به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی در دانشگاه ای-اند-ام تگزاس برخلاف ادعاهای قبلی خود گفت که واشنگتن با اعمال فشار به دنبال تغییر ماهیت جمهوری اسلامی است، این در حالی است که او و سایر مقامات آمریکایی پیشتر بارها مدعی شده بودند که هدف از سیاستهای واشنگتن علیه ایران، تغییر رژیم نیست! در این گفت وگو به دلایل تغییر و تحولاتی که واشنگتن در اظهاراتش داشت میپردازیم.
مرتضی مکی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مطرح کرد: اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران چیز عجیبی نیست چرا که در طول۴۰ سال گذشته واشنگتن همواره به دنبال تغییر نظام در ایران بود، ولی در برخی دورهها با توجه به سیاست و رویکرد منطقهای براین نکته تأکید کردند که به دنبال تغییر نظام ایران نیستند.
وی افزود: دونالد ترامپ از ابتدای دوره ریاست جمهوری اش شعارهایی داد مبنی بر اینکه ما با مسائل داخل ایران کاری نداریم، اما با رویکردهای بدون نقابی که در ساز و کار ریاستی خود در مقابل جمهوری اسلامی اتخاذ کرد، نشان داد که به دنبال تغییر نظام در ایران است.
مکی با بیان این که ترامپ در دو سال گذشته نشان داد با هیچ قاعده و قانونی به حقوق بین المللی و مواضع انسانی پایبند نیست، گفت: رئیس جمهور کنونی واشنگتن به صراحت مواضع و دیدگاه خود را دنبال میکند و برخلاف دولتهای سابق که تلاش داشتند ارتباطشان با گروههای تروریستی را پنهان کنند، آشکارا با این گروهها در تعامل است.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به رویکرد دولت ترامپ در همسویی با جریانهای سلطنت طلب و گروههای تروریستی، توضیح داد: در گذشته همکاری گروههای تروریستی همچون سازمان منافقین با دولتهای سابق کاخ سفید به این شفافیت دنبال نمیشد چرا که منافقین در جمهوری اسلامی ایران پایگاه اجتماعی نداشته و ندارند و هرگونه همسویی با آنها ادعای دموکراسی واشنگتن، در داخل ایران را زیر سوال می برد، اما در حال حاضر شاهد هستیم که کاخ سفید هیچ جریانی را برای نفوذ به ایران پیدا نکرده است و در همین راستا هم به همان جریانهای سلطنت طلب و گروهک منافقین روی آورد تا از ابزارهای نفوذ خود استفاده کند و تحت پوشش آنها سیاستهای ایران ستیزانه خود را دنبال کند.
مکی با بیان اینکه گروهک تروریستی منافقین بعد از ۴۰ سال همچنان با دولتها و مقامات آمریکایی و اروپایی ارتباط برقرارمی کنند، تصریح کرد: با این تفاصیل آمریکا قصد دارد از چنین سازمانهایی در موعد لازم بهره برداری و استفاده ابزاری خود را کند.
این کارشناس مسائل بینالملل اظهار کرد: در جریان جنگ تحمیلی آمریکاییها با احداث پایگاه اشرف در عراق تلاش کردند به عنوان سطوح پنجم از این سازمانها برای پیشبرد اهداف ایران ستیزانه خود استفاده کنند؛ همان مواضع و دیدگاهها به یک شکل دیگری دوباره در حال تکرار است و در چنین شرایطی باید دقت کنیم که در زمین ترامپ بازی نکنیم چرا که او به دنبال تنش زایی، تشدید تنشها و ناامنی در منطقه خاورمیانه است، بنابراین سیاست ایران ستیزانه خود را در همین چارچوب پیگیری میکند.
مکی با اشاره به راهکار مقابله با آمریکایی ها، توضیح داد: راهکار اصلی همان صبر استراتژیک در برابر سیاستهای کینه توزانه واشنگتن در قبال جمهوری اسلامی ایران است همچنین باید به دنبال سیاست تنش زدایی در منطقه باشیم.
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه اظهار کرد: علاوه براین نباید با دیدگاههای تند مواضعی اتخغاذ کنیم که در منطقه تنش ها را تشدید کند و در قبال برخی از کشورهای تنشزا در منطقه، به همان شکلی که دونالد ترامپ میخواهد بازی نکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من رویکردی که جمهوری اسلامی ایران در قبال سیاست هاو مواضع ترامپ ، راهکار درستی است که به عقلانیت و منطق نزدیک بوده و بهترین پاسخ به سیاستهای ایران ستیزانه کاخ سفید است و ایران را بیش از امروز به سمت تبدیل شدن به کشوری که تامین کننده امنیت و آسایش در منطقه پیش می برد.
انتهای پیام/