به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،عزیزی دبیر ستاد بزرگداشت روز مراغه در جمع خبرنگاران مراغه گفت: دبیرخانه دائمی برای این منظور و با حضور شخصیتهای حقیقی، حقوقی و کارشناسان فرهنگی این شهرستان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اجرای ویژه برنامههای گرامیداشت این روز با هماهنگی دبیرخانه ستاد و در قالب بنیاد مراغه شناسی انجام میشود.
عزیزی گفت: وجود شخصیتهای برجسته ملی و بین المللی همچون اوحدی، خواجه نصیر و عبدالقادر مراغی، فرصتی مناسب برای شناساندن پیشینه فرهنگی، هنری و تاریخی مراغه است.
وی افزود: روز مراغه، حرکتی سمبلیک و نمادین بوده و در آیینهای امسال سعی خواهد شد تا از حاشیههای جناحی و سیاسی در آن دوری شود.
وی ادامه داد: برای هرچه بهتر برگزار شدن آیینهای روز مراغه، اساسنامه دبیرخانه دائمی این حرکت فرهنگی براساس افقی جهانی و با حضور مسئولان و کارشناسان و صاحب نظران فکر و اندیشه در قالب بنیاد مراغه شناسی تدوین خواهد شد.
عزیزی اضافه کرد: در آیینهای امسال علاوه بر اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و هنری در عرصههای شعر و موسیقی، کارگاه علمی استهلال ماه مبارک رمضان با همکاری مرکز نجوم و اختر فیزیک نیز دایر خواهد شد گروههای موسیقی به مدت چهار روز در آمفی تئاتر پارک یادگاران به اجرا خواهند پرداخت.
وی افزود: دعوت از شهرداران و مسئولان شهرهای همجوار از جمله تمهیداتی است که برای غنابخشی به ایینهای روز مراغه اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: فراخوان جشنواره سراسری مراغه در آیینه عکس نیز همزمان با ویژه برنامههای روز مراغه منتشر میشود.
عزیزی با اشاره به اجرای طرحهای ویژه روز مراغه با همکاری دستگاههای خدمات رسان شهرستانی اضافه کرد: تور رایگان مراغه گردی، تخفیفات عوارض شهرداری و عدم صدور جریمه رانندگی به مدت یک هفته و نیز ویزیت رایگان در مناطق محروم به مدت چهار روز در این راستا انجام میشود.
وی افزود: همچنین در آیین پایانی و اصلی روز مراغه در سیزدهم اردیبهشت که در تالار عبدالقادر مراغی انجام خواهد شد، از چهرههای برتر و شاخص فرهنگی و هنری از جمله در عرصه شعر، موسیقی، علوم و صنعت و نیز پزشکی تجلیل خواهد شد.
۱۶ اردیبهشت سالروز بسته شدن زیج الخانی و رصدخانه مراغه توسط خواجه نصرالدین طوسی، از سوی شورای فرهنگ عمومی شهرستان و استان به عنوان روز مراغه نامگذاری شده است.
شهر مراغه به عنوان بزرگترین شهر آذربایجان شرقی بعد از تبریز حدود ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، این شهر در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی و ۶۰۷ کیلومتری تهران قرار دارد و در ابتدای دوران فرمانروایی ایلخانان مغول، پایتخت این سلسله بوده است.
انتهای پیام/ش