به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی و وب سایتهای آگهی؛ آگهیهایی با موضوع فروش چادرهای امدادی جمعیت هلال احمر منتشر شده است که این اقلام را به صورت آکبند یا در حد نو به فروش میرسانند.
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره با فروش این اقلام اظهار کرد: ورود و خروج این چادرها کنترل میشود و این چادرها قابل خرید و فروش نخواهد بود. معمولا مردم استان کرمانشاه دست به این اقدام میزنند.
بیشتر بخوانید؛ طراحی چادرهای امدادی هلال احمر تغییر کرد/ طرحی برای مقابله با باد و باران
نکته جالب در اظهارات رئیس سازمان امداد و نجات این است که این آگهیها مربوط به استان کرمانشاه است. به هنگام وقوع زلزله کرمانشاه توسط جمعیت هلال احمر تعداد کثیری از این چادرها در بین مناطق زلزله زده که خسارتهای زیادی به بار آورد، توزیع شد.
عده زیادی از مردم این استان مدتهای طولانی در برف و سیل درحالی که خانه خود را از دست داده بودند در این چادرها اسکان داده شدند و حالا که نزدیک به دو سال است از زلزله کرمانشاه میگذرد و به نظر میرسد نیازی به این چادرهای امدادی ندارند و در اقدامی عجیب آنها را در سایتهای پذیرش آگهی همچون دیوار به فروش میرسانند.
سایت دیوار هم در مقابله با این فروشهای غیرقانونی شب گذشته این واکنش را نشان داد و اعلام کرد: دقایقی پس از انتشار خبر «فروش چادرهای #هلال_احمر در سایت دیوار» ۴۰ عدد آگهی با این عنوان، برای جلوگیری از سوءاستفاده از اموال دولتی و همچنین کاهش آلام سیلزدگان غرب کشور از سایت دیوار حذف شد و دیگر هیچ آگهی با این محتوا اجازه انتشار نخواهد یافت.
چادرهای امدادی جمعیت هلال احمر که از بودجه عمومی مردم و کشور برای تسکین آلام بشر توزیع شده در این وب سایت با قیمتهای نزدیک به یک میلیون تومان به فورش میرسید.
اکنون که از زلزله کرمانشاه میگذرد و دیگر شاید نیازی به این چادرهای استفاده نشده یا حتی شده نیست؛ چند کیلومتر آن طرفتر در لرستان بهشدت این نیاز احساس میشود.
جمعیت هلال احمر هم در پی آگهی فروش چادر و برخی اقلام امدادی در سایت های فروش اینترنتی با ارائه توضیحاتی به این موضوع واکنش نشان داد و در اطلاعیهای اعلاک کرد: هلال احمر در بحرانها و حوادث این اقلام را بر اساس تعداد خانوارهای آسیب دیده بصورت رایگان توزیع میکند و این چادرها نیز همانند سایر اقلام امدادی و زیستی هلال احمر غیرقابل فروش است.
البته در برخی نقاط و شرایط خاص (مثل حوادث بزرگ نظیر زلزله کرمانشاه، بم و…) بنا به دلایل متعدد، عدم امنیت و هرج و مرج در منطقه و درخواستهای فراوان ممکن است اینگونه اقلام بعضا بیشتر از نیاز توزیع شود.
در هر حال و به هر دلیلی ممکن است هموطنان دریافت کننده این اقلام نسبت به فروش سهمیه خود اقدام کنند. این اتفاق اگر چه از نظر ما مطلوب نیست، اما روش مشخصی برای نظارت و کنترل آن نیز وجود ندارد.
جمعیت هلال احمر امیدوار است هموطنان دریافت کننده اقلام طبق شرایط و دستورالعمل ها و رعایت ملاحظات اخلاقی-اجتماعی از آنها برای خود و خانواده شان استفاده کنند و یا در صورت عدم نیاز آنها را به رایگان در اختیار سایر خانواده های نیازمند قرار دهند.
انتهای پیام/
دلیلی وجود نداره این کارو انجام بدن وبعد با وجوه نقد بیان به سیل زده ها کمک کنن زلرله زده های بیچاره که عزیزشون رو از دست دادن وتمام خونه وزندگیشون رو ازدست دادن وامیدی هم برای ادامه زندگی ندارن اینکارو نکردن
اگه از روز اول به دزدی هایی که انجام شد رسیدگی میشد این اتفاق نمیافتاد
باید اینطوری اموال عمومی رو بدزدند
مگه الان اونجا همه خونه هاشون رو بازسازی نمی کنند خب خیلی راحت میتونن برن به عنوان کارگر سرکار همه که بدبخت و ندار نیستند
من یه زمانی میرفتم اب حوض می کشیدم و برفهای روی سقف مردمو پارو میکردم الان خدا رو شکر هم درس خواندم هم تخصص دارم هم کار پر درامد
اگر این اتفاق در چین افتاده بود با متخلفان چه برخوردی می شد؟
من به شخصه فکر نمی کنم اون کسی که یک بار مصیبتی مثل زلزله و یا سیل را دریافت کرده حاضر شود چنین کاری انجام دهد
ولی بعضی وقت ها اخباری میشنویم که مثلا فلان جا به کامیون های حمل کمک های مردمی حمله شده و محتوی آن غارت شده است.
البته این یک فکر خام است.
ولی اگر محل زندگی این فروشنده ها رصد شود ممکنه سرنخ ها قابل توجهی بدست آید.
این چادرها از پول بیتالمال تهیه شده