به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان ، محمد حیدری شامگاه دوشنبه در جلسه بررسی و مکانیزم ارزیابی خسارات سیلاب و بارندگیهای اخیر در سالن جلسات فرمانداری اظهار کرد: بر اساس آمارهای سازمان هواشناسی در سال ۹۷، یکهزار و ۳۰۰ میلیمتر بارندگی در شهرستان دزفول ثبت شده که این میزان در ۷۰ سال اخیر در دزفول بی سابقه بوده است.
وی افزود: این حجم از بارشها باعث تولید و جمع شدن بیش از ۱۸ هزار مترمکعب آب در پشت سد دز شد که از این میزان آب صرفاً ۳۰ درصد آن در رودخانه دز جاری شده به گونهای که همواره خروجی سد دز بر مبنای این ۳۰ درصد تنظیم میشد؛ بنابراین ۷۰ درصد آن نیز مدیریت شده است.
سرپرست فرمانداری دزفول با اشاره به حجم عظیم این میزان آب مدیریت شده است، عنوان کرد: به جرأت باید گفت که مدیریت بحران شهرستان با همکاری مدیریت بحران استان یک مدیریت عالمانه، عاقلانه و مدبرانه در این روزها انجام داد به گونهای که با وجود عظمت حجم آب پشت سد دز، هیچگونه خسارت جانی به بار نیامد.
حیدری، دبی حال حاضر رودخانه دز را یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه برشمرد و گفت: تا اطلاع ثانوی رودخانه دز با این میزان دبی خواهد بود و ستاد مدیریت بحران شهرستان نیز با توجه به بارندگیهای آتی همچنان در حالت آماده باش ۱۰۰ درصد است.
وی با اشاره به تداوم عملیات ترمیم و مستحکم سازی سیل بندهای منطقه زاویه تصریح کرد: تخلیه و استقرار اهالی و دامهای روستاهای در معرض خطر انجام شده و نگرانی از جهت آبگرفتگی روستاهای زاویه حمودی و عزیب وجود ندارد.
سرپرست فرمانداری دزفول از تلاشها و مساعدتهای اهالی روستاهای زاویه، جوانان بسیجی و سایر مردمانی که به صورت خودجوش در روند ترمیم سیل بندها طی روزهای اخیر به میدان آمدند، تقدیر کرد.
حیدری در ادامه شرایط خوزستان را همچنان اضطراری برشمرد و گفت: مقامات عالی دولت با حضور در استان و شهرستان نسبت به پیگیری برای پرداخت خسارات سیلاب ۹۵ و سیلاب سال جاری تعهد دادند؛ بنابراین در این راستا تمامی بخشداران، شهرداران و رؤسای ادارات دزفول باید به صورت کارشناسانه و دقیق برآورد خسارات داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت معیشتی مردم و شرایط اقتصادی دولت لازم است این برآورد خسارات کاملاً واقع بینانه باشد تا حقوقی از مردم و دولت تضییع نشود؛ ضمن اینکه در این میان باید هوشیار باشیم و کاملاً بر اساس مستندات اعلام خسارت کنیم تا عدهای از این فرصت سو استفاده نکنند.
حیدری با بیان اینکه بارندگیهای شدید در سال ۹۷ بالغ بر ۲۶۴ میلیارد تومان به زیرساختهای شهرستان دزفول در تمام ابعاد خسارت وارد کرده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز بارندگیهای شدید و سیلاب خسارات عظیمی به زیرساختهای شهرستان وارد کرده که این خسارات باید توسط مدیران ادارات و با نظارت بنده در کمیتههای مختلف بررسی و به صورت جامع و کامل در سریعترین زمان ممکن به استان ارسال شوند.
وی توضیح داد: لازم به ذکراست که شهرستان دزفول نسبت به سایر شهرستانهای استان از شرایط بهتری در زمینه میزان خسارات وارده بهره میبرد و ستاد مدیریت بحران استان اطمینان خاطر دارد که شهرستان دزفول با استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای موجود میتواند به خوبی همچون روزهای گذشته به جنگ با آب برود.
سرپرست فرمانداری دزفول تاکید کرد: قطعاً در کنار برآورد دقیق خسارات وارده به زیرساختهای شهرستان در فروردین ماه جاری، اعتبارات لازم برای لایروبی، احداث سیل بندهای جدید با ایده و متریال جدید و با مقامت در برابر دبی بیش از پنج هزار مترمکعب و سایر اقدامات فنی لازم برای بستر رودخانه نیز برآورد خواهد شد.
حیدری بیان کرد: طی ۲۰ روز اخیر در حوزه آب جنگیدیم و اکنون باید در حوزه دریافت اعتبارات نیز به صورت جهادی تلاش کنیم تا شاهد گشایشهای اعتباری متناسب با خسارات باشیم هر چند سفر مقامات عالی کشور به خوزستان و تأکید آنها بر لزوم تسریع پرداخت خسارات تا حد زیادی همه ما را امیدوار کرده تا شاهد بدعهدیهای سیلاب سال ۹۵ نباشیم.
وی در ادامه با تقدیر از تلاشهای جهادی ارتش، سپاه، هلال احمر و نیروی انتظامی شهرستان طی روزهای اخیر در راستای کمک به اهالی روستاهای در معرض خطر، اظهار کرد: ستاد اربعین شهرستان نیز در زمینه پخت غذای گرم و توزیع میان مردمان اسکان داده شده در کمپها به صورت روزانه تلاش میکند ضمن اینکه ستاد اجرایی فرمان امام نیز مقادیر قابل توجهی مواد غذایی تقبل کرده است.