به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در این جلسه گفت: امسال کار سنگین تری پیش رو داریم و بایستی جلسات این ستاد موضوعیتر و تخصصیتر دنبال شود.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم تدقیق و بهینه کردن شرح وظایف کمیتههای سیزده گانه ذیل ستاد است تا بدین طریق، ضمن شفاف سازی وظایف، موارد غیرمرتبط حذف و موازی کاریها و تداخل وظایف کاهش یابد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: کمیتهها سریعا و به طور جد تشکیل شوند و موضوعات را به صورت تخصصی و جزئی بررسی کنند تا بتوانیم به نتایج دقیقی برسیم.
وی با اشاره به وقوع سیل اخیر در کشور و خسارات ناشی از آن، بحث زیر ساختها و حمل و نقل را از موضوعات مهم ستاد مرکزی اربعین در سال جاری برشمرد و گفت: کمیتههای مربوط باید به سرعت و پیش از سایر حوزهها اقدام کنند تا در ماههای منتهی به اربعین با افزایش حجم کارها، به مشکل برنخوریم.
ذوالفقاری به نقش استانهای معین در بهبود شرایط استانهای مرزی اربعین تأکید و خاطرنشان کرد: حضور مؤثر و قوی استانهای معین موجب میشود زیرساختها و ابنیه ماندگاری در این مناطق ایجاد شود و برای سالیان سال مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: طرحهای عمرانی و عملیاتی بایستی براساس اولویتها و ضرورتها و با تأیید ستاد مرکزی اربعین اجرایی شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین به رایگان شدن روادید عراق اشاره کرد و گفت: با رایگان شدن روادید شرایط برای حضور حجم بیشتری از زائران و مشتاقان اباعبدالله فراهم میشود، اما به دلیل اینکه کماکان، نیاز به دریافت روادید وجود دارد، با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.
ذوالفقاری در همین زمینه بر اهمیت اطلاع رسانی به موقع و آموزش تأکید کرد و گفت: کمیتههای ستاد باید برنامههای ویژهای برای مدیریت افکار عمومی و فضای روانی رسانهای زائرانی که قصد سفر به عراق در بازه اربعین را دارند، داشته باشند.
وی همچنین به مذاکرات ایران و عراق نیز اشاره کرد و افزود: سعی خواهیم کرد جلسات موضوعی را با مقامات عراقی دنبال کنیم. همچنین تفاهم نامه اربعین سال گذشته بازنویسی و اصلاح خواهد شد و یکی از برنامههای امسال تدوین تفاهم نامه دائمی میان دو کشور خواهد بود تا هرساله بر اساس آن تفاهم نامه برای اربعین برنامه ریزی شود.
انتهای پیام/
البته به برکت وقوع سیل اخیر، وزیر نیرو یک اعتراف تلخ و دیر هنگام کرد و گفت: اگر تا الان به بحث سدسازی در لرستان بیشتر توجه میشد و غلفت نمیکردیم مشکلات سیل اخیر به وجود نمیآمد و این اعتراف تلخ کمک خواهد کرد که جدیتر پیگیر مطالبات مردم در بخش آب بود.
در لرستان 840 هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که تا کنون تنها 20 درصد این زمینها به آبی تبدیل شدند البته به روشهای کاملاً سنتی و قدیمی یعنی بهتر است بگوییم عمده این زمینها با استفاده از نهرهای سنتی آبیاری میشوند.
خوب است بدانیم میانگین آبی بودن اراضی کشاورزی در کشور حدود 45 درصد است اما متاسفانه این آمار در لرستان کمتر از نصف میانگین کشور است.
متاسفانه اگر همه سدهای در حال ساخت لرستان به بهرهبرداری برسند تنها 500 میلیون متر مکعب روانآب در لرستان مهار میشود یعنی حدود یک هفتم ظرفیت سد دز