عضو شورای شهر تهران گفت: امروزه در دنیا برای جذب گردشگر به جای استفاده از ساختمان‌های مدرن به دنبال مرمت شهرهای دارای ارزش تاریخی هستند.

مدرن‌سازی در اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اقدام خوبی نیست/ با حفظ ابنیه تاریخی گردشگر بیشتری می‌توان جذب کردحسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ضرورت حفظ بناهای تاریخی اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری اظهار کرد: محله‌های هاشم‌آباد و نفر آباد از محله‌های تاریخی شهر ری و استان تهران هستند که در سال‌های گذشته به ارزش تاریخی آن‌ها توجهی نشده است، زیرا در داخل آن‌ها تکایایی است که تا 400 سال قدمت دارند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه در طرح توسعه حرم بسیاری از  خانه‌های دارای ارزش تاریخی از بین رفته‌اند، افزود: این در حالی است که در شهرهایی مانند کاشان خانه‌های قدیمی را که دچار فرسودگی شده‌اند، ابتدا مرمت و سپس برای جذب گردشگر از آن استفاده می‌کنند.


بیشتر بخوانید: تور سیاحتی زیارتی آرامگاه شاه عبدالعظیم


خلیل آبادی با تأکید بر اینکه مسئولیت این وضعیت بر عهده شهرداری و آستان است، گفت: در یک دوره شهرداری با هماهنگی آستان بخشی از این بنا را تخریب کرد و بعد هم آستان به دور حرم دیوار کشید و حریم آن را مشخص کرد.

وی با اشاره به بارگذاری‌های زمین‌های اطراف حرم گفت: با کمال تأسف در بخشی از این املاک بارگذاری‌های نامأنوسی با این مرکز زیارتی صورت گرفته است.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه مهندسان مشاور باید طرح‌هایی ارائه دهند تا بافت محلات حفظ شود، تصریح کرد: ما نمی‌توانیم با خراب کردن فضایی را ایجاد کنیم که برای گردشگران جاذبه داشته باشد، بلکه باید این جاذبه را از طریق حفظ بناهای اطراف حرم افزایش دهیم.

خلیل آبادی با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از املاک تخریب شده و بخشی دیگر همچنان وجود دارند و فضایی دندانه‌ای شکل و زشت را ایجاد کرده‌اند، گفت: تخریب این املاک کاری اشتباه بود و باید آن‌ها را مرمت و بازپیرایی می‌کردند تا هویت‌های قدیمی محلات حفظ شود.

وی با بیان اینکه مدرن‌سازی اطراف یک زیارتگاه ضرورتا اقدام خوبی نیست، خاطر نشان کرد: امروزه در دنیا برای جذب گردشگر دنبال ساختمان و شهر مدرن نیستند، بلکه دنبال هویت‌‌های قدیمی و انسانی در شهرهای واجد ارزش تاریخی هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
جدابیت شهرری به همین اثار قدمت دارشه. اگر همه این اثار رو حذف کنند دیگه گردشگری نخواهد داشت.
پس میراث فرهنگی کجاست؟ خیلی از ابنیه ها چند صد سال قدمت داره.