فراموش کردن پروردگار و کوتاهی در ذکر و یاد او از جمله بدترین نوع نسیان محسوب می شود که شاید بتوان گفت سبب خانه خرابی هر فردی می شود و اکثر مسلمانان سعی می کنند تا گرفتار چنین شرایطی نشوند. اما به راستی چطور انسان خدا را از یاد می برد و چه عاقبتی در انتظار اوست؟!
امروز باشگاه خبرنگاران جوان اقدام به جمع آوری مطالبی پیرامون این موضوع کرده است که پیشنهاد می کنیم مطالعه آن را از دست ندهید.
اختلال حافظه که همراه با اختلالات چشمگیر کارکردهای شناختی نباشد را می توان اختلال فراموشی دانست که ویژگی اصلی آن مختل بودن حافظه است که سبب افت کارایی شغلی فرد میشود.
این مطلب را از دست ندهید: آیا خدا مرا فراموش کرده است؟
البته، باید توجه داشت که اگر فراموشی همراه با اختلال بارز هوشیاری باشد، تشخیص دلیروم مطرح میشود و چنانچه کارکردهای شناختی فرد به تدریج مختل شود، تشخیص دمانس باید در اولویت قرار گیرد.
فراموش کردن خدای متعال، بدترین نوع نسیان محسوب می شود که این قسم از فراموشی از خطرناکترین انواع فراموشی به شمار میآید؛ چرا که که سر منشأ همه گرفتاریها و سقوط در تباهیهاست.
این چنین انسانی که به خدای متعال باور و توجهی ندارد برای نیل به خواستههای شیطانی و شهوانی خود به هر کار دست خواهد زد.
در مقابل ما وظیفه داریم ذکر و یاد خدا را همواره در دل خود و دیگر افراد جامعه زنده نگه داریم.
این مطلب را از دست ندهید: همه چیز درباره ذکر و آثار آن / چرا باید ذکر گفت؟
همانطور که خداوند میفرماید: "همانها که خدا را در حال ایستاده و نشسته، و آن گاه که بر پهلو خوابیدهاند، یاد می کنند. "
زنده کردن یاد خدا به هر نحو ممکن است و لازم نیست که حتما به نحو خاصی باشد، ولی با وجود این در دین برای زنده کردن یاد خدا اسباب و روشهای خاصی نیز معرفی شده است از جمله:
[انعام/۴۴](آری) هنگامی که (اندرزها سودی نبخشید، و) آنچه را به آنها یادآوری شده بود فراموش کردند، درهای همه چیز (از نعمتها) را به روی آنها گشودیم تا (کاملا) خوشحال شدند (و دل به آن بستند) ناگهان آنها را گرفتیم (و سخت مجازات کردیم) در این هنگام، همگی مأیوس شدند (و درهای امید به روی آنها بسته شد).
یکی از پیامدهای فراموشی خدای متعال در زندگی دنیایی محرومیت از رحمات و الطاف الهی است. وقت که انسان در زندگی خود صاحب نعمت را فراموش نماید نباید انتظار یاری و کمکی از او داشته باشد.
این مطلب را از دست ندهید: سؤال و جواب در قیامت برای چیست؟
[طه/۱۲۴]و هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی (سخت و) تنگی خواهد داشت و روز قیامت، او را نابینا محشور میکنیم!
[اعراف/۱۶۵]، امّا هنگامی که تذکراتی را که به آنها داده شده بود فراموش کردند، (لحظه عذاب فرا رسید و) نهی کنندگان از بدی را رهایی بخشیدیم و کسانی را که ستم کردند، بخاطر نافرمانیشان به عذاب شدیدی گرفتار ساختیم.
یکی از بدترین و سخترین پیامدهای فراموشی خدا در زندگی همراهی و دوستی با بدترین موجودات عالم هستی است همراهی و دوستی بسیار دردناکی که موجب گرفتار شدن در عذابهای فوق طاقت میشود.
[زخرف/۳۶]و هر کس از یاد خدا رویگردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست.
[طه/۱۲۴]و هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی (سخت و) تنگی خواهد داشت و روز قیامت، او را نابینا محشور میکنیم!
همچنین در متون روایی٬ از امام علی علیه اسلام روایت بسیار زیبایی در خصوص پیامدهای فراموش خدای متعال بیان شده است:
هر که فراموش کند خدای سبحانه را فراموش او گرداند خدا نفس او را و کور گرداند دل او را
انتهای پیام/