نادر سیفی، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: محدودیتهای بین المللی مشکلات فراوانی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور به وجود آورده است که عمده آن به تأمین مواد اولیه و بازگشت ارز حاصل از صادرات باز میگردد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: افزایش قیمت ارز از یک سو موجب شد صنایعی که به مواد اولیه وارداتی وابسته بودند، برای ادامه تولید با مشکل مواجه شوند و از طرفی دیرکرد در ترخیص مواد اولیه از سوی گمرک باعث کاهش تولید شد.
بیشتر بخوانید: رونق تولید به نوسازی تجهیزات صنعتی گره خورده است
این تولیدکننده صنعتی بیان کرد: این کمبود و افزایش قیمت مواد اولیه موجب شد تا برخی از کالاها هم گران و هم نایاب شوند، فعالان بخش صنعت به طور مشترک از گرانی مواد اولیه و همچنین از عدم ترخیص آنها از گمرک گلایه دارند.
وی افزود: با توجه به نامگذاری سال ۹۸ به نام رونق تولید داخلی از سوی مقام معظم رهبری، نیاز است با مرتفع کردن موانع تولید به رشد اقتصادی کمک کرد.
سیفی با اشاره به نقش تولید داخلی برای رونق اقتصادی در کشور بیان کرد: رشد اقتصادی در کشور در گروی تقویت تولید داخلی است که میتوان با اتکا به آن از محدودیتهای بین المللی عبور کرد.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نرخ بالای تسهیلات در کشور بیان کرد: تامین منابع مالی برای تولیدکنندگان می تواند گام مهمی در افزایش نرخ بهره وری، تولید و اشتغال داشته باشد، اما در حال حاضر نرخ بالای وام بانکی بسیاری از تولید کنندگان را برای تامین منابع مالی با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: حاشیه سود در بخش صنعت در بهترین وضعیت تا ۱۵ درصد می رسد، اما نرخ سودبانکی نزدیک به ۳۰ درصد است که عملا بازار تولید را از شرایط رقابتی خارج می کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: حاشیه سود کم در بخش صنعت بسیاری از تولیدکنندگان را به سمت سرمایه گذاری در بازار ارز و سکه ترغیب کرده است که در صورت عدم توجه به آن میتوان کاهش تولیدات صنعتی را در آینده پیش بینی کرد.
انتهای پیام/