به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، مردم نیکشهر پس از ادای احترام و سلام به مسافران و گردشگران نوروزی به آنان میگویند «په نیکشهرِ شهرستانا وش آتکی» یعنی به شهرستان نیکشهر خوش آمدید.
شهرستان نیکشهر واقع در قلب بلوچستان، برخلاف تصور برخی از هموطنان منطقهای خشک و کویری نیست بلکه با حدود بیش از ۴۰۰ جاذبه طبیعی، تاریخی و تفریحی و متنوع بویژه در فصل بهار همراه با تولد دوباره طبیعت پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است.
این شهرستان با ۳۹۶ روستا، چهار بخش بنت، لاشار، آهوران و مرکزی و ۱۴۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
آب و هوای نیکشهر در تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل است. بادهای باران آور موسمی در فصل تابستان و بادهای باران آور غربی در فصل زمستان در این منطقه موجب ریزش پراکنده باران میشود.
این شهرستان علاوه بر آثار تاریخی حائز اهمیت با داشتن جاذبههای طبیعی فراوان نظیر نخلستانهای قدیمی، باغات میوههای گرمسیری، شالیزارهای برنج هیچان، چشمههای آبگرم و آبشارهای طبیعی لاشار و نکهچ به عنوان یکی از قطبهای ویژه گردشگری در سطح استان پر جاذبه سیستان و بلوچستان به حساب میآید.
چشمههای نیکشهر به سبب داشتن املاح معدنی، خواص طبی و شفا بخش برخی بیماریها همواره پذیرای گردشگران بسیاری بوده است.
روستاهای شگیم و نکهچ، میشود، گرگان، بلپیر، بنت، شالمال و تنگه سرحه و ... از جمله مهمترین مناطق گردشگری شهرستان نیکشهر محسوب میشوند.
فرماندار نیکشهر با تشریح اقدامات استقبال از مسافران نوروزی اظهار داشت: نشستهای مختلفی با حضور اعضای ستاد نوروزی شهرستان تشکیل و تمامی تمهیدات لازم برای استقبال از مسافران و گردشگران اندیشیده شده است.
صاحب گل صالحی افزود: یکی از مشکلات همیشگی مسافران و شهروندان کمبود سوخت بوده که امسال جایگاههای عرضه سوخت به طور منظم بازدید و روال عرضه بنزین در آنها عادی است.
وی آماده سازی مکانهای تفریحی و گردشگری، مجتمع خدمات رفاهی، برگزاری جشن نوروزگاه در سه راهی نیکشهر را از جمله برنامههای استقبال از مسافران و گردشگران نوروزی عنوان کرد.
فرماندار نیکشهر بیان کرد: نمایشگاه بهارگاهی با همکاری و همراهی دهیاریها و بخشداری مرکزی راه اندازی شده و این یک فرصت استثنایی برای آشنایی با هنرهای بومی و محلی روستاهای بخش مرکزی این شهرستان در ایام نوروز است.
وی آماده سازی سفرههای هفت سین در سطح شهر و میدان امام خمینی (ره)، زیباسازی پارکها و ساماندهی سرویسهای بهداشتی، لکه گیری و ترمیم آسفالت معابر سطح شهر، نصب بنر شعار سال و هماهنگی با اصناف مختلف از دیگر برنامههای مهم برای استقبال بهتر از مسافران نوروزی در نیکشهر بوده است.
طبیعت زیبا، چشمههای جوشان، وجود باغهای میوه و مرکبات سردسیری و گرمسیری، نخلستانهای سرسبز و آبشارهای پر آب روستاها، شهرستان نیکشهر را به یکی از مقصدهای گردشگران ایرانیان تبدیل کرده است.
تنگ سرحه با ۲۳ کیلومتر طول در ۵۵ کیلومتری شمال غربی نیکشهر واقع شده و جادهای که از این منطقه عبور میکند با ارتفاع زیادی از حاشیه رودخانه که در برخی از قسمتها به بیش از ۴۰ متر از حاشیه رودخانه میرسد به این منطقه جذابیت بیشتری بخشیده است.
وجود آب جاری و روان با چشمههای آبگرم، پلهای تاریخی از جمله پل دادشاه با نمایی بسیار زیبا گونههای منحصر بفرد گیاهی که نادرترین آن گونه گیاهی گز روغن است و باغات میوه، نخلهای تنومند و زمینهای شالیزار در حاشیه رودخانه به صورت پلکانی از دیگر جاذبههای این تنگه زیبای تاریخی بشمار میروند.
روستای شگیم در ۲۸ کیلومتری مرکز شهر نیکشهر از توابع بخش مرکزی دهستان هیچان واقع شده است و راه این روستا از سه راهی هیچان و شگیم به فاصله ۱۲ کیلومتری از محور ترانزیتی چابهار - نیکشهر - ایرانشهر قرار دارد.
روستای شگیم به دلیل داشتن جاذبههای گردشگری- تفریحی یکی از زیباترین روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان است.
آبشارها، چشمه سارها، آب و هوای دلپذیر، باغهای پر میوه با محصولات کم نظیر گرمسیری و سردسیری در کنار خانههای مسکونی حاشیه رودخانه به صورت پلکانی، مناظر بدیعی را در شگیم ایجاد کرده است.
رودخانه شگیم از ارتفاعات کوههای چانف و برشک بخش آهوران سرازیر و پس از سیراب کردن زمینهای کشاورزی حاشیه روستا و شهر نیکشهر به دریای مکران (عمان) میریزد.
آبشارهای شندوک، کلگان و تاسکان نیز از دیگر جاذبههای منحصر بفرد و تامل برانگیز شگیم است.
روستای زیبای شگیم شامل دو روستا (شگیم بالا و پایین) دارای چشم اندازهای دل انگیز و دل نواز است.
منطقه گردشگری گرگان در ۶۰ کیلومتری شمال نیکشهر و قسمت شمالی دهستان مهبان از توابع بخش مرکزی قرار گرفته است.
گستره این منطقه گردشگری ۲۰۰ هکتار با جمعیتی بالغ بر ۲۳۰ خانوار است. ارتفاع آن از سطح دریا در بلندترین نقطه به هزار و ۵۰۰ متر میرسد و کوههای بلند آن ادامه بلندترین ارتفاعات شهرستان یعنی کوههای آهوران است.
طبیعت سرسبز، چشمههای جاری آب، درههای عمیق که دو طرف آن را درختان سر سبز خرما، انجیر و انواع مرکبات و میوههای سرد سیری نظیر سیب و هلو فرا گرفته از جاذبههای طبیعی این منطقه گردشگری قلمداد میشوند.
منطقه گردشگری بلپیر در ۱۷ کیلومتری غرب نیکشهر به طرف بخش بنت و از توابع بخش مرکزی این شهرستان است.
گستره این منطقه ۳۵ هکتار است که ۲۲ هکتار آن را مزارع کشاورزی و نخلستان تشکیل داده و دارای جمعیت ۴۵۰ نفری است.
از مزیتهای منطقه وجود رودخانه پر آب زاران، نخلستانها و باغات کشاورزی در دو طرف رودخانه میتوان اشاره کرد که یکی از تفرجگاههای بسیار زیبا در بخش مرکزی به شمار میرود و مهمترین محصولات آن خرما، مرکبات، انبه، یونجه و انواع سبزیجات است.
منطقه شالمال در ۱۳ کیلومتری نیکشهر و شرق روستای جلائی کلگ از توابع بخش مرکزی قرار دارد.
از مزیتهای شالمال میتوان به وجود آبشار بسیار زیبا اشاره کرد که آب زلال آن سرتاسر منطقه را فرا گرفته و طبیعتی بسیار سرسبز و دلنشین را ایجاد کرده است.
وجود حیواناتی نادر، چون خرس سیاه این منطقه را در محدوده مناطق حفاظت شده استان سیستان و بلوچستان قرار داده است.
آبشار زیبا روک با ۵۳ متر ارتفاع در چهار کیلومتری منطقه گردشگری شالمال قرار دارد و طبیعتی بکر و زیبا برای طبیعت گردان و کوهنوردان ایجاد کرده است.
چشمه معدی چانف در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهرستان نیکشهر از توابع بخش لاشار و در فاصله ۱۸ کیلومتری چانف مرکز بخش آهوران واقع شده است.
آب این چشمه دارای املاح معدنیست و خاصیت طبی معروف این آب تاثیر مهم آن در دفع سنگ کلیه است.
یکی ازمکانهای تفریحی و گردشگری نیکشهر آبشار گلیک در بخش لاشار حوزه دهستان لاشار جنوبی در روستای جاکس است.
این آبشار که یکی از زیباترین آبشارهای منطقه است ۶ متر ارتفاع دارد و بصورت پلکانی با حوضچههای زیبا و صخرهای نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
وجود پوشش گیاهی نادر وگیاهان دارویی در مسیر آبشار از دیگر جاذبههای دیدنی این آبشار است.
این آبشار در فاصله ۶۹ کیلومتری نیکشهر و یک و نیم کیلومتری روستای جکس در کنار جاده ترانزیتی چابهار به ایرانشهر قرار دارد.
انتهای پیام/ع