شهردار گنبدکاووس گفت: در جریان سیل اخیر، بیش از سه هزار واحد مسکونی شهروندان این شهر، عمدتا در حاشیه رودخانه گرگانرود دچار آبگرفتگی و خسارت ناشی از ورود سیلاب شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، منصور طعنه گنبدی شهردار گنبدکاووس گفت: شهرداری گنبدکاووس با پیش بینی وقوع حوادث غیرمترقبه همچون سیل، اقدام به بیمه ۲۶ هزار واحد مسکونی و ۶ هزار واحد تجاری سطح شهر گنبد کرده بود که با بروز سیل و وارد آمدن خسارت به شهر، تاکنون سه هزار خانوار با مراجعه به ماموران بیمه مستقر در شهرداری، اعلام خسارت کرده اند.

وی سقف پوشش بیمه منازل و اماکن تجاری گنبدکاووس را ۱۶۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: از این مبلغ ۱۰۰ میلیون بابت جبران خسارت به ساختمان و ابنیه و ۶۰ میلیون ریال نیز برای جبران خسارت اسباب و اثاثیه است.

وی با اشاره به حضور مسئولان بیمه طرف قرارداد و نیز ماموران بیمه از روز‌های اولیه بروز سیل در این شهر، گفت: تا پایان روز گذشته با فعالیت ۵ اکیپ سه نفره از ماموران بیمه، کار ارزیابی خسارات وارده به ۸۵۰ واحد مسکونی شهر گنبدکاووس انجام شده و این ارزیابی هات از امروز با افزوده شدن دو اکیپ دیگر، ادامه دارد.

شهردار گنبدکاووس خاطرنشان کرد: در سیل اخیر ۲۵ درصد از شهر گنبد به مساحت ۴۰۰ هکتار دچار آبگرفتگی شد و ساکنین این مناطق که عمدتا در حاشیه گرگانرود استقرار دارند، دچار خسارات ناشی از سیل شده اند.

وی با بیان اینکه امداد رسانی به شهروندان سیلزده بلافاصله فرکش شهر سیلاب از ماموران شهرداری گنبد و با کمک و همراهی مردم آغاز شده است، از لایروبی و پاکسازی معابر از بقایای سیل و نیز لایروبی و لجن کشی از زیرزمین‌ها و حیاط منازل شهروندان به همراه آبکشی و تخلیه مناطق آبگرفته شهر را از جمله اقدامات انجام شده و در دست انجام شهرداری گنبدکاووس ذکر کرد.

طعنه گنبدی افزود: علاوه بر منازل مسکونی مردم، سیل اخیر در گنبدکاووس به زیرساخت‌های شهر همچون آسفالت معابر، جداول و پل‌ها و نیز تاسیسات شهرداری به مقدار ۱۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

وی اضافه کرد: شهرداری گنبدکاووس از لحظه آغاز طغیان رودخانه‌های چهل چای و گرگانرود که در دو بخش جنوبی و شمالی شهر جریان دارند با استقرار بیل‌های مکانیکی بر روی پل‌های سه مسیر ورودی به شهر و تخلیه درختان و سایر عوارضی که همراه سیلاب می‌آمدند، جریان آب رودخانه‌ها را تسهیل و مانع از انسداد مسیر سیلاب شد که این اقدام در حفظ پل‌های شهر نیز که مجرا‌های ارتباطی به خارج از شهر نیز محسوب می‌شوند، تاثیر بسزایی داشت.

شهردار گنبدکاووس، فقدان سیستم فاضلاب شهری را از جمله کاستی‌های عمده این شهر برشمرد و گفت: فقدان این سیستم باعث اختلاط فاضلاب شهری و آب‌های سطحی در زمان بروز سیلاب می‌شود که علاوه بر انسداد کانال‌های هدایت آب‌های سطحی شهر، از نظر بهداشی نیز می‌تواند مشکل آفرین باشد.

طعنه گنبدی گفت: در جریان سیل اخیر و عوارض ناشی از آن از جمله نشست زمین، خسارت عمده به کانال هدایت آب‌های سطحی منطقه کوی پلیس و چای بویی وارد شد که تخلیه آبگرفتگی این محله را با کندی و محدودیت مواجه کرده و هم اکنون تخلیه آب این محله و انتهای خالد نبی در مراحل پایانی قرار دارد.

انتهای پیام /پ

برآورد خسارت ناشی سیل در گلستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.