به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، پل کشکان یکی از پلهای تاریخی استان لرستان است که در ۵۱ کیلومتری شهرستان کوهدشت دربخش چگنی، بر روی رودخانهی خروشان کشکان ساخته شده است.
طول این پل حدود ۳۰۰ متر میباشد و هماکنون دوازده دهنه از آن باقی مانده است. شکل ظاهری آن، شبیه پل شکستهی (طاقپیل اشکسه) خرمآباد است که خبر از سبک معماری دورهی ساسانیان میدهد. ارتفاع پل کشکان در بالاترین قسمت ۲۶ متر و در کوتاهترین قسمت ۱۰ متر است.
کاربرد این پل اتصال راه باستانی شهر شاپورخواست به مناطق غرب استان لرستان و سپس کرمانشاه بوده است در متون تاریخی به این پل اشاره شده و از آن با نام" کژکی" یاد شده است و هم چنین کتیبهای به خط کوفی در این منطقه پیدا شده است که خبر از تجدید بنای این پل در زمان "بدر ابن حسنویه" در سال ۳۹۸ هـ. ق. میدهد.
مصالح بکار رفته در ساخت این پل، سنگ، گچ و آجر است و برخی از پایههای پل با سنگهای بزرگ و حجاری شده ساخته شدهاند. به نظر میرسد سنگهای این پل از کوهی به نام "مپل" که در فاصله ۱۵ کیلومتری پل میباشد که به این محل آورده شده است.
در درهای که این پل قرار دارد، سه پل دیگر نیز مشاهده شده که نشان میدهد این معابر برای ساکنین اطراف آن، بسیار مهم بوده است. در اطراف پل کشکان، محوطه سرسبزی وجود دارد و ۱۲ چشمه بزرگ و یک چشمه کوچک قرار گرفته که زیبایی خاصی به آن بخشیده و این پل را منحصر به فرد کرده است.
پل کشکان از جاذبههای تاریخی و دیدنی شهرستان چگنی است و این شهرستان بخاطر داشتن جاذبههای متعدد گردشگری و طبیعتی زیبا محل مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت مسافران و گردشگران است.
گزارش/سارا بابایی
انتهای پیام/ب