به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، مکتب نرجس (س) بیرجند، مکتبی است که ۴۷ سال قدمت دارد و در این سالها حافظان بسیاری را به جامعه تحویل داده است. حافظانی که رسالت بزرگی در جامعه دارند و این، همان رسالت آفرینش انسان است.
در مکتب نرجس (س) بیرجند علاوه بر برگزاری کلاسهای قرآنی برای ترویج آموزههای قرآن، کلاسهای هنری و با موضوعات مختلف اجتماعی نیز برای تحقق جامعه آرمانی قرآنی برگزار میکند.
محمد جعفری، مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی، در گفتگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهار کرد: مکتب نرجس (س) از بخشهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، امور اداری و مالی، بسیج، کانون میثاق، کانون مهدویت، هیئت بقیةالله و مؤسسه قرآن و عترت عروةالوثقی که در کنار مکتب فعالیت میکند، تشکیل شده است.
وی افزود: علاوه بر برگزاری کلاسهای آموزشی، در طول سال در مناسبتهای مختلف، کارگاههایی با موضوعات مختلف متناسب با نیازها در کنار برگزاری مسابقات مختلف در این مکتب برگزار میشود.
مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی بیان کرد: ۸۶ نفر از قرآنآموزان این مکتب در آزمون حفظ و مفاهیم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۶ شرکت کردند و ۳۲ نفر پذیرفته شده و دو نفر نیز برتر شدند.
جعفری ادامه داد: ۱۰۰ نفر از قرآنآموزان این مکتب نیز در ثبتنام آزمون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۷ شرکت کردند و مرحله آموزش قرآن از روخوانی تا تجوید تکمیلی در سال ۹۶ با شرکت ۲۰۰ نفر و در سال گذشته با شرکت ۱۵۰ نفر از دیگر برنامههای این مکتب بوده است.
وی افزود: برگزاری دورههای مفاهیم قرآن کریم در سالهای ۹۶ و ۹۷ با شرکت ۵۰ نفر و برگزاری دورههای معارف اهل بیت (ع) شامل؛ آموزش معارف مهدویت طی دو سال با شرکت ۵۰ نفر، درسهایی از نهجالبلاغه با شرکت ۶۰ نفر، درسهایی از صحیفه سجادیه با شرکت ۱۰۰ نفر و شرح دعا (زیارت جامعه کبیره) با شرکت ۵۰ نفر در سالهای ۹۶ و ۹۷ از دیگر برنامههای این مکتب بوده است.
مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی تصریح کرد: برگزاری دوره غدیرشناسی در سال ۹۷ با حضور ۲۵ نفر، برگزاری طرح اوقات فراغت ویژه دانشآموزان دختر مقطع متوسطه دوره اول و دوم در سال ۹۶ و ۹۷ با شرکت ۱۰۰ نفر و برگزاری کلاس قرآن و احکام و برگزاری کلاسهای احکام و قرآن در شعبههای مکتب المرضیه و مکتب ام البنین (ع) از برنامههای شاخص مکتب نرجس (س) بوده است.
جعفری ادامه داد: طرح تفسیر عمومی مکتب نرجس (س) بیرجند به همراه برگزاری مسابقه در هفتهای یک روز با طرح موضوعات معاد در قرآن، ویژگیهای مشترک امام حسین (ع) و قرآن، امام حسین (ع) و پیامبران در قرآن و مسئولیتپذیری و مسئولیتگریزی در قرآن و روایات از جمله برنامههای مهم و تأثیرگذار این مکتب بوده است.
وی افزود: برنامههای قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان این مکتب نیز شامل؛ جزءخوانی، تفسیر آیات به صورت روزانه و پخش صوتی موضوع امر به معروف و نهی از منکر همراه با برگزاری مسابقه در سه مرحله و اهدای هزینه سفر به عتبات عالیات برای نفر اول بوده است.
مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی اظهار کرد: برگزاری کلاس تفسیر ترتیبی سورههای کوچک قرآن با شرکت ۲۵ نفر در سال ۹۶، برگزاری کلاس تفسیر موضوعی با موضوع زمینههای معرفت در قرآن در سال ۹۶ با شرکت ۲۵ نفر و برگزاری کلاس تفسیر موضوعی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر در قرآن در سال ۹۷ با شرکت ۲۵ نفر از دیگر برنامههای شاخص این مکتب بوده است.
جعفری بیان کرد: این مکتب با برگزاری برنامههایی ویژه در طول سالهای ۹۶ و ۹۷ توانسته امتیازهای لازم را کسب کند و در اولین مراسم تکریم از چهرههای قرآنی استان بین ۷۴ مؤسسه قرآنی حائز مقام اول شود.
وی با بیان اینکه در مراسم تکریم از چهرههای قرآنی استان از هر حوزهای یک نفر انتخاب شد، تصریح کرد: این مراسم در بهمنماه سال گذشته به همت سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، دارالقرآن بسیج سپاه انصارالرضا (ع) استان و خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی با بیان اینکه در این مراسم از ۲۰ نفر برتر و ۲۰ نفر شایسته تقدیر، تجلیل شد، افزود: در این همایش از اساتید پیشکسوت در حوزه قرائت، اساتید پیشکسوت در حوزه مفاهیم و حفظ قرآن، رتبههای برتر کشوری مسابقات قرآنی در طول یک سال گذشته، هنرمندان قرآنی، نوجوانان برتر و استعدادهای برتر قرآنی در حوزه حفظ و قرائت، دارندگان مدارک تخصصی درجه دو حفظ قرآن و خیران و واقفان برتر تجلیل شد.
جعفری یادآور شد: همچنین از فعالان برتر فضای مجازی و نرمافزارهای قرآنی، پژوهشگران برتر قرآنی، مدیرگروه و مربی برتر حلقه صالاحین بسیج در حوزه قرآنی، مدیران موفق تشکلهای قرآنی، فعالان و بانیان جلسات قرآن خانگی برتر، مؤسسات قرآنی، خانههای قرآن شهری و خانههای قرآن روستایی تقدیر صورت گرفت.
مکانهای معنوی، چون مکتب نرجس (س)، مکانهایی حائز اهمیت هستند چراکه انسانهایی بزرگ با اندیشههایی الهی تربیت میکنند، باید برای مکانها به اندازه سهمی که در ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی دارند، ارزش قائل بود و آنها را حمایت کرد.
انتهای پیام / ط آ