شهردار چابهار گفت: بنادر مهم و استراتژیک چابهار و کنارک با وجود اتصال به آب‌های آزاد اقیانوس هند و با گذشت سال‌ها هنوز سامانه پیش بینی وقوع سونامی را ندارند و خطر جدی این ۲ بندر را تهدید می‌کند.

بندر استراتژیک چابهار سامانه پیش بینی سونامی نداردبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمدیونس حقانی شهردار چابهار  اظهار داشت: مقابله با هر گونه حوادث نظیر سیل، زلزله و سونامی نیازمند امکانات و تجهیزات لازم است که چابهار با توجه به محرومیت‌ها در هنگام وقوع هرگونه حوادث با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.

وی بیان کرد: چابهار و کنارک با جمعیت بیش از ۴۰۰ هزار نفر در ساحل اقیانوس هند قرار دارند به همین سبب ضروریست از سامانه هشدار دهنده سونامی برخوردار باشند اینکه چرا تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده جای سئوال دارد.

شهردار چابهار با بیان اینکه خطر سونامی برای شهر ساحلی چابهار بیشتر از سیل است و باید مسئولان آماده مقابله با خسارت‌های سونامی احتمالی باشند، خاطرنشان کرد: ضروریست هر چه سریعتر سامانه هشدار دهنده سونامی در چابهار نصب شود تا با اطلاعات و داده‌های آن بتوان آمادگی لازم را داشته باشیم.

وی بیان کرد: سامانه تشخیص زلزله اقیانوسی در کشور‌های عمان و هند برای پیش بینی سونامی وجود دارد، ولی در چابهار و کنارک چنین سامانه‌ای وجود ندارد و چنانچه سونامی و زلزله‌ای در دریا رخ دهد نمی‌توان وقوع سونامی را برای تخلیه شهر در چابهار و کنارک پیش بینی کرد.

وی با بیان اینکه بایستی سیستم زلزله برای پیش بینی سونامی خریداری ونصب شود، خاطرنشان کرد: با اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان توافقاتی صورت گرفته تا به صورت مشترک با پرداخت هزینه این سامانه از هند یا عمان خریداری و در چابهار نصب و راه اندازی شود.

وی ادامه داد: بیش از ۱۵ تا ۲۰ نقطه حادثه خیز در معرض خطر سیل در شهر و نقاط حاشیه شهر چابهار وجود دارد و کسی به فکر امنیت ساکنان آن نیست.

وی تصریح کرد: امور آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان در ۲۰ سال اخیر هیچ اهمیتی به رعایت حریم و بستر رودخانه‌های سطح شهر و مناطق حاشیه شهر نظیر کمب و مرادآباد نداده و هم اینک صد‌ها منزل مسکونی در این مناطق بدون هیچگونه مهندسی و رعایت الزامات ساختمانی ایجاد شده است.

شهردار چابهار گفت: رودخانه محدوده سطح شهر که از خیابان‌های مختلف بلوچستان، توحید و باغ شهرداری گذر و به دریا کوچک می‌ریزد به مرور زمان عرض آن کمتر و کمتر شده و هم اینک چند متر باقیمانده آن توسط شهرداری دیوار بتنی شده و در آینده کف آن سنگفرش می‌شود، که این مکان در زمان سیل جوابگو حجم بالای آب نیست و ممکن است سیل به خانه‌ها و مراکز تجاری نفوذ کند.
حقانی ادامه داد: وقوع سیلاب برای آب منطقه‌ای چابهار مهم نیست شاید به همین خاطر اهمیتی برای حفظ بستر و حریم رودخانه‌ها قائل نیست و مردم هم به دلیل گرانی زمین مجبور به سکونت در بستر رودخانه شده اند و هیچ دستگاهی ممانعت نکرده است.
وی تصریح کرد: هم اینک ۲ تا سه کیلومتر از مسیر اصلی رودخانه محدوده روستای کمب واقع در حاشیه شهر کاملا با ساخت وساز‌های مختلف ناپدید شده و کسی مسیر رودخانه را تشخیص نمی‌دهد که از کدام طرف بوده است.

وی گفت: خطر سیلاب بیش از ۳۰۰ خانوار با جمعیت بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در محدوده کمب و زیباشهر را تهدید می‌کند و مردم ساکن در مسیر رودخانه در صورت جاری شدن سیل خسارات جبران ناپذیری خواهند دید.

شهردار چابهار ادامه داد: کارشناسان شهرداری نقشه رودخانه در کمب را با استفاده از نقشه زمینی گوگل یافتند و امور آب منطقه‌ای باید در گذشته این محدوده را مشخص و مانع ساخت و ساز در آن می‌شد و مطمئنا اگر سیلابی رخ دهد تلفات جبران ناپذیری رخ خواهد داد.

حقانی به برگزاری جلسات مختلف برای مقابله با سیل و بارندگی‌های روز‌های آینده اشاره و خاطرنشان کرد: ماشین آلات و نیرو‌های این شهرداری در آماده باش هستند.

انتهای پیام/ع

بندر استراتژیک چابهار سامانه پیش بینی سونامی ندارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار