ملخ/آخرین جزئیات ورود ملخ‌های صحرایی به کشور/یا/ هجوم ملخ‌های صحرایی در ۴۰ سال اخیر بیی سابقه بوده است/یا/ضرورت تخصیص ۱۲ میلیارد تومان اعتبار به عملیات مبارزهدرگاهی گفت: تاکنون در ۶ استان کشور در سطحی معادل ۳۸ هزار هکتار مبارزه با ملخ‌های صحرایی صورت گرفته است.

محمد رضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ‌های صحرایی در کشور اظهار کرد: این روز‌ها در فضای رسانه‌ای به موضوع مبارزه با ملخ‌های صحرایی پرداخته می شود چرا که ورود ملخ‌های صحرایی در این حجم گسترده طی ۴۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال جدید احساس می‌شود که کشور‌های حوزه خلیج فارس کمتر به وظایف خود درخصوص  مبارزه با ملخ‌های صحرایی پرداخته اند و همین کم توجهی موجب شده است  تا دسته‌ها و گروه‌های ملخ‌های صحرایی از شبه جزیره عربستان و عمان وارد استان‌های جنوبی کشور شوند.

وی یادآوری کرد: ۵۹ کشور در معرض هجوم ملخ‌های دنیا هستند و  به همین خاطر در فائو  کنوانسیونی به نام سواک شکل گرفته  که ایران نیز از اعضای آن بشمار می رود. 


بیشتر بخوانید: عملیات مبارزه با ملخ های صحرایی آغاز شد/ هجوم بی سابقه ملخ های صحرایی به زمین کشاورزی


درگاهی با بیان اینکه بنابر آمار سازمان فائو از دهه اول بهمن سال گذشته کشور در معرض هجوم ملخ‌های صحرایی قرار گرفته است، افزود: ملخ‌ها در مدت زمان ۱ تا ۲ روز، مسیر ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر را طی کرده و به کشور ما رسیده اند.

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه ملخ‌ها قدرت پروازی بسیار بالایی دارند، بیان کرد: زمانیکه ملخ‌های صحرایی فاز تهاجمی پیدا می‌کنند، مسیر ۱۰۰۰ کیلومتری را از روی دریا طی می‌کنند و خود را به سواحل می‌رسانند و پس از تغذیه و جفت گیری، تخم ریزی می‌کند، به همین  منظور در روز‌های نخست، استان هرمزگان سریع در حالت آماده باش قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه ۶ استان جنوبی کشور گرفتار هجوم ملخ‌های صحرایی هستند، افزود: هم اکنون ملخ‌های صحرایی استان‌های بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان را به شدت آلوده کرده اند.

درگاهی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی طی نامه‌ای از وزیر کشور خواست تا  استانداران ۶ استان جنوبی کشور، با تشکیل ستاد بحران،  تمهیدات و اعتبارات لازم را در نظر بگیرند.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به آنکه ملخ یک آفت عمومی است، از این رو دولت وظیفه دارد که بحث مبارزه را انجام دهد.

وی در توصیه‌ای به کشاورزان گفت: از کشاورزان تقاضا داریم که در صورت رویت دسته جات ملخ در استان‌های جنوبی، نتیجه مشاهدات خود را بلافاصله به مراکز جهاد کشاورزی استان‌ها اطلاع دهند تا هر چه سریع‌تر بحث مبارزه آغاز شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه تا کنون در ۶ استان کشور در سطحی معادل ۳۸ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی صورت گرفته است، افزود: تا پایان تیر باید در سطحی معادل ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه انجام شود چرا که یک درصد از سطوح زراعی و باغی کشور یعنی ۳۰ درصد از محصولات زراعی و باغی مورد تهدید قرار گرفته اند.

درگاهی با بیان اینکه ۱۰ هواپیمای سم پاش در این استان‌ها مشغول فعالیت هستند، افزود: با فعالیت شبانه روزی همکاران حتی در تعطیلات عید، رصد و مبارزه زمینی و هوایی علیه ملخ‌های صحرایی در ۶ استان کشور انجام شده است به طوریکه در برخی نقاط به رغم صعب العبور بودن مسیر، مبارزه به صورت هوایی صورت گرفته است.

رئیس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی طی نامه‌ای به وزیر کشور خواستار ۱۲ میلیارد تومان اعتبار شد و  رحمانی فضلی با این امر موافقت کرده و موضوع را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارجاع داده است، امیدواریم طی روز‌های آتی اعتبار مورد نیاز دریافت شود تا با تزریق منابع به استان‌ها مدیریت خوبی در بحث کنترل آفات صورت گیرد.

تاکنون ملخ‌های صحرایی وارد عرصه‌های زراعی و باغی نشده اند

وی با بیان اینکه سایر کشور‌های دنیا هجوم آفت و ملخ‌های صحرایی را عاملی تهدید کننده در امنیت غذایی کشور می‌دانند، گفت: با تزریق به موقع منابع ضمن مبارزه جدی با ملخ‌های صحرایی در استان‌های جنوبی کشور، از ورود این ملخ‌ها به عرصه‌های زراعی و باغی جلوگیری می‌شود.

درگاهی با اشاره به اینکه تاکنون ملخ‌های صحرایی وارد عرصه‌های زراعی و باغی نشده اند، اظهار کرد: هم اکنون ملخ‌های صحرایی را در عرصه‌های مرتعی کنترل کرده ایم و به هیچ عنوان اجازه نداده ایم که ملخ‌های صحرایی وارد عرصه‌های زراعی و باغی شوند تا امنیت غذایی کشور در معرض خطر قرار گیرد.

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه ملخ‌ها قدرت باروری بالایی دارند، افزود: هر ملخ صحرایی با ورود به کشور و پس از تغذیه، جفت گیری و تخم ریزی ۳۰۰ برابر می‌شود به طوریکه در هر دوره تخم ریزی ۲۵۰ تا ۳۰۰ پوره تولید می‌کند که با بالغ شدن نسل پنجم پوره ها، ملخ‌ها قدرت تهاجمی پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه اعتبارات سازمان حفظ نباتات تنها مختص ملخ‌های صحرایی نیست، بیان کرد: با توجه به آنکه هجوم ملخ‌های صحرایی در استان‌های جنوبی کشور پدیده غیر قابل پیش بینی بوده است، از این رو باید تمهیداتی جدی در این خصوص به کار گرفته شود تا با تامین وسایل مورد نیاز اعم از سم، هواپیما و .. قدرت مبارزه علیه این آفت خطرناک را داشته باشیم.

درگاهی با بیان اینکه ملخ‌های صحرایی موجود در کشور به  ۲ فاز تقسیم شده اند، افزود: خوشبختانه تاکنون با تلاش همکاران در ۶ استان بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان، ملخ‌ها در فاز انفرادی و بینابینی کنترل شده اند و نگذاشته ایم ملخ‌ها حالت تهاجمی پیدا کنند.

وی تسریع در روند مبارزه با ملخ‌های صحرایی را امری ضروری دانست و گفت: با توجه به آنکه تسریع در روند مبارزه تاثیر بسزایی در جلوگیری از حالت تهاجمی ملخ‌های صحرایی دارد، از این رو تخصیص اعتبارات لازم برای مبارزه در جلوگیری از ورود ملخ‌ها به عرصه‌های زراعی و باغی تاثیر بسزایی دارد.

این مقام مسئول در پایان شیوه کنونی مبارزه با ملخ‌های صحرایی را شیمیایی اعلام کرد و گفت: از ۲ ماه گذشته بحث مبارزه با ملخ‌های بالغ به صورت سم پاش‌های زمینی و هوایی آغاز شده است و تا پایان تیر بحث مبارزه همچنان ادامه دارد تا مشکلی برای امنیت غذایی کشور رخ ندهد.

انتهای پیام/

هجوم ملخ‌های صحرایی در ۴۰ سال اخیر بی سابقه بوده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
این قدرملخ زیاد هست هرچی انسان وپرنده هابخورند بازم زیاد هست هجوم میاوردند مزارع وباغات رامیخورند مادرمن 80سال داره میگه بچه که بوده مثلا10 12ساله که بوده شهرابرکوه فعلی ملخهاحمله کرده بودند تواسمان مثل ابربودن حمله کردند مادرم میگه حتی شاخ بز دایی اش را خورده بودند
Canada
ناشناس
۲۲:۰۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید از تجارب کشورهای دیگه استفاده شود .باید زمین گیر شوند .بعصی نظرات جالبی داشتند .لطفا هر چه بفکرتون میرسد را در میان بگذارید .شاید چاره کار شود .
ممکنه فکر حالبی به معز کسی خطور کند که مشکل گشا باشد .فقط راه حل بدهید .اگر رشته تحصیلی تون است که چه بهتره .نظریه بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
در مبحث ایزو یه اصطلاح داریم بنام بارش افکار تمام نظرات و افکار یادداشت و بررسی میشن حتی خنده دارترین آنها و همیشه بهترین راه حل پیدا میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
این دوازده میلیاردو خرج اشتغال جوان ها نمیکنن باید اینطور هزینه کنند!!!دیگه خدا چه جوری نشون بده که به فکر جوان ها باشید وگرنه همان پول رو باید جور دیگه ای هزینه کنید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوش امدید به ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
میشه اونها را جمع آوری کرد و پس از جمع آوری آنها را پودر کرد مثل پودر ماهی و گوشت و در خوراک دام استفاده کرد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۳۴ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام از عموم درباره ملخ ها پرسیدم می گفت شصت سال پیش همچین ملخی اومد که به این نوع ملخ ها در اصطلاح محلی مصری می گویند درضمن من نظر علما رو بررسی کردم ملخ هایی که دارای بال هستند و پرواز می کنند حلال هستند و مصرف خوراکی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ک.م
۱۸:۱۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
شاید بتوان با تور های بزرگ و استفاده از برق صید و خشک کرد و سپس پودر کرد و به غذای ماهی و طیور تبدیل کرد که ارگانیک و غیر شیمیایی نیز میباشد و به سلامت غذایی مردم نیز کمک میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
به ملخ ها مشعل بگیرند می شود ملخ سوخاری
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۷:۵۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
شگفتی های زندگی ملخ
از جمله حشره هایی که درباره چگونگی آفرینش آن، در نهج البلاغه سخن به میان آمده، ملخ است.

امیرالمؤمنین علی علیه السلام در خطبه ۱۸۵ نهج البلاغه، انسان ها را به شگفتی های موجود در این حشره توجه می دهد و می فرماید: ” و اگر بخواهی درباره ملخ سخن بگویی بگو که خداوند برای او دو چشم سرخ رنگ و دو حدقه همچون دو قرص ماه آفریده و گوش پنهان و دهان مرتب و متناسب به او بخشیده است. خداوند برای او حسّ قوی و دو دندان که با آنها (ساقه و شاخه گیاهان و برگ های درختان را) می چیند و دو داس که با آنها (ساقه ها و برگ های مورد نظر را) می گیرد، قرار داده است. کشاورزان برای زراعت خود، از آنها می ترسند، ولی هرگز قادر بر دفع آنها نیستند . اینها همه در حالی است که تمام پیکر او به اندازه یک انگشت باریک نیست. “ همه مخلوقات خداوند جل جلاله لشکریان حضرت حق جل جلاله هستند و به اذن الهی و فرمان خداوند قادر حکیم هستند والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر و عمل به قرآن کریم . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت و النصر . لبیک یا رسول الله ص .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مقصر اصلی آمریکا هست که گوشت و مواد خوراکی به عربستان صادر میکنه وگرنه خود عربستانی ها همون جا شکارشون می کردند به یاد گذشته ها .!!!مرگ برآمریکا
Iran (Islamic Republic of)
حسینی
۲۰:۱۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر چند از امریکا و عربستان بنده به خاطر جنایاتشان متنفرم ولی این ادبیات را نمی پسندم. خوردن حشرات نه تنها در شبه جزیره بلکه در ایران هم امری رایج است. لطفا سرچ بفرمایید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
من نمیدونم که چی شده ولی ندادن زکات و خمس و حقوق الهی و رحم نکردن به مردم و احتکار و ربا و... سایر گناهان تبعاتی داره در کتابها نوشتند که باعث نزول بلا می شه.
البته توطئه و خباثت دشمن برای رها سازی اینها هم بعید نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
البته بنوعی بر میگرده همه به فسادها و اختلاسهای داخلی بجای اینکه برا مملکت کار کنیم دنبال پر گردن جیبهای خودمون با پول حرآمیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چراراه خدافراموش شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
من اگه جاي مديران بودم با همين ملخ ها كلي اشتغال ايجاد ميكردم
صيد ملخ توسط مردم
خريد توسط دولت يا بازرگانان
صادرات به كشور چين كه ملخ ها رو ميخورن

خوردن ملخ حرام نيست و از لحاظ شرعي هم فكر نكنم خريد و فروشش مشكلي داشته باشه :)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ملخ قبل ازصیدتمام مزارع وباغ هعراازبین می بردضرراولیش ازسودش است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بارک الله!!
حکم شرعی هم که دادید!!!؟ حرام و حلال که نظر دادید!!!
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۲:۱۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
الله اکبر الله اکبر الله اکبر استغفرالله ربی و اتوب الیه‬‎ . همه مخلوقات به اذن الهی هستند التماس دعا از امت حزب الله و التماس تفکر و عمل به قرآن کریم. صلوات . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت و النصر . لبیک یا رسول الله .
Iran (Islamic Republic of)
سمیع
۱۱:۴۴ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سبحانک لا اله لا انت آنی کنت من الطاهرین. خدایا خودت رحم کن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر روز یک مصیبت جدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
انقد دست دست کنید تا تهاجمی بشن
Iran (Islamic Republic of)
ahmad
۱۱:۲۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
صید بی رویه گنجشکها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
انشالله که ختم به خیر بشه هرچه زودتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ملخ خوراکیه؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۲۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
کاش میشد یه روشی برای صید کردنشون پیدا میکردیم تا بشه ازشون در تغذیه طیور استفاده کرد.ارزش پروتئینی زیادی دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بسم الله الرحمن الرحیم فَأَرْسَلْنا عَلَيْهِمُ الطُّوفانَ وَ الْجَرادَ وَ الْقُمَّلَ وَ الضَّفادِعَ وَ الدَّمَ آياتٍ مُفَصَّلاتٍ فَاسْتَكْبَرُوا وَ كانُوا قَوْماً مُجْرِمينَ (133) سوره مبارکه اعراف - پس بر آنان ( ال فرعون ) طوفان و ملخ و كَنَه ريز و غوكها و خون را به صورت نشانه‏ هايى آشكار فرستاديم و باز سركشى كردند و گروهى بدكار بودند.ان شا الله که از این گروه نیستیم و نباشیم ولی باید در هر حال به خدا پناه ببریم واز گناهانمان در پیشگاه خدای متعال استغفار کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
محمد از گلستان
۱۹:۴۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چرا اظهار فضل اضافی میکنی، خب بنویس بفرموده قران کریم، بعد ترجمه ایه رو بنویس.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۸:۵۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آخه همون یه درصد میرسه به ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
نمیشه‌ازاین‌ملخ‌ها‌برای‌خوراک‌طیور‌استفاده‌کرد‌چون‌سرشاراپروتیین‌است‌اما‌کار‌انها‌هجومی‌است‌وخسارت‌زیادی‌به‌مزارع‌می‌رساند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
وااااااااااااای چه جو وحشتناکی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ای کاش پرنده هایی بودن که میتوانستند دلی از عزا در بیارند و اینها را بخورند
آخرین اخبار