به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاههای نظامی آمریکا از ژاپن گرفته تا آلمان و غرب آسیا در سراسر جهان مستقر شده است. این سوال در اذهان نقش میبندد که چه تعداد پایگاههای نظامی متعلق به آمریکا وجود دارد؟
راهبردهای آمریکا در تلاش برای توجیه مداخلات نظامی خود با ساخت پایگاههای نظامی در نقاط مختلف جهان، بزرگترین تقلب در تاریخ آمریکا به شمار میآید که به بهانهی دروغین به اصطلاح " جنگ جهانی علیه تروریسم " صورت گرفته است.
وبسایت پلیتیکو در خصوص تعداد پایگاههای آمریکا در کشورهای مختلف مینویسد: با اینکه آمریکا صدها پایگاه نظامی خود را در عراق و افغانستان تعطیل کرده، اما همچنان ۸۰۰ پایگاه نظامی دیگر از پایگاههای عظیم «آمریکای کوچک» تا پایگاههای راداری کوچک، در بیش از ۷۰ کشور جهان دارد.
بیشتر بخوانید:از «هریر» تا «کرکوک»؛ نظامیان آمریکا در عراق به دنبال چه می گردد؟
نویسنده با بیان اینکه کشورهای فرانسه، انگلیس، روسیه روی هم رفته ۳۰ پایگاه نظامی در بیرون از مرزهای خود دارند تخمین میزند که هزینه سالانه نگهداری این پایگاهها و نیروهای نظامی آنها در سال ۲۰۱۴ بین ۸۵ تا ۱۰۰ میلیارد دلار بوده که این هزینه در جمع با هزینه پایگاهها و نیروهای نظامی در مناطق جنگی بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است.
قانون اساسی هندوراس حضور دائمی نیروهای خارجی در این کشور را ممنوع کرده، اما نیروهای نظامی آمریکا از سال ۱۹۸۲ تا کنون در «پایگاههای موقتی» حضور خود را در این کشور ادامه دادهاند، مقامات هندوراس با اصطلاح «پایگاه موقت» میتوانند مدعی شوند که هیچ گونه پایگاه آمریکایی در این کشور وجود ندارد؛ بسیاری بر این عقیدهاند که نیروهای نظامی آمریکا در کودتای نظامی ۲۰۰۹ هندوراس نقش داشتهاند.
بنا به گزارشها آمریکا از یک میلیون و چهارصد هزار سرباز آماده به خدمت خود، نزدیک به ۳۵۰ هزار از آنها را در کشورهای مختلف جهان در ۷۵۰ پایگاه نظامی مستقر کرده است؛ بخش عظیمی از این نیروها در مناطق جنگی خاورمیانه حضور دارند.
قدیمیترین پایگاه هوایی آمریکا در غرب آسیا در بحرین قرار دارد. هماکنون نزدیک به ۷۷ هزار نیروی نظامی در این پایگاه حضور دارند. بیشترین نیروهای هوایی آمریکا در پایگاه هوایی «شیخ عیسی» حضور دارند. در پایگاه هوایی «شیخ عیسی» سامانههای موشکی پاتریوت، هواپیماهای شناسایی و جنگندههای اف-۱۶ و اف-۱۸ نیز مستقر شدهاند.
آمریکا هفت پایگاه نظامی در حوزه خلیجفارس دارد که شامل پایگاه هوایی العدید قطر، پایگاه تومریت عمان، پایگاه ناوگان پنجم بحرین، پایگاه هوایی علی السالم کویت، پایگاه هوایی شیخ عیسی بحرین، پایگاه هوایی احمدالجابر کویت، پایگاه هوایی الظفره امارات است، افزون بر این هفت پایگاه، پایگاههای بگرام در افغانستان و لِمُونیر در جیبوتی هم در فاصلهای نه چندان دور از منطقه خلیج فارس از پایگاههای عمده آمریکا محسوب میشوند.
منبع:میزان
انتهای پیام/