به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، وقوع
سیلاب همه ساله سبب ایجاد خسارتهای جانی و مالی بسیار سنگینی در گوشه و کنار دنیا میشود، افزون بر انجام طرحهای عمرانی برای ساخت و توسعه مسیر رودها و جلوگیری از ساخت و ساز در مناطق دارای خطر فرو ریختن سیل از سوی دولت ها، ساکنان شهر و روستاها میتوانند با رعایت نکاتی در زمان ساخت خانه و محل کار خود به مقابله و پیشگیری از غافلگیر شدن در اثر سیل بپردازند.
آشنایی با
نحوه مقابله و مواجهه با سیل میتواند سبب کاهش خطرهای ناشی از این بلای طبیعی و وارد آمدن خسارتهای مادی و معنوی شود، از جمله توصیه مهندسان معمار استفاده از پوششهای سخت در کف خانه و محل کار با موادی همچون بتن به جای استفاده از موادی، چون MDF و گچ است، بتن مقاومت و استحکام بالاتری دربرابر سیل و سرریز شدن آب دارد.
وجود چاهک برای تخلیه آب در خانه به ویژه آشپزخانهها و نیز نصب و انتقال سوکتهای الکتریکی در ارتفاع بالاتری از کف زمین میتواند سبب افزایش ایمنی، جلوگیری از خطر برق گرفتگی و نیز تخلیه فوری فضاهای درونی خانه شود.
در انگلستان به دلیل شایع بودن بروز سیلاب طرح ساخت خانهها یک متر بالاتر از سطح آب مطرح شده است، به این ترتیب آب به میزان کمتری وارد خانه میشود و میزان خسارت کاهش مییابد.
دانشمندان براین باورند که دگرگونیهای اقلیمی سبب افزایش وقایع شدید آب و هوایی شده است، کشورهای جهان در تلاش هستند تا مانع از گرم شدن دمای کره زمین شوند که به گفته آنها این گرما سبب بروز بلایای طبیعی مختلف در کره زمین به ویژه سیل است.
حفاظت از تالابها و کاشت درخت در فضاهای باز نیز میتواند مانع از جاری شدن سیل شود، تالابها مانند اسفنج رطوبت و آب ناشی از سیل را به خود جذب میکند و وجود درخت در مسیر سیل سبب کند شدن سرعت آن و نیز جذب مقداری از آب به وسیله ریشه درختان میشود.
لایروبی رودخانهها نیز میتواند سبب هدایت بهتر آب در مسیرهای مورد نظر و کنترل سیلاب شود.
بهبود وضعیت
خاک در مناطق نیز میتواند سبب جذب بهتر آب و ورود آبهای رها شده به جریانهای زیر زمینی و کاهش خطر بروز سیل و آسیب دیدگی افراد شود.
وجود موانع برای حرکت آزادانه سیلاب نیز میتواند از شدت خطر آن بکاهد، کوه ها، تپه ها، مناطق مرتفع با شیب زیاد همگی موانع طبیعی و فوق العاده اثربخش برای مبارزه با سیل هستند.
منبع: independent
انتهای پیام/