رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: باید فضا را بدهیم دست جوان‌هایی که انرژی، علاقه و باور دارند تا بازتعریف نویی از اهداف انقلاب متناسب با شرایط روز انجام و انرژی جوانی مجدد به انقلاب تزریق شود.


در گام دوم انقلاب نیازمند بازتعریف اهداف انقلاب و تزریق انرژی جوانی هستیم/ رونق تولید داخلی اصلی‌ترین راهبرد در برابر تحریم‌های اقتصادیسردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب گفت: انقلاب اسلامی به سن چهل سالگی رسید و در چهل سالگی دو نظر وجود داشت؛ عده‌ای معتقد بودند که ما باید نگاهی به گذشته و نگاهی به آینده داشته باشیم. نگاه به گذشته کنیم تا ببینیم چه مسیری طی شده است، تا کجا آمده‌ایم و کجا اشکال داشتیم. حضرت آقا فرمودند: ما گوشمان شنواست برای شنیدن آسیب‌ها، اشکالات و ضعف‌هایی که وجود دارد. رهبر انقلاب این را صریحاً فرمودند که اگر در چهل سال گذشته رویکرد، برنامه، تدبیر و استراتژی وجود داشت که امروز نیاز به نقادی و اصلاح دارد، باید آن را اصلاح کنیم؛ مثل آهنگ کنترل جمعیت که نزدیک به ۳۷ سال کشور تصمیم گرفته بود جمعیت را کاهش دهد و در سال سی و پنجم متوجه شد اشتباه کرده است. حضرت آقا در این رابطه در سخنرانی بجنورد فرمودند: «یکی از خطاهائی که خود ما کردیم - بنده خودم هم در این خطا سهیمم - این مسئله‌ی تحدید نسل از اواسط دهه‌ی ۷۰ به این طرف باید متوقف میشد... خود بنده‌ی حقیر هم در این اشتباه سهیمم. این را خدای متعال و تاریخ باید بر ما ببخشد.» یعنی رهبر انقلاب زمانی که فهمیدند یک تصمیمی که نظام گرفته و خودشان هم آن را تایید کرده بودند، اشتباه بود، گفتند آن را برمی‌گردانیم و حتی رسمی و آشکارا فرمودند: «من توبه می‌کنم.»

وی ادامه داد: ممکن است ما در طول انقلاب از ابتدا تا حالا جایی تندروی کردیم و در جایی کندرویی کردیم. این یکی از نکاتی است که در حال حاضر در زمان رسیدن به سن ۴۰ سالگی رسیدیم باید نگاهی به گذشته داشته باشیم و تحلیل کنیم. در رابطه با گذشته این موضوع لازم است که ببینیم نفاط برتر و عوامل موفقیت و عوامل ضعف‌مان چه بوده است، استراتژی موفقیت‌مان چه بوده و استرانژی غلط‌مان چه بوده است. مثلاً اگر دوباره وارد جنگ شویم دوباره مانند قبل می‌جنگیم؟ اگر شرایط امنیتی داشته باشیم مثل گذشته عمل می‌کنیم؟ اگر در فراز و نشیب اقتصادی قرار بگیریم مثل گذشته عمل می‌کنیم؟ باید نگاه کنیم ما در گذشته چه منابع قدرت و موانعی داشتیم که باید از آن‌ها استفاده کنیم.

لزوم ارزیابی گذشته

سردار جلالی در ادامه تشریح کرد: این می‌شود نگاهی به گذشته، یعنی همان تجزیه و تحلیلی که آقا در صحبت‌هایشان فرمودند و با یک نگاه کاملاً روشن و واقع بینانه تأکید کردند که ما آمادگی نقد گذشته را داریم، اما گذشته را نفی نمی‌کنیم. بالاخره انقلابی در دنیا توانسته است با حفظ آرمان‌ها، ارزش‌ها و شعار‌های روز اول خود به سن چهل سالگی برسد، ممکن است که در برخی شعار‌ها کاملاً موفق بوده باشد و ممکن است در برخی شعار‌ها کاملاً موفق نبوده باشد یعنی اگر از میان اهدافش ۴۰ هدف را نتظیم کنید ممکن است در سی و چندتای آن موفق باشد و هفت یا هشت مورد آن موفق نبوده باشد؛ در این صورت باید آسیب شناسی کرد و دید علت عدم موفقیت چه بوده است. اما نکته مهم این است که ما هنوز همان شعار‌های روز اول را می‌دهیم و از شعارهایمان برنگشتیم و مثلاً نگفتیم عدالت نمی‌خواهیم، نگفتیم توزیع عادلانه ثروت نمی‌خواهیم، نگفتیم که می‌خواهیم مدل حکومت را تغییر دهیم، این‌ها را نگفتیم و شعارهایمان ثابت است. پس یکی از نکات این است که برگردیم و کارکرد‌های ناموفق را ببینیم و در واقع با برنامه‌ریزی آن‌ها را اصلاح کنیم.

در گام دوم انقلاب نیازمند بازتعریف اهداف انقلاب و تزریق انرژی جوانی هستیم/ رونق تولید داخلی اصلی‌ترین راهبرد در برابر تحریم‌های اقتصادی

نگاه امیدوارانه به آینده با بکارگیری جوانان

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تأکید بر لزوم پوست‌اندازی انقلاب گفت: نکته دوم نگاه به آینده است، نگاه به آینده در بیانیه مقام معظم رهبری یک نگاه امیدبخش و شفاف است، اولاً می‌گویند که ما تنها انقلابی هستیم که چهل سال عمر کردیم و معتقد بر اهداف و آرمان‌هایمان ماندیم، الآن هم برای چهل سال بعد اهداف و شعار‌های انقلابی‌ای را تعریف می‌کنیم و تبیین و تعیین می‌کنیم که در راستای شعار‌های قبلیِ انقلابی ما بوده است، یعنی ما هیچ نوع رجعت، برگشت و پشیمانی در اینجا ندیدیم که این نکته بسیار مهمی است. چراکه اکثر انقلاب‌ها بعد از مدتی به ضد خود تبدیل می‌شوند یعنی مثلاً خودشان علیه نظام سلطنتی انقلاب کردند و بعد خودشان یک نظام سلطنتی شدند، حالا با یک اسم و رسم دیگری. انقلاب اسلامی نیازمند یک پوست‌اندازی به همراه جوانگرایی بود که آقا خطوط و اهداف قابل شمارشی را برای آینده در این بیانیه مشخص کردند. در واقع مانند یک دو امدادی است که دور اول ۴۰ سال بود و گذشته است و در دور دوم قرار است که ما چوب‌ها را به تیم بعدی بدهیم که می‌خواهند دور بعدی را بدوند، بنابراین اهداف و جهت‌گیری‌ها مشخص است. ضمن اینکه در این پوست‌اندازی، جوان‌گرایی و مومن بودن به اهداف از جمله محور‌های اصلی است که پیش بینی شده است.

اشرافی‌گری رهبران هر انقلابی را حداقل غیرانقلابی می‌کند

وی در رابطه با لازمه‌های تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: لازمه و الزامات را خود آقا فرمودند؛ انحراف انقلاب‌ها معمولاً از طرف رهبرانشان شروع می‌شود و رهبران از حالت انقلابی‌گری بیرون می‌آیند و سراغ اشرافی‌گری و زندگی‌های ضداهداف اولیه خود می‌روند. اولین نکته‌ای که برای آینده به عنوان الزامات مهم است، این است که رهبران عمدتاً همه به اهداف انقلاب مومن باشند و تلاش کنند خودشان وارد زندگی اشرافی نشوند. اشرافیت به تعبیری رهبران را اگر ضدانقلاب نکند، غیرانقلابی می‌کند و غیراشرافی بودن می‌تواند انقلابی بودن را حفظ کند. در واقع اشرافیت رهبران را ضدانقلابی می‌کند و غیراشرافی بودن می‌تواند انقلابی بودن را حفظ کند. در واقع این موضوع یکی از نکات اساسی که مقام معظم رهبری روی آن تاکید دارد و به نظر من هم موضوع مهمی است.

در گام دوم انقلاب نیازمند بازتعریف اهداف انقلاب و تزریق انرژی جوانی هستیم/ رونق تولید داخلی اصلی‌ترین راهبرد در برابر تحریم‌های اقتصادی

جوانگرایی همراه با ایمان به اهداف انقلاب

سردار جلالی با تأکید بر لزوم جوانگرایی در گام دوم، اظهار داشت: موضوع دوم اینکه جز الزامات است این است که ما باید کسانی را که جزو رهبران انقلاب و مبارزان بودند و تلاش کردند و الآن جلو ممکن است بریده یا پشیمان یا خسته یا برگشته باشند، باید بنشینند و استراحت‌شان را کنند و فضا را بدهند دست جوان‌هایی که انرژی، علاقه و باور دارند تا بازتعریف نویی از این اهداف و آرمان‌ها متناسب با شرایط روز انجام شود و انرژی جوانی مجدد به انقلاب تزریق شود که مقام معظم رهبری بر روی این موضوع تاکید دارند و جزو الزامات هم محسوب می‌شود. در واقع ما نباید بگوییم که، چون ما روز اول در انقلاب بودیم و کار کردیم و آمدیم بالا، حالا دیگر به هیچ کسی اجازه ورود ندهیم.

لزوم دشمن‌شناسی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در رابطه با اهمیت دشمن‌شناسی، تشریح کرد: الزام سوم دشمن شناسی است، ما باید ماهیت دشمن را بشناسیم. اسم دشمن اسم ثابت و «آمریکا» است که از اول بوده است، اما استراتژی‌ها و اهداف آن تغییر می‌کند، این دولت می‌رود و آن دولت می‌آید یک جا سخت می‌شود، یک جا نرم می‌شود، یک جا نظامی و یک جا غیرنظامی می‌شود. دشمن شناسی یک پدیده بسیار جدی است که ما باید بشناسیم و در واقع یکی از شروط موفقیت این است که ما دشمن را کامل بشناسیم، هم ماهیتش را و هم استراتژی و برنامه‌های او را همیشه بشناسیم و نسبت به او حواسمان جمع باشد؛ این هم از جمله الزامات مهم است که حتماً بایدبه آن پرداخته شود.

تعریف اهداف کلان منطبق با آرمان‌های انقلاب در گام دوم

وی در ادامه افزود: نکته بعدی این است که ما برای رسیدن به اهداف عالی انقلاب برنامه یکپارچه و منسجم می‌خواهیم، مثلاً فرض کنید که اگر ما می‌خواهیم برای چهل ساله آینده برنامه دهیم باید ۴۰ هدف تعریف کنیم و متناسب با هدف چشم انداز تعریف کنیم؛ در واقع تمام دستگاه‌ها و برنامه‌های اجرایی کشور را به سمت این چشم‌انداز هدایت کنیم. ما در چشم انداز گذشته در برخی از حوزه‌ها چشم انداز موفقی داشتیم و توانستیم به موفقیت دست یابیم و در برخی حوزه‌ها ناموفق بودیم. باید یک آسیب شناسی انجام دهیم و چشم انداز و برنامه جدیدی برای حصول آرمان‌ها و اهدافی که آقا تعیین کردند، مجددا ترسیم کنیم و با یک جوانگرایی بتوانیم به این موضوع برسیم.

رونق تولید داخلی اصلی‌ترین راهبرد در برابر تحریم‌های اقتصادی

سردار جلالی در خصوص اهمیت شعار سال توضیح داد: عرصه اصلی جنگ کشور اقتصاد است، اقتصاد ملی ما یک سری مولفه‌های قدرت به عنوان نقاط ضعف و قدرت دارد. از جمله نقاط قوت ما این است که ما دارای منابع فسیلی نفت و گاز هستیم، معادن، نیروی انسانی مومن و جوان داریم که همه این‌ها جزو قابلیت‌های ما است که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. یک نکته مهم دیگر این است که ما قابلیتی داریم آن یک بازار مصرف ۸۰ میلیونی است که می‌توانیم با تامین نیاز‌های این بازار مصرف از اقتصاد درونی در واقع به نوعی خود اکتفایی از درون برسیم، در واقع اگر بتوانیم نیازمندی‌های خودمان را خودمان تامین کنیم که طبیعتاً کیفیت و قیمت یک موضوع اساسی است و در تولید باید مورد نظر باشد، از نقاط قوت اقتصادی ما محسوب می‌شود. ما بازاری تقریباً در کنترل داریم دقیقا نه، ولی تقریبا در کنترل داریم و این می‌تواند برای ما نقطه قوت باشد؛ بنابراین با رونق تولید، اول رونق اقتصادی به وجود خواهد آمد، یعنی ثروت تولید می‌شود و ثروت در درون بازار می‌آید و می‌چرخد و در واقع چرخش ثروت در بازار رونق اقتصادی ایجاد می‌کند؛ دوم اینکه اشتغال ایجاد می‌شود یعنی کارگاه‌های ما از حالت رکود بیرون می‌آیند و به اشتغال می‌رسانند و اشتغال و شغل مبنای زندگی است، شما خانواده بدون کار را نمی‌توانید مبنای خانواده قرار دهید خانواده بدون کار خانواده مریض است ممکن است به هر نوع بیماری یا هر نوع آسیب دیگری دچار شود بنابراین دومین نکته‌ای که باید به آن توجه شود اشتغال است.

در گام دوم انقلاب نیازمند بازتعریف اهداف انقلاب و تزریق انرژی جوانی هستیم/ رونق تولید داخلی اصلی‌ترین راهبرد در برابر تحریم‌های اقتصادی

توسعه خودکفایی با رونق تولید حاصل می‌شود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره ارتباط رونق تولید و خنثی‌سازی تحریم گفت: موضوع سوم که در رونق تولید داخلی خیلی مهم است این است که ما نیازمند‌های خود را زمانی که تامین کردیم وابستگی ما به دشمن کم می‌شود یعنی اگر ما تمرکز خود را بر تامین نیاز‌های اساسی خود بگذاریم و اقلام عمده ضروری زندگی مان را خودمان تامین کنیم، مثلاً در حوزه کشاورزی هر آنچه لازم داریم خودمان تامین کنیم مثل گندم، برنج، سویا، ذرت، دانه‌های روغنی و چیز‌هایی از این قبیل یا در حوزه صنعت مثل خودرو، لوازم خانگی و ابزار‌هایی که می‌توانیم خودمان تامین کنیم، در واقع ضمن اینکه اشتغال را حل کردیم و رونق اقتصادی به وجود خواهیم آورد، وابستگی ما به دشمن کم خواهد شد و در کاهش وابستگی خنثی‌سازی تحریم اتفاق می‌افتد.

همه دستگاه‌ها در سال ۹۸ مکلف شوند حداقل ۲۰ درصد لیست تحریم خود را در داخل تولید کنند

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما پیشنهادی داشتیم که اگر مجلس محترم امسال بتواند در برنامه تکمیلی ۹۸ هردستگاه را مکلف کند درصدی از لیست تحریم خود را مثلاً ده، بیست، بیست و پنج، هر چقدر که می‌تواند در برنامه تولید داخلی امسال بگذارد مثلا ۱۰۰ قلم کالا دارد که جز لیست تحریم است ۲۰ مورد آن در لیست سال ۹۸ قرار دهد و تلاش کند این ۲۰ مورد را به تولید داخلی برساند، در واقع ۲۰ درصد از تحریم را برطرف کرده‌ایم؛ با این کار رونق اشتغال هم فراهم می‌شود. به نظر می‌رسد که تنها و دقیق‌ترین راه حل برای مقابله با تحریم اقتصادی، تولید داخلی است و ما با تولید داخلی می‌توانیم هر چه را که ما می‌خواهیم و دشمنان به ما نمی‌دهند و تحریم می‌کنند در داخل کشور بسازیم، تجربه هم نشان داده است که این توانایی وجود دارد، مانند حوزه نظامی که آقا هم در صحبت‌های خود مثال آن را زدند؛ ما در حوزه نظامی از زمان جنگ تا به حال تحریم بودیم، ممکن است حوزه‌های غیرنظامی دائم تحریم نبوده باشیم، اما حوزه نظامی را همیشه تحریم بودیم، ولی در شرایط امروز ما در این حوزه تمام نیازمندی‌مان را خودمان تولید می‌کنیم و این نشان‌دهنده این است که ما توانستیم این کار را انجام دهیم بنابراین کشوری که موشک ۲هزار کیلومتر نقطه زن تولید می‌کند ساخت خودرو برایش کار مشکلی نیست مشروط به اینکه ان شاالله آن الزامات خاص را رعایت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی نامی
۱۴:۵۳ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
سلام بنده فوق لیسانس ریاضی محض آنالیز خوندم در تبریز اما بیکارم.متولد۱۳۶۵ هستم.
مسئولان در همین سن ما بالای ۲۰ سال سابقه کار و بیمه داشتند اما ما جز بدهکاری چیزی نداریم (قرضی). خدا به داد ما برسه.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
کلا مسؤلان شعار خوب میدن اما درعمل صفر ای کاش مسؤلان میامدن از کارهای مثبت شون صحبت میکردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
باید جوانان تحصیلکرده روی کار بیان
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۰۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
درود بر
سپاهیان وبسیجیان جان برکف وارتش ونیروی انتظامی دلاور.
خداقوت عزیزان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
متاسفانه به شعارهای سال عمل نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
من بدبخت از خریدن یک کیلو پیاز عاجزم
Germany
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
دهه 60 تی ها بیشترین جمعیت جوان تشکیل میدادن، الان سن همین دهه 60 تی ها به 30 تا 40 سال رسیده

با گفتن که کار پیش نمیره
آخرین اخبار