به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، دیوید کوهن، معاون سابق رئیس سازمان جاسوسی سیا و معاون سابق خزانهداری آمریکا با انتشار یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست با اشاره راهبرد تحریمی دولت ترامپ علیه ایران، روسیه، کره شمالی و ونزوئلا تشریح میکند چرا تحریمهای گسترده واشنگتن علیه این کشورها ناکارآمد است.
کوهن در ابتدا به توییت ۲۲ مارس دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره تحریمها علیه کره شمالی اشاره میکند و مینویسد: ترامپ با این توییت دستور «صرفنظر» کردن از تحریمهای کره شمالی را صادر کرد، اما مشخص نیست آیا منظورش صرفنظر از تحریمهای آینده علیه پیونگیانگ است یا تحریمهایی که درست یک روز پیش علیه این کشور اعمال شده بود. این توییت منعکسکننده آشفتگی در فرآیند امنیت ملی آمریکا و نشاندهنده مشکلی بزرگتر در رویکرد تحریمی دولت ترامپ است.
او تأکید میکند «علیرغم استفاده گسترده از تحریمها علیه کره شمالی، ایران، روسیه و ونزوئلا، این تحریمها در حل هیچ کدام از چالشهای امنیت ملی آمریکا عملکرد خوبی نداشته اند».
معاون سابق وزارت خزانهداری آمریکا در توضیح ناکارآمدی سیاست تحریمی این کشور مینویسد: «مشکل در کمکاری وزارت خزانهداری نیست که با سرعت بالا تحریمهای مبتکرانهای را طراحی و اجرا میکند، اما تحریمها اکسیری نیست که با استفاده گسترده از آن به صورت سحرآمیزی بتوان نتایج دلخواه در سیاست خارجی را به دست آورد».
این مقام آمریکایی ضمن انتقاد از بیتوجهی دولت ترامپ به شرایط تأثیرپذیری بیشتر تحریمها علیه کره شمالی، روسیه و ونزوئلا درباره ناکاآمدی تحریمها در ایران مینویسد: «برگشت یکجانبه تحریمهای گسترده آمریکا علیه ایران پس از خروج ترامپ از برجام بر اقتصاد ایران تأثیراتی داشته است اما با وجود مقاومت اتحادیه اروپا و دیگر اقتصادهای بزرگ در مقابله با تحریمهای آمریکا، تهران به احتمال زیاد در برابر این تحریمها مقاومت میکند. این اتفاق به این دلیل رخ خواهد داد که تحریمها در در دستیابی به هدف آشکار ترامپ، یعنی تغییر نظام ایران، نامناسب است».
دیوید کوهن در ادامه به ناکارآمدی راهبرد تحریمی دولت آمریکا علیه روسیه و ونزوئلا میپردازد و تأکید میکند: «استفاده گسترده از تحریمهای یکجانبه برای دستیابی به اهداف نامشخص و دستنیافتنی به احتمال زیاد قدرت تحریمها را تضعیف میکند، زیرا کشورهای دیگر راهکارهایی را طراحی میکنند تا از دلار و نظام مالی آمریکا دوری کنند؛ و این خطر به خصوص زمانی بیشتر میشود که تحریمها بر اساس هوا و هوس رئیسجمهوری وضع شوند که (به ناگهان) عاشق یا فارغ از عشق اهداف تحریمی میشود».
انتهای پیام/