به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، علی اکبر حداد زاده مدیرکل دامپزشکی استان یزد در دوره آموزشی طرح توزیع رایگان واکسن نیوکاسل در روستای بختیاری شهرستان خاتم ،گفت: یکی از وظایفی که برعهده سازمان دامپزشکی است حفظ سرمایه دامی کشور و مردم به ویژه دامها و طیوری که در مناطق روستایی است.
وی افزود: امروز در بیشتر روستاها باکمترین هزینه و امکانات پرورش مرغ بومی در قالب گلههای کوچک انجام میشود هر چند به نظر میرسد که طیور بومی به خاطر تغذیه و ظرفیتهای ژنتیکی نسبت به طیور صنعتی تولید و بازده بالایی دارد، اما درصورتی که به طور صحیح و با رعایت ملاکهای فنی و بهداشتی به این موضوع پرداخته شود، نقش آنها در اقتصاد و تغذیه روستائیان قابل توجه خواهد بود.
حداد زاده ادامه داد: تعداد ٢۵ هزار قطعه از پرندگان بومی شهرستان تحت پوشش واکسیناسیون نیوکاسل تزریقی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه علائم این بیماری بعضی مواقع همزمان و یا جداگانه بروز میکند، ادامه داد: اسهال سبز، پیچش گردن، سیاه شدن تاج وریش، بی اشتهایی، تب، مرگ و میر بالا و ناگهانی از علائم این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه طیور با یک مرحله واکسیناسیون از این بیماری مصون نمیشوند، افزود: تزریق واکسن از ۵ روز جوجهها قابل انجام است و این اقدام باید حداقل دو نوبت با فاصله سه ماه یکبار در طیور بومی و خانگی تکرار شود.
حداد زاده تصریح کرد: طرح توزیع رایگان واکسیناسیون طیور بومی و خانگی در شهرستانهای خاتم، بافق و بهاباد با همکاری اداره امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان، دفتر آستان قدس رضوی، فرمانداری، بخشداری، شوراها و دهیاران روستاها برگزار میشود.
زارع مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: طرح واکسیناسیون بیماری نیوکاسل طیور بومی و خانگی در مناطق عشایری و دامداران عشایری شیوع پیدا میکند در راستای پیشگیری از این بیماری این طرح در مناطق روستایی و عشایری شهرستان خاتم انجام می شود.
وی افزود: بیماری نیوکاسل از نوع ویروسی وا ز طریق عواملی، چون باد، کود، عوامل مکانیکی مانند ماشین آلات و ابزار و تجهیزات قابل انتقال است و لازم است برای جلوگیری از این بیماری در کنار واکسیناسیون مدنظر قرار گیرد.
زارع گفت: طرح توزیع رایگان واکسیناسیون طیور بومی و خانگی باهمکاری اداره امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان، ادارهکل دامپزشکی و دفتر آستان قدس رضوی در شهرستان خاتم شروع شده است.
وی درپایان خواستار آمادگی و همکاری روستائیان و عشایران جهت واکسیناسیون طیور بومی و خانگی شد.
انتهای پیام/ی