رضا اردکانیان وزیر نیرو در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف برق در کشور اظهار کرد: در بخش مدیریت مصرف بخش عمده اجرای برنامه ها بر عهده مشترکان است و در صورتی که عادتهای مصرف صحیح نباشد، امکان تامین برق پایدار در شبکه میسر نخواهد شد.
وزیر نیرو تصریح کرد: نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای جهان امکان تولید برق بدون رعایت ضوابط همپای مصرف وجود ندارد. در کشور ما میزان مصرف طی ده سال، دو برابر میشود که درصورت ادامه این روند با توجه به هزینههای سنگین، امکان سرمایه گذاری مجدد در بخش تولید نخواهد بود.
وی ادامه داد: اقداماتی از سوی وزارت نیرو برای تامین برق در سال ۹۸ صورت گرفته است و مردم نیز باید با مدیریت مصرف در این برنامه ها مشارکت داشته باشند.
وزیر نیرو با اشاره به افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بیان کرد: وزارت نیرو اقداماتی را برای افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف در ابتدای فصل گرما انجام داده است که اطلاع رسانی در مورد نحوه اجرای این طرح به مشترکان صورت خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: ۵۰ درصد نیروگاههای تولید برق کشور فرسوده اند/سرمایه گذاری در صنعت برق متناسب با رشد مصرف نیست
اردکانیان تصریح کرد: هدف وزارت نیرو از افزایش قیمت برق مشترکان پرمصرف، بالارفتن درآمد این وزارت خانه نیست و در تلاش هستیم با اصلاح تعرفه این مشترکان، مدیریت مصرف را اعمال کنیم.
وزیر نیرو بیان کرد: مدیریت مصرف اقدامی جمعی است که نیازمند مشارکت همه آحاد مردم است و در این میان نقش رسانههای جمعی در الگوسازی اهمیت ویژه دارد.
وی افزود: اگر بخواهیم برق واحدهای صنعتی، کشاورزی و بیمارستان قطع نشود نیازمند کار جمعی و مدیریت مصرف هستیم که در این زمینه بر هوشمندی و اخلاق مداری هموطنان حساب ویژهای کرده ایم.
عضو کابینه دولت با اشاره به الگوی صحیح مصرف آب و برق در کشور اظهار کرد: الگوی صحیح ماهانه مصرف آب برای یک خانواده ۴ نفره ۱۵ هزار لیتر است . همچنین الگوی مناسب برای مصرف برق در مناطق عادی ۳۰۰ کیلووات ساعت و در مناطق گرمسیری ۲ هزار کیلووات است.
اردکانیان در پایان گفت: جزئیات الگو و میزان مصرف صحیح آب و برق تا قبل از تابستان به اطلاع مردم خواهد رسید و با کمک هم در پایان تابستان نشان خواهیم داد که پیک مصرف برق چقدر کاهش یافته است.
انتهای پیام/
همه چیز ده برابر شده
آقای وزیر آیا بنظر شما یک مسئول آن هم در سطح رئیس وزارت خانه ی کشور نباید حرفش سنجیده، حساب شده و بجا باشد؟ آیا صحبت از بالا بردن تعرفه های انرژی آن هم در این بحران سیل که باعث وبانی آن بی برنامگی وزارت خانه شماست، سنجیده و بجاست؟
اگر سد معشوره احداث می شد این سیلاب مخرب را مهار می کرد و جلو خسارات را می گرفت و گردشگری منطقه را رونق می بخشید و برق پاک در اختیار شبکه قرار می داد
آنچه که به موازات درست مصرف کردن بسیار لازم و روری است ، صرفه جویی در هزینه های تولید و توزیع انرژی برق است که آنچه به وضوح مشاهده می شود ریخت و پاش در این بخش است و نیروها و منابع انسانی بسیار زیادی هم در ادارات توزیع برق و حتی تولید برق بدون بازدهی حضور دارند و هزینه های تولید و توزیع نیروی برق را بشدت بالا می برند.
مملکت را آب برد متاسفانه مدیریت ضعیف نمیتواند این آبها را مهار کند و رها سازی میکنن تو زمینهای کشاورزی و محصولات را از بین میبره بعد ازین طرف از بودجه خود مردم بر میدارن خسارت پرداخت میکنن بعد هم تصمیم میگیرن بهای مصرف آب و برق را اضافه کنن.
یعنی بیش از ۴ نفر ممنوع هست ؟