به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، مجید علی پور مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد گفت: غنی شدن مراتع در بهار امسال باعث افزایش تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد و به حداقل رسیدن استفاده از علوفه دستی میشود.
وی اضافه کرد: براساس برآوردهای کارشناشی، امسال یکهزار و ۵۰۰ تن به تولید گوشت قرمز استان افزوده خواهد شد.
علی پور ابراز داشت: پارسال عشایر کهگیلویه و بویراحمد هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت تولید کردند.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کاهش چشمگیر بیماریهای دامی از دیگر مزایای بارشهای بهاره در مناطق عشایری این استان است.
به گفته علی پورهم اکنون وضعیت بسیار خوبی از نظر علوفه و آب در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد حاکم است و امسال پس از چند سال کوچ بهاره به موقع انجام میشود.
وی بیان کرد: امسال کوچ عشایر به مناطق ییلاقی از پانزدهم اردیبهشت در مناطق قشلاقی آغاز خواهد شد.
علی پور بیان کرد: برنامه ریزیهای لازم برای انجام کوچ بهاره عشایر این استان هم اکنون در دست انجام است.
مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیل و بارندگیهای اخیر، در برآورد اولیه ۹۵ میلیارد و ۳۹۵ میلیون ریال در بخشهای مختلف به عشایر این استان خسارت وارد کرده است.
علی پور اظهار داشت: در سیلاب روزهای اخیر در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد ۲ هزار و ۱۳۰ کیلومتر جاده دسترسی، ۶۰ دهنه پل و ۵۱ مورد آبنما آسیب دید.
وی افزود: همچنین در این مدت ۱۲۸ تخته چادر، ۶۳۶ فضای مسکونی، ۱۹ ایستگاه پمپاژ، ۶۱ مورد منبع ذخیره آب و ۱۴ هزار متر شبکه انتقال آب در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد دچار خسارت شد.
علی پور بیان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده ۶۰۰ دام سبک راس دام سنگین در مناطق عشایری استان از بین رفتند.
ایل راههای عشایری کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۹ هزار کیلومتر طول دارد.
جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد با یکمیلیون رأس دام سبک و سنگین، ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار نفر عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تا ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه امروز یکشنبه ۱۲۰۱.۱ میلیمتر باران در یاسوج باریده است.
ولی بهرهمند اظهار داشت: میزان بارندگی سال زراعی ۹۷-۹۸ به ترتیب در سی سخت ۱۰۶۰.۸، دهدشت ۸۱۶.۶، امامزاده جعفر ۷۶۰، دوگنبدان ۶۶۶.۳ و لیکک ۶۸۴.۲ میلیمتر بوده است.
وی افزود: میانگین میزان بارندگی کهگیلویه و بویراحمد در سال زراعی ۹۷-۹۸ تاکنون ۸۶۳.۶ میلیمتر بوده است.
بهرهمند بیان کرد: در کل سال زراعی گذشته در یاسوج ۴۲۴.۱، در سی سخت ۴۸۴، دهدشت ۲۸۳، دوگنبدان ۱۷۹.۳، لیکک ۳۱۱.۱ و در امامزاده جعفر ۱۷۶.۸ میلیمتر باران بارید.
وی ادامه داد: میانگین بارشهای سال زراعی گذشته تا ۱۷ فروردین حدود ۱۹۷.۳ میلیمتر بوده است.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: فردا دوشنبه آسمان کهگیلویه و بویراحمد نیمه ابری تا ابری، در بعضی ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید، در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش بینی میشود.
سالهایی که کمتر از میانگین بلند مدت در منطقهای باران ببارد را خشکسالی و بیشتر از این میانگین را ترسالی میخوانند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
انتهای پیام/غ