رسانههای خارجی و به خصوص BBC از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون با دروغپردازی و جعل سند تلاش داشتند تا به تحریف انقلاب اسلامی و شخصیت امام خمینی (ره) و چهرههای مبارز بپردازند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» که بعد از ۲۲ بهمن ۹۷ و از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی منتشر شد، سرآغاز فصل جدیدی در جمهوری اسلامی ایران است، فصلی که از این پس باید با امید و تکیه بر جوانان بر مشکلات گذشته و ناکامیها غلبه کرد و این کار جز با شناخت نقاط ضعف و قوت ۴۰ ساله انقلاب میسر نمیشود.
در راستای تبیین این بیانیه، در سلسله گزارشهایی به بررسی بندهایی از این بیانیه میپردازد تا شناخت رهنمودهای رهبر انقلاب در شروع فصل جدید جمهوری اسلامی راحتتر صورت گیرد.
در ادامه گزارشی را با موضوع تحریفات و دروغپردازیهای رسانهای دشمنان میخوانید:
امام خامنهای در بیانیه گام دوم انقلاب ضمن تاکید بر ضرورت شناخت درست گذشته و درس گرفتن از تجربهها نوشتند: «دشمنان انقلاب با انگیزهای قوی، تحریف و دروغپردازی دربارهی گذشته و حتی زمان حال را دنبال میکنند و از پول و همهی ابزارها برای آن بهره میگیرند. رهزنان فکر و عقیده و آگاهی بسیارند؛ حقیقت را از دشمن و پیادهنظامش نمیتوان شنید.»
به عقیده امام خامنهای یکی از اهداف دشمنان تحریف حقایق و تاریخ است و در این راستا اگر در داخل کشور کسی حقایق جنگ، انقلاب و اسلام را تحریف کرده، دشمنان و دستگاههای تبلیغاتی او را تشویق کردهاند. رهبر معظم انقلاب هشدار دادهاند که حقیقت را از دشمن و پیاده نظامش یعنی دستگاههای تبلیغاتی و رسانهای نمیتوان شنید.
رهبر معظم انقلاب در مورد جریان رسانهای دشمن گفته است که همت این جریان رسانهای این است که بر روی یک نقاطی تکیه کند که جمهوری اسلامی را میتواند زمینگیر کند؛ مثلاً ایجاد یاس، نقاط منفی را درشت کردن، نقاط مثبت را به کلی حذف کردن. ایشان عدم انعکاس راهپیمایی روز قدس توسط بیبیسی را نمونهای از سیاستهای رسانهای دشمن ذکر و تاکید میکنند که نگاه به جریان رسانهای دشمن باید سوظنآمیز باشد.
یکی از مهمترین تحریفات تاریخی که مورد واکنش مقام معظم رهبری قرار گرفته، تحریف شخصیت امام خمینی (ره) است. ایشان در بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در سال ۱۳۹۴ در این رابطه ضمن برشمردن عوامل خارجی و داخلی تحریف بیان داشتند: «.. تحریف شخصیّت امام، تحریف راه امام و منحرف کردن مسیر صراط مستقیم ملّت ایران است. اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملّت ایران سیلی خواهد خورد.»
در ادامه به بازخوانی برخی از تحریفات تاریخی و دروغپردازیهای رسانهای و تبلیغاتی دشمنان که بعضی از آنان در رابطه با شخصیت امام خمینی (ره) نیز است، میپردازیم.
بیبیسی که به تعبیر امام خامنهای بنگاه خبرپراکنی انگلیس است، یکی از رسانههایی است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز به دروغ پردازی و تحریفهای متعددی در حوزه تاریخ و... در قالبهای مختلف خبری و مستند پرداخته است. نمونههای اخیر آن نیز گزارشی با موضوع ماموریت ژنرال هایزر به ایران در آستانه وقوع انقلاب اسلامی و مستند "بهتان برای حفظ نظام" بود.
در این مستند ادعا میشود که جمهوری اسلامی بر پایه فقه اسلامی، معتقد است برای حفظ نظام، میتوان به مخالفان انواع تهمتها را ابراز کرد. سازنده این مستند، استفتایی را به دفتر مراجع مختلف ارسال کرده است. این استفتاء به این شرح است: "آیا مومنانی که غیرت دینی دارند، مجاز هستند برای جلوگیری از تاثیرگذاری رسانههای ضاله بر افکار عمومی و برای آنکه کارکنان و سخنگویان چنین رسانههایی را از چشم مردم و جوانان بیندازند. در مواردی که اطلاعات کافی راجع به مفاسد این کارکنان و سخنگویان وجود ندارد؛ علیه آنها از حربه تهمت (یعنی انتشار مطالبی که لزوما صحت ندارد)، استفاده کنند؟ " ۹ مرجع که به این سوال پاسخ دادهاند، بالاتفاق فتوا دادهاند که تهمت در این موارد جایز نیست. مستند که بهدنبال این است تا نشان دهد از نظر اسلامی، تهمت زدن به مخالفان اسلام اشکالی ندارد، در همان ۵ دقیقه اول نشان میدهد هیچ فقیهی با این شیوه موافق نیست.
بیبیسی همچنین در گزارش ژنرال هایزر، به اسنادی جعلی که ادعا شده بود به تازگی از طبقهبندی خارج شده است، اشاره کرد که در تضاد با خاطرات هایزر و ویلیام سالیوان (آخرین سفیر آمریکا در ایران) بود.
انتشار اسناد جعلی توسط بیبیسی کار تازهای نبود، چراکه در سال ۹۵ نیز این رسانه ادعا کرد که بر اساس سندی که به تازگی از سازمان سیا به دست آورده است، امام خمینی (ره) حداقل دو بار با روسای جمهوری آمریکا تماس برقرار کرده و وعده داده که منافع آمریکا به خطر نخواهد افتاد که یکی از این تماسها در سال ۱۳۴۲ با جان اف کندی و دیگری در روزهای پیش از انقلاب با جیمی کارتر بوده است.
تصویری از سند جعلی BBC در خصوص ادعای پیام امام به کندی و کارتر
این ادعای بیبیسی بلافاصله مورد واکنش رهبر انقلاب و مورخان قرار گرفت. امام خامنهای در این رابطه فرمودند: «انگلیسِ واقعاً خبیث؛ هم در گذشته، از دوران اوایل رژیم طاغوت تا دوران انقلاب، [هم]بعد از دوران شروع انقلاب و پیروزی انقلاب تا امروز، همواره انگلیس با ما دشمنی کرده است؛ حالا هم بهمناسبت سالگرد امام، دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس علیه امام، بهاصطلاح سند منتشر میکند؛ سند منتشر میکند علیه امام بزرگوار، امام پاکیزه و مطهّر! سند را از کجا آوردهاند؟ از مدارک آمریکایی! خب، آمریکایی که هواپیمای مسافری را با قریب سیصد نفر سرنگون میکند، از جعل سند ابائی دارد؟ دشمنیِ انگلیسها اینجوری است.»
عبدالله شهبازی پژوهشگر تاریخ معاصر معتقد است که بیبیسی و دیگر رسانههای خارجی اسناد دستکاری شده و غیر قابل اعتماد را به عنوان اسناد معتبر معرفی میکنند. او سند وابستگی میرزا تقیخان امیرکبیر به دولت بریتانیا، اسناد کودتای ۲۸ مرداد و یادداشتهای روزانه آیرونساید را نمونههای از این قبیل برمیشمرد.
عبدالله شهبازی پژوهشگر تاریخ معاصر معتقد است که بیبیسی و دیگر رسانههای خارجی اسناد دستکاری شده و غیر قابل اعتماد را به عنوان اسناد معتبر معرفی میکند
در رابطه با ماجرای سند وابستگی امیرکبیر، عباس امانت به یادداشتی به خط و زبان انگلیسی استناد کرده که ضمیمه گزارش مورخ ۲۲ نوامبر ۱۸۵۱ کلنل جاستین شیل به لندن است و به عنوان ترجمه نامه امیرکبیر به وزارت خارجه بریتانیا ارسال شده. به عبارت دیگر، نامهای به خط و امضای امیرکبیر در دست نیست. در رابطه با این ادعا این سوال مطرح میشود که اصل نامه ادعایی امیرکبیر به شیل چه شده است؟ چرا چنین سند بااهمیتی را برخلاف رویه رایج دیپلماتهای انگلیسی، شیل برای حفظ در بایگانی وزارت امور خارجه بریتانیا به لندن ارسال نکرده است؟
بعلاوه کسانی که با اسناد تاریخی کار کردهاند میدانند که هر چه مأموران بریتانیا به لندن فرستادهاند الزاماً «سند معتبر» شناخته نمیشود. همچنین هر کس با نثر منشیانه و محکم امیرکبیر آشنایی داشته باشد، به روشنی درمییابد که نوشته نه در شکل نه در محتوا، از امیرکبیر نیست، هر قدر او را درمانده و شکسته فرض کنیم.
در خصوص کودتای ۲۸ مرداد نیز بیبیسی تابستان سال گذشته و در سالگرد این کودتا با انتشار دستنوشتهای بی نام و نشان و با ادبیات امروزی ادعا کرد که آیت الله کاشانی، آیت الله بهبهانی و گروهی از روحانیون از یک منبع نامعلوم پول گرفتند تا در کودتا علیه مصدق شرکت کنند.
سند جعلی BBC که مدعی است آیتالله کاشانی برای کودتا علیه مصدق پول دریافت کرد
یعقوب توکلی پژوهشگر تاریخ معاصر معتقد است که این دست نوشته که از آرشیو اردشیر زاهدی (وزیر خارجه پهلوی و پسر فضلالله زاهدی عامل کودتای ۲۸ مرداد) درآمده جعلی است. او همچنین میگوید: "آنهایی که پول گرفتند مانند شعبان جعفری، منکر پول گرفتن میشوند، اما آنهایی که پولی نگرفتند برایشان سند تنظیم میشود. اصل سند هم ببینید یک کاغذی است که بدون سربرگ نوشته شده و کاملا قلم و ادبیاتش متعلق به امروز است و سند تاریخی نیست و دستنوشته امروزی با هدف تخریب شخصیت مرحوم کاشانی است. "
همچنین بخش دیگری از تحریفات بیبیسی در رابطه با دفاع مقدس است. مستند "دو سرباز" نمونهای از مجموعه تولیدات این رسانه است که در برگیرنده تحریفاتی میباشد. بیبیسی در این مستند ادعا میکند که پس از آزادسازی خرمشهر در سال ۱۳۶۱ که معادله جنگ به نفع ایران تغییر کرد و در بیشتر جبههها نیروهای عراق به پشت مرزهای رسمی دو کشور عقب رانده شدند، صدام حاضر به قبول آتش بس شد، اما امام خمینی این جواب را برای او فرستاد: به صدام میگویم که من یک راه برای تو سراغ دارم و آن راه انتحار است.» در حالی که این سخنان مربوط به اسفند ماه سال ۱۳۶۰ است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/