به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در همایش فرماندهان و مدیران فاتب گفت: امنیت نعمتی است بدون جایگزین و برای یک جامعه حکم اکسیژن برای انسان را دارد که حیات و زندگی به آن وابسته است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: امنیت یکی از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند متعال اعطا کرده است و امنیت به معنای فقدان ترس و وحشت و اضطراب از هر نوع تهدیدی است که میتواند موجب سلب آرامش روحی و روانی از افراد و جامعه شود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری افزود: دانشمندان و علما مسئله امنیت و تأثیر آن را عنصر دوم خوشبختی و سعادت مینامند و در حالیکه عنصر اول برای سعادت و خوشبختی ایمان انسان به مبدا و معاد است و عنصر دوم وجود چنین فضایی برای برای زندگی است.
دادستان کل کشور گفت: امنیت بستر و زمینه ساز همه پیشرفتها و تکامل در جامعه است و اگر امنیت نباشد پیشرفت اقتصادی و علمی نخواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: هر پیشرفت و ارتقاءای در سایه امنیت خواهد بود و امنیت هدف نیست، لیکن بستر است برای نیل به هدف و اگر این بستر فراهم نشود نیل به هدف محال است.
دادستان کل کشور گفت: اگر در جامعه امنیت نباشد و جامعه ناامن باشد پیشرفته اقتصادی علمی و ... نخواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری ادامه داد: ببینید در جاهایی که نا امنی حاکم است مردم در چه سختیهایی هستند، وضعیت عراق را ببینید که داعش با این کشور و مردمش چه کرده است. سوریه، فلسطین، افغانستان و پاکستان و یمن و ببینید که هرگز در یک فضای ناامن امکان پیشرفت وجود ندارد.
دادستان کل کشور تاکید کرد: امنیت موجود در ایران محصول زحمات خصوصاً چند گروه در جامعه است که شما عزیزان یکی از موثرترین مولفههای ایجاد امنیت برای شهرها و شهروندان کشور ما هستید.
وی اضافه کرد: بحث امنیت بحث بسیار مهمی است و ناجا مسئول ایجاد این امنیت است که بزرگترین نعمت الهی برای جامعه است البته این بدان معنا نیست که خدمات و زحمات و سایر عزیزان در اطلاعات و امنیت نادیده گرفته میشود.
دادستان کل کشور با بیان اینکه عناصر مختلف و عوامل گوناگونی باید در کنار هم قرار گیرند تا امنیت حاصل شود، اظهار کرد: خوشبختانه امروز هم در ظواهر امر و هم در شرایط کشور و آمار و ارقام نشان از این امنیت است.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: با همه دشمنی و توطئههای دشمن که برای نا امنی میکند به کوری چشم دشمنان یک کشور امن و آرام داریم.
وی به عنوان مدعیالعموم از سوی ملت و مردم سراسر کشور از نیروی انتظامی به عنوان یکی از عناصر موثر در ایجاد امنیت تقدیر و تشکر کرد.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری به تغییر مدیریت دستگاه قضایی پرداخت و گفت: ریاست قبلی به لحاظ واگذاری مسئولیت دیگری قبل از اتمام دوره به مقام معظم رهبری درخواست داد و رهبری نیز پذیرفتند و رئیس جدید دستگاه قضایی از دو روز گذشته کار خود را آغاز کرد و بعد از ۴۰ سال رئیس قوه قضاییه از درون قوه قضاییه انتخاب شد که انتخاب میمون و مبارکی است.
وی افزود: بناست که دستگاه قضایی با مدیریت جدید تحولات حساب شده، منطقی و کارشناسی داشته باشد.
دادستان کل کشور تصریح کرد: از مدتی قبل مطالعاتی را در این زمینه شروع کردهایم تا تحولی در دادسرای کل کشور ایجاد شود. کارهای مطالعاتی انجام شده و در حال جمعبندی هستیم تا بعد از تکمیل به رئیس قوه قضائیه ارائه دهیم.
وی گفت: در آیندهای نزدیک تحولاتی در دادسراهای کل کشور خواهیم داشت که برای بهتر شدن کار هاست. این تحولات در ارتباط با ضابطین و ضابطین عام و نیروی انتظامی است که جلساتی در حوزه معاونتهای دادستانی با ناجا برقرار خواهد شد.
دادستان کل کشور در ادامه صحبت هایش به وظایف خطیر و سنگین پلیس پرداخت و گفت: باید قدر کار خود را بدانید، چرا که در مسیری هستید که پرچم آن به دست یک حکیم، مجتهدی دانشمند است که نمونه اش را در دنیا نمیبینید. قدر هم دانستن به این است که انسان بداند فرماندهاش چه میخواهد.
وی با اشاره به منشور گام دوم مقام معظم رهبری تصریح کرد: با رسالتی که شما عهده دار هستید، باید به اصلاح درونی سازمان توجه ویژه داشته باشید. کسی که پرچمدار امنیت کشور است حتما وظیفه سنگین را برعهده دارد و وظیفه دارد به سلامت درون بیشتر اهمیت دهد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: در ناجا حوزه صیانت و حفاظت بسیار مهم است. اگر شاهد باشیم کسی که مسئول حفظ امنیت مردم است، خدای ناکرده کوچکترین ناامنی از سوی آنها صادر شود، موجب ناامنی مردم میشود.
وی به ارتباط تنگاتنگ قوه قضاییه و پلیس پرداخت و اظهار داشت: دستگاه قضایی بدون ناجا در کارش موفق نیست، چرا که بخش عمدهای از موفقیت دستگاه قضایی برای احقاق حقوق مردم و رسیدگی به شکایات به همکاری خوب پلیس به عنوان ضابط قضایی بستگی دارد.
دادستان کل کشور با بیان این مطلب که ناجا ضابط عام است، گفت: یکی از ویژگی آن این است که در همه عرصههای مرتبط با قوه قضاییه میتواند از آن استفاده کند؛ ضابطان تحت نظارت کافی انجام وظیفه میکنند و اگر اقدامی خارج از وظیفه انجام دهند مسئولیت قانونی و شرعی دارند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: به موجب قانون کارکنان ناجا حتما باید آموزش ببینند و آموزش آنها مورد تأیید قرار گیرد و کارت ضابط قضایی بگیرند و اگر نباشد تحقیقات آنها فاقد صلاحیت است.
وی گفت: بخش عمدهای از ناجا موفق به دریافت کارت ضابطیت شدهاند.
این مقام ارشد در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اهمیت حقوق عامه گفت: این مسئله سالها مغفول مانده است و سازماندهی کاملی نداشت، اما توانستیم دستورالعمل جامعی تهیه کنیم.
وی گفت: در احیای حقوق عامه و مردم حتما باید به صورت جدی ورود پیدا کنید؛ دستگاه قضایی بدون پشتیبانی ناجا در این عرصه موفق نخواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تأکید کرد: از ناجا انتظار داریم وقتی قوه قضاییه وارد این عرصه شده همکاری شایستهای داشته باشد و باید در حوزه همکاری بین قوه قضاییه و ناجا روز به روز بر دانش خود بیافزایید و در حوزههای ارتقاء دانش انتظامی همت گمارده شود و دانشها و قوانین کاربردی شود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: فضای امن جامعه مدیون زحمات پلیس است، اما یکی از مهمترین جاهایی که در احقاق حقوق مردم موثر است، کلانتری هاست و باید توجه بیشتری داشته باشیم و باید سطح دانش حقوقی و قضایی و کرامت به ارباب رجوع و متهم را رعایت کنیم، چراکه برخورد خوب و سازنده اثر روانی و اجتماعی اش بسیار ارزشمند است.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: با اقتدار و رعایت قانون باید با مخلان نظم جامعه و کسانی که به حریم مردم تعدی میکنند برخورد قاطع، اما توأم با اخلاق و موازین شرعی انجام داد و رعایت اخلاق با متهم و محکوم باید در چارچوب ضوابط شرعی باشد.
دادستان کل کشور اظهار داشت: ارتباط بین دستگاه قضایى و نیروى انتظامى یک ارتباط تنگاتنگ و همیشگى بوده و خواهد بود، به لحاظ جایگاه دستگاه قضایى و مسئولیتهاى این دستگاه و همچنین نیروى انتظامى به لحاظ اینکه قسمت عمدهاى از کارهایى که بر عهده قوه قضاییه است از طریق نیروى انتظامى انجام مى شود، این ارتباطات همیشه باید باشد و تقویت شود و ما هم در سراسر کشور این ارتباط را همیشه داشته و داریم و خواهیم داشت.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: تحولى که در دستگاه قضایى در دستور کار قرار گرفته و هم در ابلاغى که مقام معظم رهبرى براى رئیس محترم جدید قوه قضاییه صادر فرمودند و هم در این گام دومى که بنده معتقدم منشور مهمى است و حکیمانه تهیه و ابلاغ شده است، در بخش هایى که مرتبط با دستگاه قضایى و نیروى انتظامى است، ما را وادار مىکند تا تحولى را در این جهت ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: این موضوع جزء سیاستهاى جدى دستگاه قضایى خصوصا در دوره جدید است که متناسب با شرایط و نیازهایى که جامعه دارد، باید تحولاتى را ایجاد کنیم.
دادستان کل کشور بیان داشت: این تحولات در حوزههاى مربوط به قوانین است که باید مجلس محترم همکارى کند و قوانینى که مورد نیاز است و مىتواند در طرح تحول قوه قضاییه موثر باشد اینها را سریعتر براى ما تصویب کنند و آیین نامهها و دستورالعملهایى است که باید در آنها تغییر ایجاد شود و گامهای تحولى مىتواند موثر باشد و هم در عملکرد همکاران خودم در سراسر کشور و در دستگاه قضایى و تاکیداتى که ریاست محترم جدید قوه قضاییه در جلسه اى که دو روز قبل داشتیم و ما هم در دادسراها مدتى است که طرح تحولاتى که در دادسراها باید انجام شود که بخشى ساختارى و بخشى هم تحولاتى است که برمى گردد به نحوه عملکرد که باز قانون و آیین نامهها و دستورالعملها هست و از همه مهمتر عملکرد قضاتمان و همکاران عزیز من در سراسر کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین منتظرى ادامه داد: ما باید هر راهى را که مى توانیم و هر کارى که امکان دارد، انجام دهیم و هر راهى را که امکان دارد باز کنیم و خدمات قضایى بهتر و بیشترى را به مردم ارائه دهیم، مردم در خصوص اطاله دادرسى و اتقان احکام نگرانىهایى دارند که باید در آنها تحول ایجاد کنیم.
دادستان کل کشور در خصوص چهارشنبه آخر سال گفت: انتظار ما از نیروى انتظامى این است که در صحنه حضور قاطعانه ترى داشته باشد و با همه کسانى که هنجارشکنى مىکنند و زمینه این مشکلات را مىخواهند ایجاد کنند، قاطعانه برخورد شود و هرجایى هم که نیاز به دستور قضایى است و حضور دادستان هاى ما در سراسر کشور حتما در کنار نیروى انتظامى که امنیت بخش جامعه هستند خواهند بود و انتظار ما این است که اولا خود مردم رعایت کنند و شادى را با غم و اندوه همراه نکنند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظرى اذعان کرد: پیشگیرىها را حتما باید انجام دهیم و بخشى از آن که مربوط به دستگاه قضایى، نیروى انتظامى و بخشى هم مربوط به مردم و خانواده هاست، با کسانى که بخواهند در جامعه از این فرصت سوءاستفاده کنند و احیانا اقداماتى را انجام دهند که ناامنى در جامعه ایجاد کنند، نیروى انتظامى مکلف است برخورد کند و دستگاه قضایى قاطعانه با مخلان امنیت جامعه برخورد جدى خواهد کرد.
انتهای پیام/