امن انتقال داده شدند.

حجم زیاد بارندگی روز‌های اخیر در کشور افغانستان موجب شده حجم وسیعی سیلاب از سمت افغانستان از طریق رودخانه هیرمند روانه منطقه سیستان شود.

در همین رابطه اعضای ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در روز‌های اخیر در منطقه سیستان مستمر شده‌اند و طی این چند روز با تشکیل جلسات متعدد تدابیر لازم را جهت کاهش خسارات و خطرات احتمالی ناشی از سیلاب ورودی به منطقه سیستان اندیشیده‌اند.

حجم سیلاب ورودی به منطقه سیستان، اما از صبح امروز شدت گرفت به نحوی که صبح امروزبر اثر افزایش سیلاب دیواره حفاظتی سیل بر رودخانه نیاتک چندین نقطه تخریب شد و روستای داشک با ۳۵ خانوار از توابع شهرستان هیرمند را آب فرا گرفت که در ادامه اهالی این روستا در شهرک صنعتی هیرمند اسکان داده شدند، اما با افزایش سیلاب روستا‌های اطراف رودخانه‌ها همچنان در معرض جدی سیلاب قرار دارند.

گزارشی از آخرین وضعیت ورود سیلاب به سیستان/ روستا‌های در معرض خطر تخلیه شدند

وقوع سیلاب در ادامه به مسدود شدن محور نیمروز- هیرمند منجر شد که بخشدار مرکزی نیمروز در این رابطه اظهار داشت: تمام محور‌های شهرستان نیمروز باز است و تردد در آن جریان دارد، اما ضلع غربی در شهرستان هیرمند مسیر نیاتک دچار طغیان آب شده و این محور تا اطلاع ثانوی مسدود است.

عالی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای زابل نیز اظهار داشت: با توجه به افزایش حجم ورودی آب، تردد تمام وسایل نقلیه سنگین از جمله کامیون کامیونت، اتوبوس و تریلر در محور زابل به زاهدان به دلیل فشار بر پایه‌های پل نهراب ممنوع است.

همچنین در ادامه محور فرعی بی بی دوست به زابل به علت طغیان رودخانه مسدود شد که پلیس راهور از مردم درخواست کرد از حضور در این محور خودداری کنند.

آماده‌باش دستگاه‌ها در شهرستان نیمروز

سرپرست فرمانداری نیمروز نیز اظهار داشت: ورود سیلاب افغانستان به سمت منطقه سیستان ادامه دارد و مسئولان و دستگاه‌های امدادی در نیمروز هم در آماده‌باش کامل هستند.

سیلاب در سیستان‎ / دسنگاه های دولتی درآماده باش کامل / ساکنان سه روستای سیستان به مکان‌های امن انتقال داده شدند

حاج حسینی افزود: با اقداماتی که از چندین روز قبل انجام شده، تاکنون خسارتی در این شهرستان ایجاد نشده است.

خودداری از تردد در دیواره رودخانه‌های سیستان

فرماندار زابل تاکید کرد: مردم شهر‌های شمالی سیستان و بلوچستان از نزدیک شدن به دیواره‌های رودخانه‌ها و انهار خودداری کنند.

گنجی با بیان این هشدار گفت: از شب گذشته با توجه به افزایش حجم سیلاب چند نقطه از دیواره رودخانه نیاتک به دفعات تخریب که با همت مردم و نیرو‌های امدادی از بروز خسارت به روستا‌ها جلوگیری شد.

وی با بیان اینکه شش نقطه حادثه خیز در زابل شناسایی شده، از فعالیت ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین برای استحکام بخشی به رودخانه‌ها خبر داد.

سیلاب در سیستان‎ / دسنگاه های دولتی درآماده باش کامل / ساکنان سه روستای سیستان به مکان‌های امن انتقال داده شدند

وی از مردم منطقه خواست به هیچ تردد و توقفی در حاشیه رودخانه‌ها کانال‌ها و انهار نداشته باشند، چون دیوار‌های رودخانه‌ها به علت سال‌ها خشکسالی ایمن نیست.

عصر امروز نیز‏ به دنبال جریان سیلاب و بالا آمدن آب، شهرستان نیمروز (ادیمی) در خطر سیل قرار گرفت و ماشین آلات سنگین عازم منطقه شدند.

برای ورود سیلاب به سیستان جای نگرانی نیست

استاندار سیستان و بلوچستان نیز بعد از ظهر امروز در حاشیه بازدید از شرایط ورود سیلاب به منطقه سیستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جای هیچ گونه نگرانی برای مهار و ورود سیلاب کشور افغانستان به سمت منطقه سیستان وجود ندارد.

موهبتی گفت: هم اینک آب با حدود دو هزار و ۵۰۰ مترمربع بر ثانیه و ارتفاع ۳.۹۰ سانتیمتر در حال ورود به منطقه سیستان است.

وی افزود: ۳۱ نقطه حادثه خیز در منطقه سیستان شناسایی شده است و تمام دستگاه‌های امدادی و اجرایی در حال جلوگیری از خسارت و مهار سیلاب هستند.

سیلاب در سیستان‎ / دسنگاه های دولتی درآماده باش کامل / ساکنان سه روستای سیستان به مکان‌های امن انتقال داده شدند

استاندار با بیان اینکه سیلاب در حال هدایت شدن به سمت رودخانه‌ها و تالاب هامون است، ابراز امیدواری کرد از این آب بتوان برای جلوگیری از طوفان‌های شن و رونق صید و دامداری در منطقه بهره برد.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: آمادگی‌های ایجاد شده به جز چند روستای شهرستان هیرمند که امروز با شدت یافتن سیلاب در معرض خطر قرار گرفتند و همه ساکنان آن‌ها تخلیه شدند، این سیلاب در حال حاضر مشکل جدی ایجاد نکرده است.

سیلاب در سیستان‎ / دسنگاه های دولتی درآماده باش کامل / ساکنان سه روستای سیستان به مکان‌های امن انتقال داده شدند

وی با اشاره به اینکه از یک ماه گذشته اقدامات ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان آغاز شده، بر آمادگی همه اعضای ستاد مدیریت بحران استان تاکید کرد و از مردم خواست به همکاری خود با این ستاد ادامه دهند و به هشدار‌ها توجه کنند.

مدارس دو روستا در هیرمند برای فردا تعطیل اعلام شد

عبدالرحمان شهنوازی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان  اظهار داشت: مدارس روستای علی رمرودی و داشک به علت نفوذ آب در آن‌ها و نتخلیه اهالی روستا، فردا تعطیل است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش حجم ورودی سیلاب افغانستان به سمت منطقه سیستان موجب نفوذ آب به برخی از روستا‌ها در هیرمند و مسدود شدن سه محور در این منطقه شد.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.