به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رحمتی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، گفت: بسیاری از ساخت و سازها بر روی مسیلها و در حریم رودخانهها انجام شده که ضروری است بحث بازآفرینی منطبق با آزادسازی مسیلها انجام شود.
وی افزود: گزارشی از سوی شهرداریها در خصوص وضعیت مطالعه آبهای سطحی ارائه شده، ولی مشخص نیست این مطالعات چقدر اجرایی شده است.
وی ادامه داد: شهرداریها باید توجه کنند که موضوع شهرسازی و کارهای عمرانی مطابق با استانداردهای تعریف شده انجام شود.
رحمتی با بیان اینکه باید بخشی از پروژهها بر آزادسازی حریم رودخانهها متمرکز شود، گفت: با توجه به اینکه دوره برگشت سیلها مدت زمان طولانی است و از حافظه انسانی خارج میشود، دخل و تصرف در بسیاری از مسیلها انجام شده و استانداردها رعایت نمیشود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: مهرانه رود ضمن اینکه میتواند محور قوی شهری برای شهر تبریز باشد؛ در عین حال میتواند به یک تهدید تبدیل شود.
وی گفت: بسیاری از ابنیههای تاریخی و موزهها در حریم این رودخانه شکل گرفته که ضروری است تمهیدات لازم پیش بینی شود.
وی اظهار کرد: متاسفانه در برنامههای توسعه شهری و طرحهای جامع شاهد هستیم که بسیاری از این مسیلها تبدیل به خیابان شده است.
رحمتی گفت: حوزه آبریز مسیلها باید متناسب با کانالهای احداث شده در داخل شهرها باشد.
وی با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل در طراحیها و ساخت و سازها باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: در بحث احداث ساختمانهای عمومی باید پدافند غیرعامل مد نظر قرار گیرد و در جانمایی سازهها دقت بیشتری شود تا در مسیر سیلابها احداث نشود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی همچنین از رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خواست تا اعتبارات لازم برای تکمیل پلهایی که از محل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ ساخته و نیمه کاره مانده را تامین کند.
انتهای پیام/ش