پورابراهیمی گفت: باید فرهنگ و شناخت آشنایی دانش آموزان با مسائل اقتصادی آموزش داده شود تا بچه‌ها با ادبیات اقتصادی آشنا شوند.

آموزش‌وپرورش در مباحث اقتصادی می‌تواند فرهنگ‌سازی انجام دهدبه گزارش  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا پور ابراهیمی در نشست اعضای شورای معاونان وزارت آموزش‌وپرورش با عنوان رونق تولید با تدبیر و امید در گام دوم انقلاب اظهار کرد: تبیین شرایط اقتصادی کشور برای فرهنگیان که با طیفی گسترده‌ از مخاطبان در ارتباط هستند، بسیار اثربخش خواهد بود، چراکه معلمان بدنه و خاک‌ریز اول نظام تعلیم و تربیت هستند و می‌توانند آموزش و تبیین گری داشته باشند.

وی افزود: نرخ رشد اقتصادی، شاخص اشتغال در کشور، شاخص سرانه داخلی، شاخص تجارت و غیره از عوامل اقتصادی هستند که اجرای آنها به‌صورت دائم باید پیگیری شوند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عوامل ساختاری در اقتصاد داریم که در حوزه کلان باید به آن توجه شود، گفت: دولت‌ها سیاست‌های زودگذر اقتصادی دارند و نگاه بلندمدت اقتصادی که چند دهه را در نظر بگیرد، وجود ندارد و یکی از عوامل ساختاری در اقتصاد، سهم نفت در بودجه عمومی کشور است که عدم اتکا بودجه عمومی به نفت می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

پور ابراهیمی یادآوری کرد: سهم دولت در اقتصاد از دیگر عوامل ساختاری است که تمام‌کار شناسان داخلی و خارجی اقتصاد معتقدند باید اجازه داده شود که دولت سیاست‌گذاری انجام دهد و بخش خصوصی آن را اجرا کند.

وی اضافه کرد: از زمان اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ توسط دولت با توجه به اجرایی شدن اصل نتوانستیم به اهداف موردنظر دست پیدا کنیم، چون نهاد‌هایی که اصل ۴۴ را اجرا می‌کنند نهاد‌هایی هستند که توسط دولت به‌طور غیرمستقیم و یا مستقیم اداره می‌شوند و همین باعث فساد، ناکارآمدی و غیره شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در چالش‌های اقتصادی کشور ۲۴ محور داریم که مقام معظم رهبری در سیاست‌های اجرایی آن‌ها را ابلاغ کرده‌اند و تمام کارشناسان معتقدند اصلی‌ترین محور‌های اقتصادی کشور هستند.

وی ابا اشاره به اینکه در سرفصل‌های اجرایی اقتصادی یکی از چالش‌ها بحث آموزش‌وپرورش است، اظهار کرد: کل بودجه کشور حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که ۹۰ درصد مربوط به هزینه‌های جاری و حقوق و دستمزد است و تنها ۱۰ درصد اعتبارات مربوط به سرمایه‌گذاری است،‌ در بخش درآمد‌ها نیز حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد نفت و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در بخش مالیات و عوارض و غیره انتشار اوراق بهادار است.

۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم

پور ابراهیمی ادامه داد: متاسفانه در کشور ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم و اگر سامان اقتصادی صورت گیرد، بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه عامل دیگر عامل بیرونی و تحریم‌هاست، گفت: آمریکایی‌ها از این عامل استفاده کرده‌اند؛ تحریم‌های قبلی سه لایه بود که علاوه بر دولت آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا را هم داشتیم که در حال حاضر ۲ تحریم اروپا و سازمان ملل را نداریم، اما آمریکایی‌ها تحریم‌ها را بیشتر کرده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سه محور اساسی تحریم‌ها در حوزه‌های نظام بانکی، تجاری و خدمات است، افزود: امروز سخت‌ترین تحریم‌ها را برای ایران اعمال کرده‌اند، اما با این وجود اقتصاد ایران از این مسیر عبور خواهد کرد، البته در درون آمریکایی‌ها هم شکاف ایجادشده است و برخی همچون رئیس جمهور آمریکا با خیال خام خود منتظر هستند تا با تحریم‌ها تغییر حکومت صورت بگیرد. از طرف دیگر وزیر خزانه‌داری آمریکا گزارشی ارائه داده است که ایران در مقابل تحریم‌ها مقاومت می‌کند و اگر بازه زمانی بین یک سال تا ۲ سال طی شود دیگر هیچ تحریمی اثرگذار نخواهد بود، زیرا با وجود ظرفیت جمهوری اسلامی ایران و اصلاح اشتباهات توانسته‌ایم فضایی رو به تعادل داشته باشیم.

پور ابراهیمی با قدردانی از وزیر آموزش‌وپرورش که به بیانات مقام معظم رهبری توجه دارد، گفت: در مباحث اقتصادی آموزش و پرورش می‌تواند فرهنگ‌سازی خوبی را انجام دهد بدین صورت که فرهنگ و شناختی که نیاز است تا دانش آموزان با مسائل اقتصادی آشنا شوند، آموزش داده شود تا آنان با ادبیات اقتصادی آشنا شوند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: رسالت مهم نظام تعلیم و تربیت، آموزش دانش آموزان است و بزرگ‌ترین هنری که آموزش‌وپرورش می‌تواند انجام دهد، آشنایی دانش آموزان با مسائل اقتصادی در بلندمدت است و هر برنامه‌ای را که در خصوص اجرای برنامه‌های اقتصادی در آموزش‌وپرورش دارید و مجلس شورای اسلامی می‌تواند تأثیرگذار باشد، با کمیسیون اقتصادی مطرح کنید تا هر کمکی که لازم است انجام دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار