امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی از سوی آمریکا در این برهه زمانی گفت: انتخاب این مقطع زمانی از جنبههای مختلفی برای آمریکاییها حائز اهمیت بوده و متاثر از چند عامل است.
وی در ادامه افزود: باید در نظر داشت که این اقدام آمریکا یک روز قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی در اسرائیل بود، به طوری که بنیامین نتانیاهو در توئیتی بیان کرد: " ترامپ یکی دیگر از درخواستهای مهم او را پاسخ گفته است ".
ابوالفتح با بیان اینکه دولت آمریکا طی ماههای اخیر قدمهای بزرگی را برای پیروزی نتانیاهو در انتخابات برداشته است، تصریح کرد: انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان، زمزمه تائید و به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و آخرین نمونه آن قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی که تنها بخشی از کمکهای آمریکا به نتانیاهو برای موفقیت وی محسوب میشود و شانس پیروزیش را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: آمریکاییها اعلام کرده بودند که همزمان با نزدیک شدن به اولین سالگرد اعلام خروج آنها از برجام در ۸ می ۲۰۱۹ (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) فشارها علیه ایران را افزایش خواهند داد که یکی از این فشارها موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران بود.
کارشناس مسائل آمریکا افزود: ممکن است در اقدامات و فشارهای جدید آمریکا در موضوع معافیت خرید نفت ایران برای ۸ کشور تغییراتی ایجاد شود که احتمال میرود تعداد این ۸ کشور کاهش پیدا کرده و یا فشار بر آنها برای کاهش خرید نفت از ایران افزایش یابد.
ابوالفتح تصریح کرد: در حال حاضر طرح ایجاد مانع برای حمله نظامی به ایران از سوی برخی اعضای کنگره مطرح میشود. نمایندگان همچنین در حال تصویب طرحی هستند تا رئیس جمهور آمریکا برای تقابل نظامی با ایران نیازمند اجازه کنگره باشد. البته این مسئله باید پس از تصویب در کنگره به تصویب ترامپ نیز برسد که ممکن است این طرح از سوی وی وتو شود.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به طرح لایحه تروریستی خواندن سپاه از سوی دولت آمریکا اذعان کرد: گفته میشود مایک پمپئو " وزیر امور خارجه آمریکا " مصادیقی از تروریست بودن سپاه یا اهداف احتمالی برای مواجهه با سپاه را طی روزهای آینده منتشر میکند. این گزارش ممکن است اهداف آمریکاییها از اعلام سپاه به عنوان گروه تروریستی را روشن کند. البته مهمترین هدف این کار را میتوان ایجاد فشار اقتصادی بر روی ایران و یا ایجاد بستری مناسب برای اقدام نظامی علیه تاسیسات سپاه بیان کرد.
وی درباره اقدام اخیر دولت مردان آمریکایی و تاثیر آن بر امنیت منطقه غرب آسیا میشود، اظهار کرد: براساس اخباری که در رسانهها منتشر شد این کار موجب رخ دادن اعتراضاتی در آمریکا شده و نگرانیهایی هم از طرف وزارت دفاع "پنتاگون" وجود داشته است. آمریکاییها احتمال ایجاد تقابل را منفی نمیدانند و به دلیل پراکندگی نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا میتوانند تبدیل به اهدافی برای ایران شوند.
ابوالفتح عنوان کرد: گویا تیم امنیتی اطراف ترامپ شامل پمپئو (وزیر خارجه) و جان بولتون (مشاور امنیت ملی) توانستند بر موضوعاتی که توسط پنتاگون مطرح شده غلبه کرده و ترامپ را برای انجام این کار متقاعد کنند.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به مطلبی از برایان هوک در مجله نیویورک تایمز درباره تصمیم اخیر ترامپ عنوان کرد: هوک عقیده دارد این تصمیم باید ایران را وادار به مصالحه کند یعنی استراتژی که ترامپ اتخاذ کرد، هدفی جز نظیر آنچه در باره کره شمالی رخ داد، نبود.
وی ادامه داد: این تصمیم با هدف تهدید ایران به حمله نظامی و وادار کردن تهران برای مذاکره به نفع آمریکا انجام شد. آمریکاییها درباره کره شمالی هم چنین کاری را انجام دادند. از این جهت این اقدام آنها نباید به عنوان نقطهای برای جلوگیری از وقوع جنگ قلمداد شود، بلکه این موضوع تلاشی برای تحت فشار قراردادن ایران برای مذاکره به نفع خود است.
ابوالفتح در پایان خاطر نشان کرد:، اما اینکه کدامیک از این اتفاقات رخ بدهد بستگی به نوع واکنش ایران دارد که تحت فشارها تن به مذاکره دهد که تا به امروز چنین نبوده است. مقامات ایرانی بارها گفتند که چنین رویکردی را در پیش نمیگیرند و یا اینکه ممکن است یک حادثه یا یک طرح از پیش تدوین شده زمینهی برخورد نظامی را بین ایران و آمریکا به وجود آورد.
انتهای پیام/