دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: مدیران مراکز آزمایشگاهی توان واردات تکنولوژی جدید و دستگاه‌های نو را ندارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان نوسانات قیمت ارز تاثیر زیادی بر قیمت بسیاری از تجهیزات پزشکی وارداتی از جمله دستگاه های آزمایشگاهی و کیت های تشخیصی داشته و این موضوع جامعه علوم آزمایشگاهی کشور را به دلیل افزایش بین ۱۰ تا ۱۳ درصدی تعرفه خدمات پزشکی با مشکلات متعددی رو به رو کرده است، به طوری که به دلیل مشکلات اقتصادی خطر تعطیلی، برخی از مراکز را تهدید می‌کند.

وابستگی کامل تجهیزات آزمایشگاهی به قیمت ارز/ تعطیلی مراکز آزمایشگاهی به دلیل نبود تناسب بین تعرفه و افزایش نرخ تورم در کشور

در همین رابطه علی  صادقی‌تبار دبیر انجمن دکترای علوم  آزمایشگاهی کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کیت و دستگاه‌های آزمایشگاهی وابستگی کامل به قیمت ارز دارند و نوسانات نرخ ارز باعث افزایش پنج برابری قیمت کیت و دستگاه‌های تشخیص آزمایشگاهی شده است.

وی افزود: برخی از کیت‌های آزمایشگاهی به دلیل آنکه ارز دولتی چهار هزار ۲۰۰ تومانی به آن تعلق گرفته افزایش چندانی نداشته، اما به طور کلی دستگاه‌های آزمایشگاهی بسیار افزایش پیدا کرده است و همین مسئله باعث شده تا هزینه‌های آزمایشگاه‌ها به شدت زیاد شود.

وابستگی کامل تجهیزات آزمایشگاهی به قیمت ارز/ تعطیلی مراکز آزمایشگاهی به دلیل نبود تناسب بین تعرفه و افزایش نرخ تورم در کشور

صادقی‌تبار ادامه داد: تعرفه آزمایشگاهای کشور که از طرف دولت و هیئت وزیران به ما ابلاغ شده است متناسب با افزایش قیمت کیت‌ها و دستگاه‌های آزمایشگاهی نیست و افزایش هزینه‌های آزمایشگاهی ارائه خدمات ما و همکاران را با مشکلات متعدد روبه رو کرده است.

دبیر انجمن دکترای علوم  آزمایشگاهی کشور گفت: به دلیل افزایش هزینه‌های دستگاه‌های آزمایشگاهی و کیت‌های تشخیصی ارائه برهی از خدمات دیگر مقرون‌ به‌صرفه نیست به همین دلیل یک‌سری از آزمایش‌های تشخیصی تنها در مراکز خاصی به مردم ارائه می‌شود.

صادقی‌تبار افزود: ضریب فنی کار ازمایشگاه‌ها متناسب با تغیرات قیمت ارز نیست و با تعرفه ۱۳ درصدی اعلام شده از سوی دولت پرداخت هزینه‌های جاری مانند دستمزد پرسنل را با مشکلاتی رو به رو کرده‌ است.

دبیر انجمن دکترای علوم  آزمایشگاهی کشور  ادامه داد: به دلیل افزایش چند برابری هزینه‌های دستگاه‌های آزمایشگاهی و کیت‌های تشخیصی ادامه فعالیت مراکز آزمایشگاه‌های کشور در دراز مدت دچار ضرر و زیان اقتصادی می‌شود و مدیران مراکز آزمایشگاهی توان واردات تکنولوژی جدید و دستگاه‌های نو را ندارند.

وابستگی کامل تجهیزات آزمایشگاهی به قیمت ارز/ تعطیلی مراکز آزمایشگاهی به دلیل نبود تناسب بین تعرفه و افزایش نرخ تورم در کشور

بدهی  زیاد صندوق های بیمه‌گر به مراکز آزمایشگاهی

وی تاکید کرد: سازمان بیمه گر به دلیل نداشتن اعتبار و بودجه نتوانستند بدهی آزمایشگاه‌ها را پرداخت کنند و طلب مراکز آزمایشگاهی از صندوق‌های بیمه گر در حدود یک سال است.

دبیر انجمن دکترای علوم  آزمایشگاهی کشور گفت: برخی از تست‌های نادر به دلیل گران بودن هزینه‌های آن به خارج از کشور اعزام می‌شود و این مطلب به آن معنی نیست که سیستم آزمایشگاهی کشور توانایی در راه اندازی و انجام این تست‌ها را ندارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.