سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت درباره شایعه اپیدمی اسهال در قروه و سریش کردستان به دلیل آلودگی گوشت‌های یخ زده توضیح داد.

ماجرای شیوع اسهال با مصرف گوشت های آلوده صحبت دارد؟کیانوش جهانپور سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اپیدمی اسهال در قروه و سریش اظهار کرد: در پی بروز اپیدمی اسهال و استفراغ در بخش‌هایی از استان کردستان از جمله قروه و سریش شایعاتی مبنی بر ارتباط دهی موضوع به بیوتروریسم، گوشت‌های یخ زده  یا آلودگی منابع آب منتشر شده است که جملگی بی پایه بوده و مشخصا آلودگی آب و آلودگی گوشت، منتفی و در آزمایشات بعمل آمده بیماری ویروسی نورواک گزارش شده است.

وی ادامه داد: نوروویروس عامل این بیماری مسری گوارشی است که سالانه حداقل ۶۸۵ میلیون نفر را در سراسر دنیا آلوده می‌کند؛ این ویروس در ابتدا ویروس نورواک (Norwalk Virus) به نام شهری که اولین بار این ویروس در سال ۱۹۷۲ در آن شیوع پیدا کرد شهرت یافت و می‌تواند موجب التهاب معده، روده یا هر دو شده که نوعی گاستروانتریت حاد برشمرده می‌شود.

جهانپور اسهال، استفراغ، درد معده، تب، سردرد و بدن درد را از علائم ابتلا به نوروویروس دانست و گفت: عموما ۱۲-۴۸ ساعت بعد از ابتلا به این ویروس علائم بیماری تظاهر پیدا می‌کند و اغلب ۱-۳ روز بعد علائم بهبود می‌یابد.

سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: اسهال و استفراغ موجب کم آبی در بیمار می‌شود، کم آبی در کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به سایر بیماری‌های زمینه‌ای البته خطرناک است.

جهانپور با تاکید بر اینکه نوروویروس به شدت مسری است، گفت: در فضا‌های پر ازدحام و بسته مثل مهدکودک ها، خانه‌های سالمندان، مدارس و پادگان‌ها و آسایشگاه‌ها به سرعت گسترش می‌یابد.

وی ادامه داد: افراد در طول زندگی خود در معرض چندین بار ابتلا به نورو ویروس هستند چرا که ایمنی حاصل از ابتلا به این ویروس مادام العمر نیست و تیپ‌های مختلفی از این ویروس وجود دارد که ابتلا به یک نوع از این ویروس ممکن است فرد را در برابر تیپ‌های دیگر همین ویروس ایمن نکند.

نحوه سرایت نوروویروس در افراد مختلف

سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: در زمان ابتلا به بیماری زیر بیماری، در روز‌های اول بعد از بهبود علائم بیماری نورو ویروس حتی قبل از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد مبتلا وجود دارد و می‌تواند تا ۲ هفته بعد از بهبود علائم نیز هم در مدفوع باقی بماند و به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال می‌یابد

وی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری گفت: خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به نوروویروس، لمس سطوح یا اشیای آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان، تماس با فرد بیمار (مراقبت از بیمار، استفاده از غذای مشترک و یا استفاده از ظروفی که شخص بیمار از آن استفاده کرده است) و عدم رعایت بهداشت فردی است.

جهانپور یادآوری کرد: مواردی از اپیدمی این ویروس در سال‌های گذشته نیز در کشور گزارش شده و با تلاش همکاران ما در نظام سلامت این بیماری در حال حاضر در استان کردستان در شرایط تحت کنترل است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
سلام.قیمت علوفه دام قبل گرانی بطور متوسط ۵۰۰ تومان بود قیمت شیر ۱۲۰۰ الان قیمت علوفه ۱۷۰۰ تومان قیمت شیر۲۰۰۰ تومان شده.یک گاو روزانه دو برابر شیری که میده باید غذا بخوره.اگر فرضم بگیریم شیری که گاو میده با خرج غذا دارو و... برابره که البته خرج گاو بیشتر از شیرش میشه هر گاو بطور متوسط هر ۱۶ ماه یک گوساله به ارزش ۴ تا ۷ ملیون بستگی به جنس و نر و ماده بودن میده.در حال حاظر برای ساخت یک گاوداری ۲۰ راسی بین یک تا یکونیم ملیارد پول لازمه که سود اون هم حدود ۱۰۰ ملیونه(بودن در نظر گرفتن مرگ و میر گاو و گوساله ها)به نظر شما کسی ک میتونه این پول رو جایه دیگه سرمایه گذاری کنه و دریک سال خیلی بیشتر و با ریسک کمتر دربیاره میاد روی دام سرمایه گذاری کنه؟این گرانیه های گوشت و دام نتیجه چند سال زیان ده بودن دامداری تو کشوره .از طرف دیگه هم دامداری سنتی به دلیل کمبود جا و پیشرفت روستاها از بین داره میره.دولت نمیخاد کاری بکنه ک ما به جای وارد کردن گوشت و شیرخشک به صادر کننده اون تبدیل بشیم؟شایدم ی عده پشت پرده دوست ندارن دامداری ما پیشرفت کنه تا خودشون با رانت و ارز ارزان واردکننده دام باشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
کلا بررسی بشه چرا بیماریهای دهان و بیماریهای گوارشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
خیلی خوب بود وارد کشور نمیشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
حقیقت داره ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
باید مورد بررسی قرار بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
نظارت مگر نیست ؟؟؟؟
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
همینوبگو
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۱:۵۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
جالبه که این میکروب فقط توشهر قروه هست!؟
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
آره
آخرین اخبار