مدیر کل روابط عمومی وزارت ارشاد درباره نظارت بر محتوای اظهارنظرهای برخی سلبریتی‌ها توضیحاتی ارائه داد.

وزارت ارشاد نسبت به اظهار نظر برخی سلبریتی‌ها چه نظارتی دارد؟به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها برخی سلبریتی‌ها خود را موظف کرده‌اند که درباره هر اتفاق ممکن و ناممکنی نظر بدهند. تا آن حد که می‌شود گفت برای بسیاری از مردم طبیعی شده که بعد از وقوع واقعه‌ای اجتماعی، سیاسی و حتی فرامنطقه‌ای، ببینند در پیج سلبریتی‌های وطنی چه نوشته شده است.

همچنان که وقتی زلزله و سیل پیش آمد، بهترین فرصت ایجاد شد برای سلبریتی‌ها برای حرف دل و عقده‌گشایی و انتقاد و اعتراض و خلاصه هر چه به دل داشتند. اما برخی از این اظهارنظر‌ها بی حد و مرز شده و به نظر می‌رسد باید برای انتشار محتوا در فضای مجازی ساختار‌های مشخص قانونی و حقوقی مشخص شود.

همایون امیرزاده مدیر کل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حضور هنرمندان در فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی حدود و ثغور، مصادیق مجرمانه و فرآیند پیگیری را مشخص کرده است و ساختار‌های اجرایی مانند مصادیق مجرمانه در فضای مجازی و پلیس فتا مجموعه‌های مختلفی هستند که محتوا را رصد و دنبال می‌کنند و در این رابطه می‌توانید نظر آن‌ها را جویا شوید.

وی در خصوص تعیین محدودیت‌ها برای هنرمندان در فضای مجازی گفت: محدودیت‌ها و آزادی‌های مشروع را قانون گذار مشخص می‌کند؛ ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اینگونه نیست که در تمامی شئونات هنرمندان مداخله کند. کما اینکه در حوزه‌های مختلف هم اینگونه نیست. ساختار‌، حدود و ثغور قانون مشخص است و آن‌جا‌ که حدود و ثغور‌ها رعایت نمی‌شود را قانون گذار پیش بینی کرده است و صرف اینکه فرد هنرمند تمامی شئوناتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبیین شود، خیلی منطقی نیست.

وی افزود: در بحث‌های معیشت و رفاه هنرمند ممکن است نیازمندی‌هایی داشته باشد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است یا می‌تواند تمامی مصادیق را به لحاظ هنرمند بودن شخص برطرف کند؛ این‌ها مسائلی است که باید از مجاری خود پیگیری شود.

امیرزاده با اشاره به اینکه در بحث تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی ساختار‌های مشخص قانونی و حقوقی وجود دارد، بیان کرد: در واقع عالی‌ترین مرجعی که محتوا را رصد و تبیین می‌کند، شورای عالی فضای مجازی است. در بحث‌هایی که منجر به مصادیق مجرمانه شود، مجموعه‌های انتظامی مانند پلیس فتا نقش خود را ایفا می‌کنند. در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبیعتاً بخشی از همین پیکره شورای عالی فضای مجازی است و بر اساس دستورالعمل‌هایی که دارد در این زمینه عمل می‌کند. ما در این خصوص مجموعه‌ای تخصصی داریم و در حال حاضر مرکز رسانه‌های دیجیتال حلقه ارتباط ما در این زمینه است.

امیرزاده در خصوص اینکه چرا هنرمندان قبل از رسیدن به مجاری قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر نمی‌گیرند، گفت: حوزه فرهنگ و هنر حوزه سیالی است و انتظار اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش یک پلیس را بازی کند، خیلی منطقی نیست. اما بر اساس وظایف آنجا که نیاز به مداخلات و تذکراتی بوده جلسات توجیهی و ارشادی و تبیینی از راه‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که حلقه واسط بین هنرمندان و بدنه ساختاری وزارت فرهنگ و ارشاد است، برپا شده است. 

وی ادامه داد: با کمک خانه هنرمندان و خانه موسیقی و خانه تئاتر و ... به یک فضای تعاملی رسیده ایم که از طریق حوزه‌های تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوعات دنبال می‌شود.

امیرزاده با اشاره به اینکه بسیاری از هنرمندان رسانه‌های صادقی هستند، گفت: با تغییر در راه‌های ارتباطی انتظار نمی‌رود که تمامی اطلاعات و اخبار از طریق مجاری رسمی دریافت شود و می‌بینیم که بسیاری از اخبار از طریق شهروند خبرنگاران دریافت می‌شود. حتی برنامه‌های انتقادی و رویکرد‌های اجتماعی که یک بخش مهم منابع خبری هستند، از شهروند خبرنگاران تشکیل شده که از مراکز و مجامع و حوادث مختلف برای خبرگزاری‌ها اطلاع رسانی می‌کند، اما انتظار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به عنوان نقش پلیس پیشگیری کننده یا بازدارنده به خاطر ظرفیت‌های متنوعی که در حوزه رسانه ایجاد شده امکان پذیر نیست.

مدیر کل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورتی که به این نتیجه برسد مصادیق مجرمانه در این زمینه وجود دارد و قانون گذار دست وزارت ارشاد را برای برخورد با این موضوع باز گذاشته است، کوتاهی از خود نشان نداده و نخواهد داد. در کنار فعالیت‌های مختلف انجام شده بسیاری از اقدامات نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاع رسانی نمی‌شود و شاید ضرورتی نداشته باشد، اما واقعیت این است که در پاسبانی از حوزه فرهنگ و هنر ایران اسلامی بخشی متوجه مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با شیوه‌های قانونی و بر اساس مستنداتی که در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در این زمینه ورود کرده و ورود هم خواهد کرد.

 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
وزارت ارشاد نه ارشاد می کنه و نه ....... فقط از دور نگاه می کند تا فیلمهای مزخرف و ...... پخش میشود بعد اظهار نظر می فرمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خب این یعنی چی
آخرین اخبار