به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه جوان را نماد عظمت، عزت، پاکدامنی، سرشار از امید و نشاط و طلایه دار پرچم پیشرفت و تعالی بشری دانست و گفت : امروزه سرمایه گذاری بر روی سلامت نوجوانان و جوانان در محیطهای آموزشی و خارج از محیطهای آموزشی به عنوان یکی از مهمترین مداخلات نظامهای سلامت مطرح میباشد.
وی گفت : بیست و هشتم فروردین ماه امسال، روز ولادت حضرت علی اکبر و روز ملی جوان نام گذاری شده است و نظر به قرابت این روز با هفته سلامت، تاریخ برگزاری هفته سلامت جوان ۲۸ فروردین الی ۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ خواهد بود.
وی اعتلا ء و پویایی هر جامعه را در گرو وجود جوانانی دانست که در درون آن جامعه پرورش یافته، برای پیشرفت آن گام برداشته و با کار و تلاش خود، آیندهای بهتر برای همنوعانشان رقم میزنند.
دکتر شکیبا با اشاره به اینکه جوانان امروز برخلاف جوانان دیروز، باید با مجموعهای از خطرهای سلامتی جدید دست و پنجه نرم کنند گفت: این خطرها شامل مواد مخدر و بیماریهای قابل انتقال جنسی تا اختلالات روانی از جمله خودکشی و افسردگی میباشدکه خطرهایی از این نوع، ضرورت و فوریت درک سلامت جوانان را خاطرنشان میسازد.
وی افزود: از سویی با توجه به ساختار جمعیتی که حدود ۲۰ درصد جمعیت استان را جوانان به خود اختصاص داده است و نیز روند رو به رشد عوامل خطر محیطی تهدید کننده سلامت این قشر مهم از جامعه رو به افزایش است وظیفه مسئولان استان را سنگینتر مینماید.
معاون بهداشتی دانشگاه مساله سلامت جوانان را یک مساله فرابخشی دانست و گفت: در ساختار وزارت بهداشت واحدهای متعددی، با توجه به رسالت خود، متولی بخشها و حیطههایی از سلامت جوانان هستند، لذا موفقیت در اجرای برنامههای مرتبط با سلامت جوانان با مشارکت کلیه ذینفعان این امر میسر است.
شکیبا با اشاره به اهداف برگزاری روز ملی و هفته سلامت جوانان گفت: حساس سازی اجتماعی و معطوف کردن توجه جوانان به امر سلامت خود، آگاه سازی اجتماعی در خصوص ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری، اطلاع رسانی به خانوادهها در مورد حیطههای اولویت دار سلامت جوانان، ارایه خدمات مرتبط در مراکز زیر مجموعه وزارت بهداشت، شهرداری و... و آشنایی با واحدهای ارایه خدمات در سازمانهای ذیربط، در خصوص لزوم پرداختن به سلامت جوانان از جمله این اهداف است.
وی برنامههای این هفته در استان را در راستای اهداف فوق بدین شرح اعلام کرد:
۱- استفاده از پتانسیلهای بالقوه و بالفعل سازمانها و ارگانهای مختلف در راستای ارتقای سلامت نسل جوان
۲- معرفی مراکز ارائه خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت به تمام اقشارجامعه بخصوص جوانان جهت برخورداری از خدمات مراقبت سلامت (مراقبتهای پزشکی و غیر پزشکی)، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت جوانان، مشاوره، آموزش و دریافت خدمات سلامت، مکمل یاری ویتامین D و ...
۳- انجام مشاوره رایگان در زمینههای پیشگیری از مصرف سیگار و مواد دخانی، مواد مخدر و محرک، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، پیشگیری از حوادث ترافیکی، بهداشت روان و مهارتهای ارتباطی، تغذیه سالم و ...
۴- برگزاری کارگاه/سمینار/جلسات آموزشی در زمینه ترویج ازدواج سالم و پایدار در جوانان
۵- جذب سفیران سلامت دانشجویی
انتهای پیام/د