به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، استان کرمان پهناورترین استان ایران و مرکز آن کلانشهر کرمان است؛ کرمان نهمین استان پرجمعیت کشور محسوب میشود. استان کرمان در جنوب شرق کشور واقع شده و به نوعی مرجع صنعتی، فرهنگی، سیاسی، کشاورزی دانشگاهی-علمی، مذهبی و سایر شاخصها در میان استانهای منطقه جنوب شرق کشور است.
استان کرمان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد معدنی کشور بیش از یک سوم ارزش تولیدات معدنی را به خود اختصاص داده است. از نظر اقتصادی منطقه ویژه و آزاد تجاری سیرجان اهمیت استان کرمان را افزایش داده است؛ این منطقه ویژه صرف نظر از تاثیراتی که در توسعه اقتصادی کل استان داشته، از دیدگاه توسعه جهانگردی نیز اهمیت زیادی دارد. سیرجان گذرگاه اصلی انتقال کالا به کشورهای خاور دور، اروپا و خلیج فارس بوده و مسیر رفت و برگشت کلیه کالاهای تجاری از بندر شهید رجایی هرمزگان به کشورهای آسیای میانه، قفقاز و روسیه است.
جعفر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در جلسه شورای عالی اداری ۲۷ اسفند با اشاره به اینکه اهداف استان در واگذاری پرورژههای نیمه تمام محقق نشده است، گفت: تنها ۵۳ درصد پرورژههای نیمه تمام استان کرمان به نتیجه رسیده است.
بعد از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی، مسائل و اتفاقات مطرح شده در ستاد طبق قوانین و مقررات برای همه دستگاههای اجرایی لازم الاجرا است؛ اما محمد جواد فدایی استاندار کرمان در تاریخ ۲۲ اسفند سال ۹۷ و آخرین جلسه شورای اداری از عدم اجرای مصوبات این ستاد انتقاد جدی داشته است.
وی معتقد است؛ بسیاری از تصمیماتی که در استان گرفته میشود؛ یا اجرا نمیشود یا اینکه در زمان مقرر خود اجرا نشده است؛ متاسفانه هشت ماه از یک تصمیم در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان گذشته و هیچ اتفاقی برای آن تصمیم نیافتاده است.
رضا اسماعیلی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در یازدهمین و آخرین جلسه شورای اداری استان در تاریخ ۲۲ اسفند از پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان خبر داد و گفت: ۴۰۰ میلیارد تومان سهم اعتبار استان کرمان از تسهیلات اشتغالزایی بوده که با پرداخت این تسهیلات برای بیش از ۴ هزار نفر شغل روستایی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: سند اشتغال استان کرمان در سال گذشته تهیه و اطلاعات جمعیتی استان مشخص شده است؛ همچنین امسال بیش از ۴۱ هزار نفر شغل در استان ایجاد شده است و پیشبینی میشود ورودی بازار کار استان کرمان در سال جدید ۳۶ هزار نفر باشد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه ۴۰ نهاد در اشتغال استان موثر هستند، بیان کرد: دستگاههای اجرایی استان به تفکیک هر شهرستان، اطلاعات و برنامههای اشتغال خود را ارائه کردند و برنامههای اشتغال در بیشتر شهرستانها عملیاتی شده است.
استاندار کرمان در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برنامههای افتتاح شده در سال جاری گفت: در ایام دهه فجر پروژههای زیادی افتتاح شد و بخشی از آنها هم افتتاح میشود، نزدیک به ۶۵۴ پروژه وجود داشت که بخشی از این پروژهها دولتی و بخشی دیگر خصوصی بودند.
استاندار کرمان همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای این استان اختصاص داده شده است، توضیح داد: با افتتاح این پروژهها علاوه بر اینکه خدمات خوبی به مردم ارائه میشود، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ شغل به طور مستقیم و حدود ۲۰ هزار شغل به طور غیرمستقیم ایجاد شده است و من فکر میکنم در دهه فجر با افتتاح این پروژهها یک گام خوبی در جهت ارائه خدمات و اشتغال بیشتر به مردم برداشته شده است.
وی یکی از مشکلات اصلی استان کرمان را کم آبی و خشکسالیهای متعدد دانست و افزود: ما در سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور و هیئت دولت خواستیم که بودجهای برای کمک به اجرای پروژههای آبی استان در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه چند پروژه انتقال آب هم در استان در حال انجام است؛ برخی از آنها نیازمند مصوبات هیئت دولت و برخی دیگر هم به جذب منابع مالی نیاز دارد.
با وجود اینکه استاندار کرمان از پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به این استان به خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر داده بود ؛ رضا اسماعیلی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان در یازدهمین و آخرین جلسه شورای اداری استان اذعان کرد: اهداف استان در واگذاری پروژههای نیمه تمام محقق نشده و تنها ۵۳ درصد طرحهای نیمه تمام استان کرمان به نتیجه رسیده است.
حال به نظر می رسد که در سال جدید باید یک سازوکار جدی در اجرای پرورژه ها به وجود بیاید تا ما شاهد اجرایی شدن 100 درصد پرورژه های نیمه تمام در استان باشیم که این موضوع همت و تلاش مسئولان مربوطه را میطلبد.
انتهای پیام/