به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،امین رستم زاده سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در جلسه هماهنگی مرحله استانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران گفت: دکتر رستم زاده افزود: ثبت نام از گروههای دانشجویی این دوره از مسابقات از نیمه دوم فروردین ماه سال ۹۸ آغاز شده و تا ۵ اردیبهشت سال جاری ادامه خواهد داشت.
وی افزود:دانشجویان دانشگاههای سراسری، پیام نور، آزاد، غیرانتفاعی میتوانند با تشکیل تیمهای چهار نفره نسبت به ثبت نام و شرکت در مسابقات اقدام نمایند.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی افزود: این مسابقات به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان و به منظور برگزاری مناظرههایی با هدف التزام به اخلاق علمی، پرهیز از ورود به نزاعهای غیر علمی در میان نسل جوان و نخبه کشور با اهتمام به روز آمدی و کارآمدی مباحث اجرا میشود.
وی افزود:دانشجویان دانشگاههای سراسری، پیام نور، آزاد، غیرانتفاعی و علمی کاربردی و... میتوانند با تشکیل تیمهای چهار نفره نسبت به ثبت نام و شرکت در مسابقات اقدام نمایند.
رستم زاده گفت:این مسابقات با همکاری دانشگاههای ارومیه و آزاد، پیام نور، فنی و حرفه ای، فرهنگیان، علمی کاربردی و مشارکت شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر برگزار میشود.
وی گفت: برنامههای جهاد دانشگاهی در همه حوزهها با مبنای نیاز جامعه و دانشگاه خلق میشود و راهبردهای اجرایی به گونهای طراحی میشود که مخاطبان بعد از بهره مندی، ضمن اینکه بطور ملموس خود ارتقایی را در آن بالعینه میبینند جامعه نیز در بلند مدت از برکات آن متنعم میگردد که مناظره از جمله چنین جنس برنامههای جهاد دانشگاهی است.
وی گفت: مسابقات در سطح دانشگاهی بصورت داخلی و در سطح استانی بصورت نموداری حذفی در دانشگاه ارومیه و در سطح منطقهای و کشوری نیز در مهر و آذر سالجاری در دانشگاههای تهران برگزار خواهد شد و تیمهای برنده فینالیست دانشگاههای استان به مسابقات منطقهای و سپس در صورت موفقیت به مرحله کشوری راه خواهد یافت.
دبیر علمی مسابقات گفت: هر مناظره حداقل از ۳ نفر متخصص و هیات علمی دانشگاه بعنوان داوری که هیچگونه اظهار نظر شفاهی در حین مسابقات نمیکنند و یک نفر رییس جلسه و نیز با حضور عضو ۴ نفره تیمی دانشجویی و سرپرستی یک نفر هیات علمی هر تیم برگزار میشود.
دبیر علمی چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی استان گفت: طی مصوبه شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی – اجتماعی دانشگاههای کشور مقرر شده تا ۵ سال جهاد دانشگاهی بعنوان مبدع و متولی این مسابقات پروتکل اجرایی این مسابقات را با مشارکت دانشگاهها و نهادها در سطح دانشگاههای کشور برگزار کند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد دانشگاهی فرهنگی گفت:غنا بخشی به اندیشه و صیقل جوهری آن برای شکافتن صورت مساله و دست یایدن به سیرت موضوعات از جمله اهداف مسابقات ملی مناظره برای دانشجویان دانشگاههای استان از سوی جهاد دانشگاهی است.
رستمزاده با اشاره به معنای لغوی مناظره درلغت به معنای نظر انداختن در موضوع مشخص از سوی طرفین و بحث با همدیگر درباره جوهر و حقیقت موضوع که طرفین دیالوگی را با استناد و استدلال و ارائه برهان پیش میبرند اظهار کرد: بستر رشد فکری و ذهنی مردم جامعه با نهادینه و توسعه فرهنگ تفکر عمیق در جامعه مهیا میشود و مناظره اصولی و غیر غرض ورزانه بهترین وسیله تحقق این مهم و بصیرت بخشی و فهوا بخشی ذهنی مردمان یک جامعه است.
این مدرس و پژوهشگر حقوق دانشگاه گفت: مردم یک جامعه هر چقدر از عمق فکری کمتر برخوردار باشند تحت تاثیر صورت موضوعات سیرت و چشم انداز واقعیتر و جوهریتر را به باد فراموشی در لحظه تصمیم گیری و تحلیل میسپارند و این عدم سیرت بینی و نداشتن بصیرت رخنهگاه اصلی نفوذ یاس و ناامیدی و نداشتن چشم انداز واقعی است لذا در بستر ابزارهایی همانند مناظره فرهنگ تفکر عمیق و سیرت بینی در اندیشه مردم یک جامعه نهادینه میشود.
وی با اشاره سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مناظره اظهار کرد: معظم له در بیانات خود بر اینکه نباید از مناظره گریخت و نقد و انتقاد را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی تبدیل کرد، اشاره کرده اند که این مساله نشان از اهمیت ریشهای نقد و مناظره در بیانات رهبر معظم انقلاب است و ما نیز باید با ترویج فرهنگ نقد، مناظره و گفتگو از دانشگاه و ترویج آن به بطن دانشگاه گامهای موثری در اعتلای فرهنگ نقد و گفتگو در جامعه برداریم.
وی با تاکید به اینکه اکثر مشکلات و تضادهای جامعه در هر سطح و طبقه اجتماعی ریشه در فقدان تحمل نقد و نبود فرهنگ مناظره میباشد اظهار کرد: با گفتگو و بحث و بررسی پیرامون مساله بوجود امده بین طرفین درگیر، شفافیت در کنح مسایل پیش میآید که زمینهای برای رشد جامعه فراهم میآورد.
دکتر رستم زاده گفت:حتی در قرآن کریم نیز به شیوه جدل و بحث را در صورتی که به بهترین شکل باشد تایید کرده و در آیه ۱۲۵ سوره نحل شیوه تربیتی دعوت پیامبر اکرم (ص) را بر مبنای جدل و مناظره قرار داده است.
در ادامه معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاهها به بیان نکته نظرات پیرامون برگزاری هر چه کیفیتر این دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویی در استان پرداختند.
دانشجویان علاقمند جهت ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به دفتر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی به آدرس ارومیه، خیابان شهید بهشتی، انتهای کوی منصور افشار، ساختمان جهاد دانشگاهی مراجعه و یا با شماره ۳۳۴۴۴۰۷۰ تماس حاصل نمایند.
انتهای پیام/م